חצ’פורי “שאריות גבינות” ללא גלוטן!

אמלי פינק מכינה לכם חצ'פורי עם כל שאריות הגבינה שיש לכם במקרר! והבונוס? בצק המתאים גם למי שנמנע מסוכר וגלוטן. גאוני לא?
אמלי פינק מכינה לכם חצ'פורי עם כל שאריות הגבינה שיש לכם במקרר! והבונוס? בצק המתאים גם למי שנמנע מסוכר וגלוטן. גאוני לא?
  • אמלי פינק
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    527
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 526.7 קק״ל 2106.9 קק״ל
    פחמימות 4.9 גרם 19.7 גרם
    שומן 40.1 גרם 160.4 גרם
    נתרן 2391.5 מ״ג 9566.0 מ״ג
    חלבון 36.4 גרם 145.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 1.9 גרם
    שומן רווי 20.1 גרם 80.4 גרם
    כולסטרול 475.6 מ״ג 1902.4 מ״ג
    סידן 562.8 מ״ג 2251.1 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 7.5 מ״ג
    אשלגן 199.5 מ״ג 797.9 מ״ג
    אבץ 2.9 מ״ג 11.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    527
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 526.7 קק״ל 2106.9 קק״ל
    פחמימות 4.9 גרם 19.7 גרם
    שומן 40.1 גרם 160.4 גרם
    נתרן 2391.5 מ״ג 9566.0 מ״ג
    חלבון 36.4 גרם 145.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 1.9 גרם
    שומן רווי 20.1 גרם 80.4 גרם
    כולסטרול 475.6 מ״ג 1902.4 מ״ג
    סידן 562.8 מ״ג 2251.1 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 7.5 מ״ג
    אשלגן 199.5 מ״ג 797.9 מ״ג
    אבץ 2.9 מ״ג 11.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

תערובת שמרים

תערובת מוצרלה

מילוי

הברשה


אופן הכנה

  1. מערבבים את חומרי תערובת השמרים בקערה ומניחים בצד למנוחה.
  2. בינתיים מכניסים למיקרו את חומרי תערובת המוצרלה למשך דקה.

    מכניסים את תערובת המוצרלה למיקרו. צילום: אמלי פינק
    מכניסים את תערובת המוצרלה למיקרו. צילום: אמלי פינק

  3. מערבבים, מכניסים לעוד דקה וחוזרים על הפעולה במידת הצורך. הבלילה צריכה להראות ולהרגיש כמו בצק חלק.
  4. מכניסים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים, מוסיפים 2 ביצים עד שנטמעות מעט ומוסיפים את תערובת השמרים מהקערה שהנחנו בצד בהתחלה.
  5. בשלב הזה מכניסים בהדרגתיות את הקמחים והמלח עד שמתקבל בצק סמיך מאוד ודביק אך לא נוזלי. מכסים ומכניסים לקירור של חצי שעה-שעה.

    הבצק צריך להיות דביק, אך לא נוזלי. צילום: אמלי פינק
    הבצק צריך להיות דביק, אך לא נוזלי. צילום: אמלי פינק

  6. כאשר הבצק קר והכפיל את נפחו, מוציאים את הבצק על משטח מקומח עם מעט קמח טפיוקה. מגלגלים את הבצק לגליל שמנמן.

    אחרי שהבצק הכפיל את נפחו, מגלגלים לגליל שמנמן. צילום: אמלי פינק
    אחרי שהבצק הכפיל את נפחו, מגלגלים לגליל שמנמן. צילום: אמלי פינק

  7. מחלקים את הגליל ל-4 חלקים, משטחים בעזרת הידיים כל חלק בצק לצורת מלבן ומגלגלים את השוליים לכדי אליפסה/ מעוין (כלומר קצוות שפיצים, כמו בתמונה). ומעבירים לתבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה.

    חצ'פורי. צילום: אמלי פינק
    חצ’פורי. צילום: אמלי פינק

  8. מחממים תנור לחום של 220 מעלות טורבו.
  9. מערבבים את החלמון והשמן זית ומברישים את השוליים המגולגלים. מפזרים מעט שומשום וקצח.

    חצ'פורי. צילום: אמלי פינק
    חצ’פורי. צילום: אמלי פינק

  10. מכניסים לאפייה ראשונית של 15 דקות.
  11. בינתיים מכינים את המילוי: בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי למעט החלמונים יחד לתערובת אחידה.
  12. אחרי 15 דקות אפייה, ייתכן וחלקו האמצעי של הבצק יעלה מעט. מועכים אותו פנימה חזרה וממלאים בשקע כמות נדיבה מהמילוי.
  13. מחזירים לאפייה נוספת של 15 דקות, מוציאים מהתנור.

    חצ'פורי. צילום: אמלי פינק
    חצ’פורי. צילום: אמלי פינק

  14. מגישים: רגע לפני ההגשה (וכשחצ’פורים בדיוק יצאו מהתנור) מניחים במרכז המילוי חלמון אחד על כל חצ׳פורי.

    חצ'פורי. צילום: אמלי פינק
    חצ’פורי. צילום: אמלי פינק

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חצ’פורי “שאריות גבינות” ללא גלוטן!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    Olga Rubin Galpirovich

    היי , ניתן לשים קמח קורנפלור במקום הקמח טפיוקה נכון ?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

תגיות