כמו בפרובנס: קדירת דגים ברוטב בוייאבז פיקנטי

מנה מרהיבה וטעימה בטירוף לארוחת צהריים או ערב - קדירת דגים ברוטב בוייאבז עשיר עם זעפרן, צ'ילי, עגבניות וטעמי אניס, שמוגשת על קוסקוס מלא להשלמת ארוחה מאוזנת
מנה מרהיבה וטעימה בטירוף לארוחת צהריים או ערב - קדירת דגים ברוטב בוייאבז עשיר עם זעפרן, צ'ילי, עגבניות וטעמי אניס, שמוגשת על קוסקוס מלא להשלמת ארוחה מאוזנת
  • מאיר דנון
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    27
  • הכנה שעה ו-15 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    876
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 875.6 קק״ל 3502.5 קק״ל
    פחמימות 40.3 גרם 161.2 גרם
    שומן 44.3 גרם 177.2 גרם
    נתרן 1352.8 מ״ג 5411.1 מ״ג
    חלבון 70.3 גרם 281.2 גרם
    סיבים תזונתיים 21.9 גרם 87.7 גרם
    שומן רווי 17.2 גרם 68.6 גרם
    כולסטרול 157.0 מ״ג 627.8 מ״ג
    סידן 477.0 מ״ג 1908.0 מ״ג
    ברזל 9.4 מ״ג 37.5 מ״ג
    אשלגן 4187.8 מ״ג 16751.0 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 6.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    27
  • הכנה שעה ו-15 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    876
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 875.6 קק״ל 3502.5 קק״ל
    פחמימות 40.3 גרם 161.2 גרם
    שומן 44.3 גרם 177.2 גרם
    נתרן 1352.8 מ״ג 5411.1 מ״ג
    חלבון 70.3 גרם 281.2 גרם
    סיבים תזונתיים 21.9 גרם 87.7 גרם
    שומן רווי 17.2 גרם 68.6 גרם
    כולסטרול 157.0 מ״ג 627.8 מ״ג
    סידן 477.0 מ״ג 1908.0 מ״ג
    ברזל 9.4 מ״ג 37.5 מ״ג
    אשלגן 4187.8 מ״ג 16751.0 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 6.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

דגים

  • 4 דגי לברק בינוניים
    או דניס, שלמים ונקיים מקשקשים

רוטב

תבשיל

קוסקוס


אופן הכנה

  1. מנקים את הדגים - מסירים את הראשים, מקצבים את הזנבות ומסירים את הבשר משני צידי האדרה.
  2. מניחים את העצמות במים לחצי שעה. מסירים ומייבשים במגבת.
  3. מכינים את הרוטב: בסיר רחב, מחממים שמן זית, כשהשמן חם, מוסיפים את אדרות וראשי הדגים ומשחימים במשך מספר דקות.
  4. מוסיפים את הבצל, הגזר, הסלרי והשומר חתוכים לקוביות גסות ואת כוכבי האניס וממשיכים להשחים על אש גבוהה כדקה.
  5. מוסיפים את רכז העגבניות ומערבבים במשך כמה שניות.
  6. מוסיפים את היין הלבן ומכסים את העצמות במים.
  7. מוסיפים את העגבניות החתוכות (פולפה).
  8. מוסיפים את ענפי הפטרוזיליה, התימין, שום, כוכב האניס, הצ׳ילי והזעפרן, מתבלים במעט מלח ומביאים לרתיחה.
  9. מבשלים במשך 20 דקות וטוחנים באמצעות בלנדר מוט.
  10. מסננים את הנוזלים במסננת דקה ומתקנים תיבול.
  11. מכינים את התבשיל: בסיר רחב ונמוך מחממים את שמן הזית ומשחימים בו במשך 2 דקות, את השומר והבצל הירוק, מוסיפים פלפלים ומשחימים 2 דקות נוספות.
  12. מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ומכסים בנוזל שטחנו וסיננו קודם. מביאים לרתיחה, מתקנים תיבול עם מלח וצ׳ילי במידת הצורך ומבשלים עד לריכוך תפוחי האדמה - כ-15 דקות.
  13. מתבלים את הדג במלח ובפלפל ומכניסים את הזנבות בלבד לסיר. מכסים ומבשלים במשך כ-4 דקות ואז מוסיפים את נתחי הפילה. מבשלים כ-5 דקות נוספות ומגישים עם הקוסקוס המוכן.
  14. מכינים את הקוסקוס: בזמן שהדג מתבשל, מניחים בקערה את הקוסקוס, החמאה כשהיא חתוכה לקוביות ומתבלים במלח.
  15. מוסיפים את המים רותחים ומכסים את הקערה בצלחת/מכסה. מניחים לנוח כ-5 דקות.
  16. מערבבים ומתקנים תיבול.

    מגישים את תבשיל הדגים על קוסקוס מלא. צילום: שניר גואטה
    מגישים את תבשיל הדגים על קוסקוס מלא. צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כמו בפרובנס: קדירת דגים ברוטב בוייאבז פיקנטי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות