טארטלט פירות טריים וקרם פטיסייר
טארטלטים אישיים חגיגיים במיוחד עם שילוב קלאסי של בצק פריך קרם פטיסייר עשיר ופירות טריים ומרעננים. הכוכב של כל סיום ארוחה משפחתית או חגיגית
טארטלטים אישיים חגיגיים במיוחד עם שילוב קלאסי של בצק פריך קרם פטיסייר עשיר ופירות טריים ומרעננים. הכוכב של כל סיום ארוחה משפחתית או חגיגית
- אלון שבו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 342.7 קק״ל 2741.2 קק״לפחמימות 36.8 גרם 294.6 גרםשומן 16.9 גרם 135.4 גרםנתרן 41.1 מ״ג 329.1 מ״גחלבון 8.2 גרם 65.7 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.5 גרםשומן רווי 9.6 גרם 76.4 גרםכולסטרול 194.5 מ״ג 1556.1 מ״גסידן 88.5 מ״ג 707.6 מ״גברזל 1.3 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 122.4 מ״ג 978.9 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 11.1 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה שעהכולל 3 שעות
-
קלוריות343
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 342.7 קק״ל 2741.2 קק״לפחמימות 36.8 גרם 294.6 גרםשומן 16.9 גרם 135.4 גרםנתרן 41.1 מ״ג 329.1 מ״גחלבון 8.2 גרם 65.7 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.5 גרםשומן רווי 9.6 גרם 76.4 גרםכולסטרול 194.5 מ״ג 1556.1 מ״גסידן 88.5 מ״ג 707.6 מ״גברזל 1.3 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 122.4 מ״ג 978.9 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 11.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 343 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
קישוט
אופן הכנה:
- מכינים בצק פריך: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח, אבקת סוכר וחמאה קרה חתוכה לקוביות עד ליצירת פירורים דקים.
- מוסיפים חלמון, מנמיכים את המהירות של המיקסר ומערבלים עד ליצירת בצק. חשוב לערבל כמה שפחות את הבצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים אותו להתקרר במקרר לפחות שעה- או עד שהוא מתקרר.
- חותכים 1/8 מהבצק ומרדדים אותו לעובי של 2-3 מ”מ. ניתן לרדד בין שתי ניירות אפיה או על משטח העבודה תוך שימוש בקמח למניעת הידבקות הבצק בעת הרידוד. אם בוחרים בשיטה השנייה חשוב להקפיד בתום הרידוד להבריש את עודפי הקמח בעזרת מברשת שערות יבשה (לא מומלץ להשתמש במברשת סיליקון) אחרת ישנו סיכוי שהבצק לא יצליח להיצמד לתבנית בשלב הבא.
- מצמידים את הבצק לתחתית של תבניות טארלטים או רינגים בקוטר 7 ס”מ. מקפידים להצמיד את הבצק לכל משטח התבנית והדפנות.
- מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומעבירים לפריזר להקפאה (כעשר דקות). במקביל מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
- אופים את הבצק במשך 10-12 דקות עד להזהבת הבצק.
- מכינים קרם פטיסייר: בסיר מרתיחים חלב עם מקל וניל. במקביל, בקערה, טורפים חלמונים, סוכר וקורנפלור.
- לאחר שהחלב רתח מוסיפים אותו לקערה של החלמונים, הסוכר והקורנפלור וטורפים מייד.
- מעבירים את התערובת בחזרה לסיר, על אש נמוכה, ומביאים לרתיחה. חשוב כל הזמן לטרוף את התערובת. ברגע שהתערובת רותחת (מבעבעת), מורידים את הקרם מהסיר ומעבירים לקערה.
- מניחים על התערובת ניילון נצמד ומעבירים למקרר עד לקירור מוחלט (לפחות שעתיים במקרר).
- מרכיבים את הטארט: ממלאים את בצק הקלתית בקרם פטייסייר, אפשר להעזר בפלטה שטוחה.
- מקשטים בפירות טריים.
אופן הכנה:
- מכינים בצק פריך: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח, אבקת סוכר וחמאה קרה חתוכה לקוביות עד ליצירת פירורים דקים.
- מוסיפים חלמון, מנמיכים את המהירות של המיקסר ומערבלים עד ליצירת בצק. חשוב לערבל כמה שפחות את הבצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים אותו להתקרר במקרר לפחות שעה- או עד שהוא מתקרר.
- חותכים 1/8 מהבצק ומרדדים אותו לעובי של 2-3 מ”מ. ניתן לרדד בין שתי ניירות אפיה או על משטח העבודה תוך שימוש בקמח למניעת הידבקות הבצק בעת הרידוד. אם בוחרים בשיטה השנייה חשוב להקפיד בתום הרידוד להבריש את עודפי הקמח בעזרת מברשת שערות יבשה (לא מומלץ להשתמש במברשת סיליקון) אחרת ישנו סיכוי שהבצק לא יצליח להיצמד לתבנית בשלב הבא.
- מצמידים את הבצק לתחתית של תבניות טארלטים או רינגים בקוטר 7 ס”מ. מקפידים להצמיד את הבצק לכל משטח התבנית והדפנות.
- מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומעבירים לפריזר להקפאה (כעשר דקות). במקביל מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
- אופים את הבצק במשך 10-12 דקות עד להזהבת הבצק.
- מכינים קרם פטיסייר: בסיר מרתיחים חלב עם מקל וניל. במקביל, בקערה, טורפים חלמונים, סוכר וקורנפלור.
- לאחר שהחלב רתח מוסיפים אותו לקערה של החלמונים, הסוכר והקורנפלור וטורפים מייד.
- מעבירים את התערובת בחזרה לסיר, על אש נמוכה, ומביאים לרתיחה. חשוב כל הזמן לטרוף את התערובת. ברגע שהתערובת רותחת (מבעבעת), מורידים את הקרם מהסיר ומעבירים לקערה.
- מניחים על התערובת ניילון נצמד ומעבירים למקרר עד לקירור מוחלט (לפחות שעתיים במקרר).
- מרכיבים את הטארט: ממלאים את בצק הקלתית בקרם פטייסייר, אפשר להעזר בפלטה שטוחה.
- מקשטים בפירות טריים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
אשמח לגירסה של הפטיסייר בפרווה
אני אשמח לדעת אם אפשר להמיר את זה לפאי ברינג 24?
אפשר, אין בעיה
היי אלון, אני מאד נהנית מהמתכונים שלך, והכנתי הרבה מהם….🤩
תודה רבה בתשבע