טארטלט פירות טריים וקרם פטיסייר

טארטלטים אישיים חגיגיים במיוחד עם שילוב קלאסי של בצק פריך קרם פטיסייר עשיר ופירות טריים ומרעננים. הכוכב של כל סיום ארוחה משפחתית או חגיגית
טארטלטים אישיים חגיגיים במיוחד עם שילוב קלאסי של בצק פריך קרם פטיסייר עשיר ופירות טריים ומרעננים. הכוכב של כל סיום ארוחה משפחתית או חגיגית
  • אלון שבו
שמרו
כשר
26 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    343
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 342.7 קק״ל 2741.2 קק״ל
    פחמימות 36.8 גרם 294.6 גרם
    שומן 16.9 גרם 135.4 גרם
    נתרן 41.1 מ״ג 329.1 מ״ג
    חלבון 8.2 גרם 65.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.5 גרם
    שומן רווי 9.6 גרם 76.4 גרם
    כולסטרול 194.5 מ״ג 1556.1 מ״ג
    סידן 88.5 מ״ג 707.6 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 10.4 מ״ג
    אשלגן 122.4 מ״ג 978.9 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 11.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    343
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 342.7 קק״ל 2741.2 קק״ל
    פחמימות 36.8 גרם 294.6 גרם
    שומן 16.9 גרם 135.4 גרם
    נתרן 41.1 מ״ג 329.1 מ״ג
    חלבון 8.2 גרם 65.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.5 גרם
    שומן רווי 9.6 גרם 76.4 גרם
    כולסטרול 194.5 מ״ג 1556.1 מ״ג
    סידן 88.5 מ״ג 707.6 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 10.4 מ״ג
    אשלגן 122.4 מ״ג 978.9 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 11.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פאי וטארט (מתוקים)
אלון שבו
X

26 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק פריך

קרם פטיסייר


אופן הכנה:

  1. מכינים בצק פריך: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח, אבקת סוכר וחמאה קרה חתוכה לקוביות עד ליצירת פירורים דקים.
  2. מוסיפים חלמון, מנמיכים את המהירות של המיקסר ומערבלים עד ליצירת בצק. חשוב לערבל כמה שפחות את הבצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים אותו להתקרר במקרר לפחות שעה- או עד שהוא מתקרר.
  3. חותכים 1/8 מהבצק ומרדדים אותו לעובי של 2-3 מ”מ. ניתן לרדד בין שתי ניירות אפיה או על משטח העבודה תוך שימוש בקמח למניעת הידבקות הבצק בעת הרידוד. אם בוחרים בשיטה השנייה חשוב להקפיד בתום הרידוד להבריש את  עודפי הקמח בעזרת מברשת שערות יבשה (לא מומלץ להשתמש במברשת סיליקון) אחרת ישנו סיכוי שהבצק לא יצליח להיצמד לתבנית בשלב הבא.
  4. מצמידים את הבצק לתחתית של תבניות טארלטים או רינגים בקוטר 7 ס”מ. מקפידים להצמיד את הבצק לכל משטח התבנית והדפנות.
  5. מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומעבירים לפריזר להקפאה (כעשר דקות). במקביל מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  6. אופים את הבצק במשך 10-12 דקות עד להזהבת הבצק.
  7. מכינים קרם פטיסייר:  בסיר מרתיחים חלב עם מקל וניל. במקביל, בקערה, טורפים חלמונים, סוכר וקורנפלור.
  8. לאחר שהחלב רתח מוסיפים אותו לקערה של החלמונים, הסוכר והקורנפלור וטורפים מייד.
  9. מעבירים את התערובת בחזרה לסיר, על אש נמוכה, ומביאים לרתיחה. חשוב כל הזמן לטרוף את התערובת. ברגע שהתערובת רותחת (מבעבעת), מורידים את הקרם מהסיר ומעבירים לקערה.
  10. מניחים על התערובת ניילון נצמד ומעבירים למקרר עד לקירור מוחלט (לפחות שעתיים במקרר).
  11. מרכיבים את הטארט: ממלאים את בצק הקלתית בקרם פטייסייר, אפשר להעזר בפלטה שטוחה.
  12. מקשטים בפירות טריים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טארטלט פירות טריים וקרם פטיסייר

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    הילה גנץ

    אשמח לגירסה של הפטיסייר בפרווה

    Avatar
    בת שבע חדד

    אני אשמח לדעת אם אפשר להמיר את זה לפאי ברינג 24?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר, אין בעיה

    Avatar
    בת שבע חדד

    היי אלון, אני מאד נהנית מהמתכונים שלך, והכנתי הרבה מהם….🤩

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה בתשבע

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות