טארט טאטן עגבניות שרי ומוצרלה

אושר ואודי מגישים גרסה מלוחה ומיוחדת במינה לטארט הכי מפורסם בעולם - טארט טאטן עגבניות שרי ומוצרלה שמכינים לארוחה חלבית או בחג השבועות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    12

מצרכים

רוטב קרמל

אופן הכנה

  1. מפשירים את בצק העלים בהתאם להוראות היצרן.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. קוצצים דק את האורגנו.
  3. מכינים את הקרמל החמוץ: יוצקים לסיר בעל דפנות גבוהות את המים, מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה עד שמתקבל צבע חום בהיר. מערבבים ע”י סיבוב הסיר (לא עם כף!), מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד לקבלת צבע חום עמוק, ורק אז מוסיפים את החומץ. ממשיכים לבשל עוד דקה, מכבים את הלהבה ומוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק.
  4. יוצקים לתבנית אפייה עגולה בקוטר 24 ס”מ. מסדרים את עגבניות השרי בשכבה אחידה על הקרמל.
  5. קורצים מבצק העלים עיגול בקוטר 26 ס”מ, דוקרים מספר פעמים במזלג ומניחים על גבי העגבניות. מכניסים את קצוות הבצק בין העגבניות לדפנות התבנית.
  6. אופים במרכז התנור במשך 20-25 דקות. מוציאים, משהים 2-3 דקות ורק אז הופכים על צלחת רחבה.
  7. מפזרים את כדורי המוצרלה, הבזיליקום והפרמזן ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 153.3 קק״ל 1226.6 קק״ל
פחמימות 13.9 גרם 111.0 גרם
שומן 9.1 גרם 72.4 גרם
נתרן 249.7 מ״ג 1998.0 מ״ג
חלבון 4.8 גרם 38.7 גרם
סיבים תזונתיים 0.8 גרם 6.6 גרם
שומן רווי 3.5 גרם 28.0 גרם
כולסטרול 14.7 מ״ג 117.3 מ״ג
סידן 27.9 מ״ג 223.4 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 2.1 מ״ג
אשלגן 155.5 מ״ג 1244.2 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 1.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody