זה לא חג בלי קניידלך עם בצל מקורמל במרק עוף!
- נטע לויה
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 175.3 קק״ל 2629.6 קק״לפחמימות 22.1 גרם 331.5 גרםשומן 4.4 גרם 66.0 גרםנתרן 769.6 מ״ג 11543.7 מ״גחלבון 6.6 גרם 98.5 גרםסיבים תזונתיים 7.8 גרם 116.7 גרםשומן רווי 0.8 גרם 12.5 גרםכולסטרול 39.4 מ״ג 590.8 מ״גסידן 182.5 מ״ג 2737.7 מ״גברזל 1.7 מ״ג 25.3 מ״גאשלגן 1164.6 מ״ג 17469.2 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 12.6 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות175
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 175.3 קק״ל 2629.6 קק״לפחמימות 22.1 גרם 331.5 גרםשומן 4.4 גרם 66.0 גרםנתרן 769.6 מ״ג 11543.7 מ״גחלבון 6.6 גרם 98.5 גרםסיבים תזונתיים 7.8 גרם 116.7 גרםשומן רווי 0.8 גרם 12.5 גרםכולסטרול 39.4 מ״ג 590.8 מ״גסידן 182.5 מ״ג 2737.7 מ״גברזל 1.7 מ״ג 25.3 מ״גאשלגן 1164.6 מ״ג 17469.2 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 12.6 מ״גסגור
בניגוד למה שמקובל, אני אוהבת לאכול את הקניידלך שלי בתוך מרק עשיר בירקות ולא במרק צח. בעיניי זה ממש מוסיף וטעים לאכול את הירקות שמתבשלים בתוך המרק ולא להשליך אותם לאחר הבישול, כי למה לזרוק משהו טעים כל כך?
תרגישו חופשי לגוון בירקות שאתם מכניסים למרק לפי טעמכם האישי, אני בחרתי בקומבינציה האהובה עליי אבל המרק יקבל באהבה כל ירק שאתם אוהבים.
עוד תוספת לא ממש מסורתית למרק העוף שאני מאוד אוהבת היא – פטריות! הפטריות משדרגות בטירוף את המרק ויוצרות ציר עשיר יותר בטעמים ובעל צבע עמוק וכהה.
הקניידלך טעימים בפני עצמם אבל בחרתי לשדרג אותם בבצל מקורמל, כזה שמיטגן לאט לאט בשמן זית, מתרכך ונהפך להיות ממש כמו ריבת בצל. הבצל המקורמל כל כך רך שהוא ניטמע בתוך הקניידלך ונותן להם טעם בצלי ומתקתק. אוי כמה שזה טעים.
מרכיבים 20 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 175 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
6 שוקי עוף ללא עור בינוניים
-
3 גבעולי סלריחתוכים לקוביות
-
2 גזרים בינונייםקלופים וחתוכים לקוביות
-
1 בצל גדולחתוך לקוביות
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןחתוכות לרבעים
-
2 זוקיני ירוק בינונייםחתוכים לקוביות
-
5 שיני שוםקלופות וקצוצות
-
1 חופן עלי סלרי
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 כף מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
קניידלך
-
1 בצל גדולקצוץ
-
3 כפות שמן זיתלטיגון הבצל
-
2 ביצים L
-
1 כף שמן זית
-
1 כוס מים
-
200 גרם קמח מצה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
אופן הכנה
- מכינים את המרק: בסיר עמוק מחממים את שמן הזית ומאדים בו את כל הירקות במשך 5-7 דקות, עד שהם “מזיעים” ומעט מתרככים-לא משחימים. מוסיפים את שוקי העוף ומכסים במים.
- מביאים לרתיחה, מוסיפים לסיר את העלי הסלרי והפטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים במשך שעה וחצי.
- בינתיים מכינים את הקניידלך: במחבת מטגנים את הבצל בשמן הזית על להבה בינונית-נמוכה במשך רבע שעה, עשרים דקות לפחות, עד שהוא מזהיב ומתרכך ממש כמו ריבה.
- מעבירים את הבצל עם השמן (!) לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר. מוסיפים לקערה את הביצים, שמן, מים מלח פלפל וטורפים.
- מוסיפים את קמח המצה ומערבבים עד לתערובת אחידה. התערובת צריכה להיות משחתית- לא נוזלית מדי אבל לא קשה. אם התערובת סמיכה מדי הוסיפו כף-שתיים נוספות של מים.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות.
- בסיר מרתיחים מים עם כף מלח לבישול הקניידלך. בעזרת ידיים משומנות מעט יוצרים מתערובת הקניידלך כדורים קטנים (הקניידלך יתפחו בבישול) ומבשלים את הקניידלך במים הרותחים, במשך חמש דקות.
- מסננים ומעבירים לכלי משומן קלות בשמן זית.
- מגישים את המרק ומוסיפים לכל קערה 3-4 קניידלך (או כמה שאוהבים).
אופן הכנה
- מכינים את המרק: בסיר עמוק מחממים את שמן הזית ומאדים בו את כל הירקות במשך 5-7 דקות, עד שהם “מזיעים” ומעט מתרככים-לא משחימים. מוסיפים את שוקי העוף ומכסים במים.
- מביאים לרתיחה, מוסיפים לסיר את העלי הסלרי והפטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים במשך שעה וחצי.
- בינתיים מכינים את הקניידלך: במחבת מטגנים את הבצל בשמן הזית על להבה בינונית-נמוכה במשך רבע שעה, עשרים דקות לפחות, עד שהוא מזהיב ומתרכך ממש כמו ריבה.
- מעבירים את הבצל עם השמן (!) לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר. מוסיפים לקערה את הביצים, שמן, מים מלח פלפל וטורפים.
- מוסיפים את קמח המצה ומערבבים עד לתערובת אחידה. התערובת צריכה להיות משחתית- לא נוזלית מדי אבל לא קשה. אם התערובת סמיכה מדי הוסיפו כף-שתיים נוספות של מים.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות.
- בסיר מרתיחים מים עם כף מלח לבישול הקניידלך. בעזרת ידיים משומנות מעט יוצרים מתערובת הקניידלך כדורים קטנים (הקניידלך יתפחו בבישול) ומבשלים את הקניידלך במים הרותחים, במשך חמש דקות.
- מסננים ומעבירים לכלי משומן קלות בשמן זית.
- מגישים את המרק ומוסיפים לכל קערה 3-4 קניידלך (או כמה שאוהבים).
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
נראה טוב
נהדר טעים וכשר.