קסמים עם כוסמת – טורטיית כוסמת ירוקה לארוחת ערב בריאה וטעימה

הכוסמת הירוקה היא כוסמת טבעית ללא ריח עם טעם עדין ולא משתלט. היא מכילה חלבון מלא איכותי, ואפילו נטולת גלוטן. הילה סער מכינה ממנה טורטיית כוסמת ירוקה
הכוסמת הירוקה היא כוסמת טבעית ללא ריח עם טעם עדין ולא משתלט. היא מכילה חלבון מלא איכותי, ואפילו נטולת גלוטן. הילה סער מכינה ממנה טורטיית כוסמת ירוקה
  • הילה סער
שמרו
כשר
12 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    28
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 28.3 קק״ל 170.0 קק״ל
    פחמימות 3.8 גרם 22.9 גרם
    שומן 1.0 גרם 6.2 גרם
    נתרן 319.2 מ״ג 1915.3 מ״ג
    חלבון 0.7 גרם 4.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 3.5 גרם
    שומן רווי 0.1 גרם 0.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 8.6 מ״ג 51.7 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 1.1 מ״ג
    אשלגן 18.8 מ״ג 112.7 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    28
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 28.3 קק״ל 170.0 קק״ל
    פחמימות 3.8 גרם 22.9 גרם
    שומן 1.0 גרם 6.2 גרם
    נתרן 319.2 מ״ג 1915.3 מ״ג
    חלבון 0.7 גרם 4.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 3.5 גרם
    שומן רווי 0.1 גרם 0.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 8.6 מ״ג 51.7 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 1.1 מ״ג
    אשלגן 18.8 מ״ג 112.7 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.3 מ״ג
    סגור

כוסמת היא אחד המאכלים הכי לא פופולריים שאני מכירה. רוב האנשים חושבים על כוסמת, ומיד חושבים על הריח האופייני והטעם החזק של הכוסמת הקלויה, החומה.

לי אין שום דבר נגד כוסמת. אני אפילו מחבבת אותה, גם בגרסה הקלויה ועוד יותר בגרסה הטבעית. אולי אלה השורשים הרוסיים שלי, והעובדה שגדלתי על כוסמת (ומודה שלא אהבתי את זה כילדה) ששמרו לה מקום חם בלב שלי.

גם אם אתם אוהבים / לא אוהבים / אדישים לכוסמת – תשכחו את מה שחשבתם עליה עד היום, ובואו תכירו אותה מחדש: כוסמת ירוקה. 

כוסמת ירוקה היא כוסמת טבעית, לא קלויה, בניגוד לחומה. אין לה ריח והטעם שלה מאוד עדין ולא משתלט. יש בה המון סיבים תזונתיים ומינרלים (כמו ברזל), היא מכילה חלבון מלא איכותי, והיא גם נטולת גלוטן. חוץ מזה, היא מתבשלת ב-8 דקות!

 אז איך אפשר שלא לאהוב אותה? 

אני מכינה ממנה תבשילים, קינוחים, דייסה, פנקייקים, והמון סוגים של טורטיות – בכל פעם בטעם אחר. בגלל שהכוסמת כל כך עדינה בטעם שלה, היא מקבלת באהבה טעמים אחרים, ומשתלבת איתם בצורה מושלמת. 

במתכון הזה הוספתי לבלילה שפע של עלים ירוקים, שנותנים טעם פרשי וגם מעלימים לגמרי כל זכר לטעם של כוסמת, במיוחד בשביל הסקפטיים שביניכם. אתם מוזמנים לגוון בסוגי העלים שאתם מוסיפים.

מומלץ להשרות את הכוסמת לכ-4 שעות מראש, וגם אם יש לכם רק שעה – אל תוותרו על ההשריה. ועוד יותר מומלץ להנביט אותה. היא נובטת בקלות ובמהירות, וההנבטה מרככת אותה, והופכת את הערכים התזונתיים לזמינים יותר עבורנו במאות אחוזים.

פשוט מסננים את הכוסמת ממי ההשריה ומשאירים אותה במסננת מעל קערה (בשביל טפטופי המים), מכסים ומניחים על השיש, לא בשמש ישירה, למשך 24 שעות. דואגים שהכוסמת תישאר לחה ומערבבים פעם-פעמיים ביממה. לאחר כ-24 שעות יצא נבט קטן. זה מספיק ואין צורך להמשיך לגדל את הנבט. 

צילום: תמר שורצברד

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
12 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מכניסים את הכוסמת לבלנדר. יוצקים מים עד לגובה של ס”מ אחד מעל גובה הכוסמת. מוסיפים את יתר המרכיבים. טוחנים לבלילה חלקה ואחידה. הבלילה צריכה להיות בסמיכות של בלילת פנקייק.
  2. מחממים מחבת נון סטיק טובה על אש בינונית-גבוהה, ללא שמן.
  3. בעזרת מצקת מתכת יוצקים מצקת אחת מהבלילה ומיד מפזרים אותה בעזרת גב המצקת בעיגולים על פני כל המחבת, לשכבה דקה ואחידה. אם המחבת חמה מספיק - אתם אמורים לשמוע צליל צריבה ברגע שהבלילה תיגע במחבת. זה אומר שהמחבת בטמפרטורה הנכונה.
  4. לאחר 2-3 דקות יווצרו בועות, הבלילה מתייצבת, והקצוות של הטורטיה מתחילים להתרומם.
  5. הופכים וקולים את הטורטיה מצידה השני במשך דקה נוספת. מוציאים אותה מהמחבת.
  6. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה.
  7. ממלאים בממרחים שאוהבים, אבוקדו, ירקות, מגלגלים ואוכלים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קסמים עם כוסמת – טורטיית כוסמת ירוקה לארוחת ערב בריאה וטעימה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    אמיר

    יצא מאוד טעים, אבל זו לא טורטיה..

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות