רקע יד מרדכי

כמו אצל יונית בבית: מרק קוסקוס עם בשר

אומרים שיום שלישי זה יום הקוסקוס הארצי, אבל מבחינתנו ומבחינת יונית צוקרמן ואמיר דן אין מרק יותר מנחם מאשר מרק קוסקוס ובשר לכן קבלו מתכון קל להכנה
אומרים שיום שלישי זה יום הקוסקוס הארצי, אבל מבחינתנו ומבחינת יונית צוקרמן ואמיר דן אין מרק יותר מנחם מאשר מרק קוסקוס ובשר לכן קבלו מתכון קל להכנה
  • יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 2]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    1352
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1351.7 קק״ל 6758.3 קק״ל
    פחמימות 129.0 גרם 645.2 גרם
    שומן 31.7 גרם 158.6 גרם
    נתרן 3402.8 מ״ג 17013.8 מ״ג
    חלבון 133.8 גרם 669.2 גרם
    סיבים תזונתיים 53.5 גרם 267.5 גרם
    שומן רווי 10.3 גרם 51.3 גרם
    כולסטרול 702.0 מ״ג 3510.0 מ״ג
    סידן 643.2 מ״ג 3216.1 מ״ג
    ברזל 15.8 מ״ג 79.0 מ״ג
    אשלגן 4870.5 מ״ג 24352.3 מ״ג
    אבץ 20.3 מ״ג 101.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    1352
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1351.7 קק״ל 6758.3 קק״ל
    פחמימות 129.0 גרם 645.2 גרם
    שומן 31.7 גרם 158.6 גרם
    נתרן 3402.8 מ״ג 17013.8 מ״ג
    חלבון 133.8 גרם 669.2 גרם
    סיבים תזונתיים 53.5 גרם 267.5 גרם
    שומן רווי 10.3 גרם 51.3 גרם
    כולסטרול 702.0 מ״ג 3510.0 מ״ג
    סידן 643.2 מ״ג 3216.1 מ״ג
    ברזל 15.8 מ״ג 79.0 מ״ג
    אשלגן 4870.5 מ״ג 24352.3 מ״ג
    אבץ 20.3 מ״ג 101.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 2]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה:

  1. מכינים את המרק: שוטפים את כל הירקות וקוצצים גס, מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את כל שאר הירקות ואת קוביות הבשר שבושלו.
  2. שוטפים ומסננים את החומוס, ומוסיפים לסיר. מוסיפים מים עד שהם מכסים את תכולת הסיר ועוד סנטימטר, מביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים תבלינים, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בין שעה ורבע לשעה וחצי.
  4. מכבים את האש אך ממתינים 15 דקות לפני ההגשה, כדי לתת לכל הטעמים להיספג. המרק נשמר עד שבוע במקרר.
  5. מכינים קוסקוס לפי הוראות היצרן, מוסיפים כורכום, מתבלים ונותנים לנוח.

    מרק קוסקוס בשר. צילום: שניר גואטה
    מרק קוסקוס בשר. צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כמו אצל יונית בבית: מרק קוסקוס עם בשר

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    Miri Amoyel

    מתכון מצויין, מוסבר מעולה. לגבי הירקות אפשר להוריד חלק, זה ממש לא נורא.

    Avatar
    יעקב

    הלפת ובטטה ממש רעיון יפה, ציר עוף במקום אבקה משדרג את הטעם.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות