טארטלט פירות טריים וקרם פטיסייר

טארטלטים אישיים חגיגיים במיוחד עם שילוב קלאסי של בצק פריך קרם פטיסייר עשיר ופירות טריים ומרעננים. הכוכב של כל סיום ארוחה משפחתית או חגיגית
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    10

מצרכים

בצק פריך

קרם פטיסייר

אופן הכנה:

  1. מכינים בצק פריך: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח, אבקת סוכר וחמאה קרה חתוכה לקוביות עד ליצירת פירורים דקים.
  2. מוסיפים חלמון, מנמיכים את המהירות של המיקסר ומערבלים עד ליצירת בצק. חשוב לערבל כמה שפחות את הבצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים אותו להתקרר במקרר לפחות שעה- או עד שהוא מתקרר.
  3. חותכים 1/8 מהבצק ומרדדים אותו לעובי של 2-3 מ”מ. ניתן לרדד בין שתי ניירות אפיה או על משטח העבודה תוך שימוש בקמח למניעת הידבקות הבצק בעת הרידוד. אם בוחרים בשיטה השנייה חשוב להקפיד בתום הרידוד להבריש את  עודפי הקמח בעזרת מברשת שערות יבשה (לא מומלץ להשתמש במברשת סיליקון) אחרת ישנו סיכוי שהבצק לא יצליח להיצמד לתבנית בשלב הבא.
  4. מצמידים את הבצק לתחתית של תבניות טארלטים או רינגים בקוטר 7 ס”מ. מקפידים להצמיד את הבצק לכל משטח התבנית והדפנות.
  5. מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומעבירים לפריזר להקפאה (כעשר דקות). במקביל מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  6. אופים את הבצק במשך 10-12 דקות עד להזהבת הבצק.
  7. מכינים קרם פטיסייר:  בסיר מרתיחים חלב עם מקל וניל. במקביל, בקערה, טורפים חלמונים, סוכר וקורנפלור.
  8. לאחר שהחלב רתח מוסיפים אותו לקערה של החלמונים, הסוכר והקורנפלור וטורפים מייד.
  9. מעבירים את התערובת בחזרה לסיר, על אש נמוכה, ומביאים לרתיחה. חשוב כל הזמן לטרוף את התערובת. ברגע שהתערובת רותחת (מבעבעת), מורידים את הקרם מהסיר ומעבירים לקערה.
  10. מניחים על התערובת ניילון נצמד ומעבירים למקרר עד לקירור מוחלט (לפחות שעתיים במקרר).
  11. מרכיבים את הטארט: ממלאים את בצק הקלתית בקרם פטייסייר, אפשר להעזר בפלטה שטוחה.
  12. מקשטים בפירות טריים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 342.7 קק״ל 2741.2 קק״ל
פחמימות 36.4 גרם 291.6 גרם
שומן 16.8 גרם 134.2 גרם
נתרן 41.5 מ״ג 332.1 מ״ג
חלבון 8.1 גרם 64.7 גרם
סיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.5 גרם
שומן רווי 9.6 גרם 76.7 גרם
כולסטרול 194.5 מ״ג 1556.1 מ״ג
סידן 88.5 מ״ג 707.6 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 10.4 מ״ג
אשלגן 122.4 מ״ג 978.9 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 10.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    Dana Markfeld-Pries

    היי, בסירטון אלו השתמש במחית וניל והמתכון שפורסם רשום מקל וניל. אני אשמח לשעת בכמה גרם צריך להמיר את מקל הווניל. תודה!

      Avatar
      גיל גוטקין

      היי דנה, בכפית וניל אחת

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody