
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים15
מצרכים
לביבות
-
1 ק"ג תפוחי אדמהקלופים וחצויים
-
2 כפות שמן זיתאו שמן קנולה
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
-
2 כפיות אבקת קארימזרח מערב
-
1/2 כפית הל טחוןלא חובה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחוןלפי הטעם
-
1/2 כוס אפונה ירוקה קפואהמופשרת
-
1/2 כוס פירורי פנקומזרח מערב
טיגון
-
1/3 כוס שמן קנולה
רוטב קארי אדום
-
250מ"ל או 1 אריזה קרם קוקוסמזרח מערב
-
1 כפית ממרח קארי אדוםמזרח מערב
-
2 כפות חמאת בוטנים חלקהמרוככת
-
1 כף רוטב סויהמזרח מערבאו יותר לפי הטעם
הגשה
-
1 גבעול בצל ירוקקצוץ
אופן הכנה
- מכינים את הלביבות: שמים את תפוחי האדמה בסיר גדול, מכסים עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות, או עד שהם מתרככים. מסננים ומשאירים בצד.
- מכינים את הרוטב: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומחממים תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל רוטב אחיד. טועמים ומתקנים את התיבול. שומרים בצד עד להגשה.
- מוסיפים לסיר עם תפוחי האדמה המסוננים את שני סוגי השמן והתבלינים ומועכים למרקם לא חלק מדי. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מוסיפים את האפונה ומערבבים היטב.
- יוצרים מהתערובת לביבות פחוסות בגודל בינוני ומגלגלים כל אחת בתערובת פירורי פנקו ומעט אבקת קארי.
- מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה יפה.
- מגישים עם רוטב קארי ובצל ירוק.
- שומרים בכלי אטום במקרר.

בשיתוף עם מזרח מערב
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
10
מנות
קלוריות
183.4
קק״ל
1833.9
קק״ל
פחמימות
6.6
גרם
65.8
גרם
שומן
16.6
גרם
166.2
גרם
נתרן
274.2
מ״ג
2742.0
מ״ג
חלבון
2.8
גרם
28.2
גרם
סיבים תזונתיים
0.8
גרם
8.4
גרם
שומן רווי
6.3
גרם
62.5
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
7.3
מ״ג
73.4
מ״ג
ברזל
0.7
מ״ג
7.1
מ״ג
אשלגן
131.0
מ״ג
1309.8
מ״ג
אבץ
0.4
מ״ג
4.1
מ״ג
תגובות (0)