רקע יטבתה

כן, לא, שחור לבן: עוגת קרמבו פרווה משגעת

קרמבו בקיץ? בטח שכן! מתכון לעוגת מוס מרשימה וקלה להכנה. קרירה וקפואה וללא חלב בהשראת הממתק החורפי האהוב ביותר
קרמבו בקיץ? בטח שכן! מתכון לעוגת מוס מרשימה וקלה להכנה. קרירה וקפואה וללא חלב בהשראת הממתק החורפי האהוב ביותר
  • ענת אלישע
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    4309
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4308.5 קק״ל 4308.5 קק״ל
    פחמימות 470.6 גרם 470.6 גרם
    שומן 245.0 גרם 245.0 גרם
    נתרן 2336.0 מ״ג 2336.0 מ״ג
    חלבון 58.7 גרם 58.7 גרם
    סיבים תזונתיים 17.0 גרם 17.0 גרם
    שומן רווי 193.5 גרם 193.5 גרם
    כולסטרול 1481.0 מ״ג 1481.0 מ״ג
    סידן 485.1 מ״ג 485.1 מ״ג
    ברזל 18.6 מ״ג 18.6 מ״ג
    אשלגן 1698.8 מ״ג 1698.8 מ״ג
    אבץ 9.4 מ״ג 9.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    4309
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4308.5 קק״ל 4308.5 קק״ל
    פחמימות 470.6 גרם 470.6 גרם
    שומן 245.0 גרם 245.0 גרם
    נתרן 2336.0 מ״ג 2336.0 מ״ג
    חלבון 58.7 גרם 58.7 גרם
    סיבים תזונתיים 17.0 גרם 17.0 גרם
    שומן רווי 193.5 גרם 193.5 גרם
    כולסטרול 1481.0 מ״ג 1481.0 מ״ג
    סידן 485.1 מ״ג 485.1 מ״ג
    ברזל 18.6 מ״ג 18.6 מ״ג
    אשלגן 1698.8 מ״ג 1698.8 מ״ג
    אבץ 9.4 מ״ג 9.4 מ״ג
    סגור

הקרמבו דווקא הגיע אלינו מאירופה, אבל הפך די מהר להיות ממתק ישראלי אהוב. אז מהי עוגת קרמבו? במקום ביסקוויט יש כאן תחתית עוגת שוקולד, הקרם הוא מילוי של קצפת פרווה צחורה בטעם וניל ובמקום הצימקאו הדקיק יש לנו שכבת ציפוי של גנאש שוקולד מריר. יאמי!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
13 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. משמנים תבנית עגולה קוטר 26 או 28 ומחממים תנור ל-180 מעלות חום.
  2. מכניסים לקערת המיקסר את הביצים ומקציפים במהירות גבוהה במשך דקה אחת. מוסיפים את הסוכר באיטיות ומקציפים במשך 5 דקות.
  3. מנמיכים מהירות למינימום ומוסיפים פודינג שוקולד ואבקת אפייה.
  4. מעבירים לתבנית ואופים במשך כ-15 דקות.
  5. מכינים את הקצפת: בקערת המיקסר שמים קצפת צמחית, אבקת סוכר ופודינג וניל ומקציפים במשך 3 דקות במהירות גבוהה.
  6. מניחים את הקצפת בעזרת לקקן על פני העוגה שהצטננה מבעוד מועד ומיישרים אותה. מכניסים למקרר ומכינים במקביל את גנאש השוקולד.
  7. מניחים בקערה שוקולד וקצפת צמחית וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, מערבבים בין לבין עד המסה של השוקולד.
  8. מזלפים את הגנאש מעל הקצפת ומכניסים למקרר ללילה להתייצבות.
  9. מומלץ להקפיא כחצי שעה לפני ההגשה.

    עוגת קרמבו פרווה. צילום: ענת אלישע
    עוגת קרמבו פרווה. צילום: ענת אלישע

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כן, לא, שחור לבן: עוגת קרמבו פרווה משגעת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    הודיה שקרוב

    נראה מעולה! מתכוונת להכין לשבת- שבועות

      Avatar
      מרים לנציצקי

      הבסיס צריך להיות יבש? כי אחרי 15 דקות זה יוצא עוד רטוב לגמרי.

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להוסיף עוד 5-10 דקות, לא אמור לצאת רטוב.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות