כמו אצל יונית בבית: מרק קוסקוס עם בשר

אומרים שיום שלישי זה יום הקוסקוס הארצי, אבל מבחינתנו ומבחינת יונית צוקרמן ואמיר דן אין מרק יותר מנחם מאשר מרק קוסקוס ובשר לכן קבלו מתכון קל להכנה
  • יונית צוקרמן ואמיר דן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    18

מצרכים

אופן הכנה:

  1. מכינים את המרק: שוטפים את כל הירקות וקוצצים גס, מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את כל שאר הירקות ואת קוביות הבשר שבושלו.
  2. שוטפים ומסננים את החומוס, ומוסיפים לסיר. מוסיפים מים עד שהם מכסים את תכולת הסיר ועוד סנטימטר, מביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים תבלינים, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בין שעה ורבע לשעה וחצי.
  4. מכבים את האש אך ממתינים 15 דקות לפני ההגשה, כדי לתת לכל הטעמים להיספג. המרק נשמר עד שבוע במקרר.
  5. מכינים קוסקוס לפי הוראות היצרן, מוסיפים כורכום, מתבלים ונותנים לנוח.

    מרק קוסקוס בשר. צילום: שניר גואטה
    מרק קוסקוס בשר. צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 1091.2 קק״ל 5455.9 קק״ל
פחמימות 93.5 גרם 467.4 גרם
שומן 31.9 גרם 159.5 גרם
נתרן 1603.5 מ״ג 8017.4 מ״ג
חלבון 124.2 גרם 621.1 גרם
סיבים תזונתיים 34.2 גרם 171.1 גרם
שומן רווי 9.8 גרם 49.1 גרם
כולסטרול 702.0 מ״ג 3510.0 מ״ג
סידן 218.8 מ״ג 1094.1 מ״ג
ברזל 14.1 מ״ג 70.3 מ״ג
אשלגן 2023.3 מ״ג 10116.3 מ״ג
אבץ 19.3 מ״ג 96.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody