טארט שוקולד קוקוס ללא גלוטן

איילת הירשמן מכינה טארט שוקולד קוקוס מ-5 מרכיבים בלבד! והבונוס? העוגה נטולת גלוטן ולכן מתאימה לאירוח בחג הפסח
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    6 שעות ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    5

מצרכים

קלתית

  • 500
    גרם או 2 חבילות קוקוס טחון
  • 140 גרם חמאה

מלית

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם שוקולד חלב

קישוט

  • 1/2 כוס פיסטוקים קלופים קלויים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את הקלתית: שמים בקערת מעבד המזון את הקוקוס והחמאה ומעבדים קצרות רק עד שהחמאה מתערבבת בקוקוס.
  3. מעבירים לתבנית ומשטחים בידיים, כך שתיווצר תחתית בעובי אחיד ושוליים בגובה 4 ס”מ.
  4. אופים כ-20 דקות, עד שהקלתית מתחילה להזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
  5. מכינים את המלית: שוברים את שני סוגי השוקולד לקוביות ושמים בקערה גדולה.
  6. בקערה נפרדת, המתאימה למיקרוגל, שמים את השמנת ומחממים עד לסף רתיחה, 4-5 דקות.
  7. יוצקים את השמנת החמה על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס ומתקבל קרם אחיד. מצננים מעט.
  8. מרכיבים את העוגה: יוצקים את קרם השוקולד על קלתית הקוקוס הקרה. משהים ל-20 דקות בטמפרטורת החדר.
  9. קוצצים את הפיסטוקים ומפזרים סביב שולי הקרם. שומרים במקרר 5 שעות לפחות (עד לילה) ללא כיסוי. הטארט מוכן כשהמלית יציבה מאוד.
  10. מחלצים מהתבנית, חותכים לפרוסות ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 13 מנות
קלוריות 519.9 קק״ל 6758.7 קק״ל
פחמימות 23.0 גרם 298.4 גרם
שומן 44.1 גרם 573.1 גרם
נתרן 29.7 מ״ג 386.2 מ״ג
חלבון 6.0 גרם 77.7 גרם
סיבים תזונתיים 8.5 גרם 110.6 גרם
שומן רווי 33.1 גרם 430.9 גרם
כולסטרול 27.0 מ״ג 351.0 מ״ג
סידן 57.4 מ״ג 745.8 מ״ג
ברזל 2.9 מ״ג 37.7 מ״ג
אשלגן 413.9 מ״ג 5380.1 מ״ג
אבץ 1.7 מ״ג 22.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody