סנו רקע

טארט שוקולד קרמל מלוח שמשגע את כל החושים

אוהבים את הטוויסט של מתוק מלוח שמשגע את החך? קבלו טארט שוקולד קרמל מלוח שנראה תמים אבל כל ביס נותן תחושה של לונה פארק על הלשון!
אוהבים את הטוויסט של מתוק מלוח שמשגע את החך? קבלו טארט שוקולד קרמל מלוח שנראה תמים אבל כל ביס נותן תחושה של לונה פארק על הלשון!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    5239
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5238.7 קק״ל 5238.7 קק״ל
    פחמימות 586.2 גרם 586.2 גרם
    שומן 297.6 גרם 297.6 גרם
    נתרן 38.0 מ״ג 38.0 מ״ג
    חלבון 36.7 גרם 36.7 גרם
    סיבים תזונתיים 16.6 גרם 16.6 גרם
    שומן רווי 120.3 גרם 120.3 גרם
    כולסטרול 126.0 מ״ג 126.0 מ״ג
    סידן 144.5 מ״ג 144.5 מ״ג
    ברזל 12.7 מ״ג 12.7 מ״ג
    אשלגן 1138.1 מ״ג 1138.1 מ״ג
    אבץ 6.2 מ״ג 6.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    5239
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5238.7 קק״ל 5238.7 קק״ל
    פחמימות 586.2 גרם 586.2 גרם
    שומן 297.6 גרם 297.6 גרם
    נתרן 38.0 מ״ג 38.0 מ״ג
    חלבון 36.7 גרם 36.7 גרם
    סיבים תזונתיים 16.6 גרם 16.6 גרם
    שומן רווי 120.3 גרם 120.3 גרם
    כולסטרול 126.0 מ״ג 126.0 מ״ג
    סידן 144.5 מ״ג 144.5 מ״ג
    ברזל 12.7 מ״ג 12.7 מ״ג
    אשלגן 1138.1 מ״ג 1138.1 מ״ג
    אבץ 6.2 מ״ג 6.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
13 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


קלתית

טופי קרמל מלוח

ציפוי שוקולד


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. מכינים את הקלתית: מניחים בקערת הבלנדר את החמאה, אבקת הסוכר, הקמח והמלח ומעבדים לתערובת פירורית יבשה.
  3. מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד לקבלת גושי בצק דביקים. במידת הצורך מוסיפים מים / חלב ומעבדים עד שנוצר בצק.
  4. מועכים את הבצק ליצירת צורת דיסקית.
  5. עוטפים את דיסקית הבצק בניילון נצמד סנו סושי ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.
  6. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ”מ. אפשר לעשות זאת גם בין שני ניירות אפייה טבעיים סנו סושי.
  7. מניחים את הבצק בתבנית ומייצרים את הקלתית.
  8. דוקרים את התחתית בעזרת מזלג.
  9. מרפדים את הקלתית בנייר אפייה.
  10. ממלאים את נייר האפייה בשעועית או כל קטנייה אחרת שתשמש כמשקולת.
  11. אופים במשך 15 דקות.
  12. לאחר מכן מוציאים את התבנית מהתנור, מורידים את המשקולת ומחזירים את התבנית לתנור למשך 10 דקות נוספות, או עד שהקלתית מזהיבה.

    טארט שוקולד קרמל מלוח 3
    שכבת קרמל מלוח ומעל שכבת גנאש שוקולד

  13. מוציאים מהתנור ומקררים על הרשת.
  14. מכינים את הקרמל המלוח: מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה.
  15. במקביל ממיסים את הסוכר במחבת עד שמתקבל קרמל בצבע ענברי.
  16. מוסיפים את השמנת החמה לתוך הקרמל (התערובת אמורה לבעבע, זה בסדר) וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שמתקבל טופי קרמל אחיד וחלק.
  17. מוסיפים גם את החמאה והמלח ומערבבים.
  18. יוצקים את הקרמל המלוח לתוך הקלתית האפויה ומצננים.
  19. מכינים את הציפוי: ממיסים את השמנת המתוקה והשוקולד במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים לתערובת חלקה.
  20. יוצקים את גנאש השוקולד מעל הקרמל, מיישרים ומעבירים למקרר עד ששכבת השוקולד מתייצבת.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    אסתי סיגלר

    טארט שוקולד קרמל מלוח

תגובות (15)

Avatar

    Avatar
    קורין

    האם אפשר להשתמש בבצק פריך מוכן? אם כן עדיין צריך לשים את הקטניות? כמה זמן לאפות?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי קורין, עדיין צריך לשים את הקטניות ולאפות לפי ההוראות

    Avatar
    מיקה

    האם יש אפשרות לשמור את הפאי ליום אחרי?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, במקרר

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות