כנאפה של קיץ! כנאפה ביתי עם נקטרינות מקורמלות

כנאפה ביתי מדהים, עם נקטרינות מקורמלות בסוכר וקינמון, שיערות קדאיף קראנצ'יות, סירופ מתוק ופיסטוקים! קינוח מרשים ומתוק שכייף להגיש בסוף הארוחה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

נקטרינות מקורמלות

כנאפה

סירופ סוכר

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את הנקטרינות המקורמלות: שמים את הנקטרינות במחבת, מוסיפים את הסוכר והקינמון ומבשלים תוך ערבוב כ-10-15 דקות, או עד שהן מתרככות, מתכווצות טיפה ומתחילות להתקרמל. מכבים את הלהבה ומשאירים בצד.
  2. מכינים את הכנאפה: שמים את שערות הקדאיף בקערה גדולה ומפרידים אותן. מוסיפים את רוב הבלובנד (שומרים כ-3 כפות בצד) ואבקת הסוכר ומערבבים היטב, עד שכל השערות מצופות בשומן באופן אחיד.
  3. מחממים בערך כף בלובנד במחבת גדולה בקוטר 24 ס”מ. מניחים מעל 1/2 מכות שערות הקדאיף. מייצרים שכבה אחידה ככל שניתן, ללא חורים וקרחות. אפשר ממש להדק אותה לתחתית המחבת.
  4. תוך כדי הטיגון מפזרים את הנקטרינות המקורמלות - במרכז ובצדדים, כאשר נשארים שוליים נקיים של כ-1.5 ס”מ.
  5. מכסים את הנקטרינות עם יתרת שערות הקדאיף ומהדקים היטב בצדדים, אפשר בעזרת מרית.
  6. מטגנים את הכנאפה על הצד הראשון כ-5 דקות, או עד להזהבה (מרימים בזהירות את הקצה ובודקים האם השערות השחימו).
  7. שמים על המחבת צלחת בקוטר גדול יותר מהמחבת, מגש גדול או קרש ובזהירות הופכים עליו את הכנאפה.
  8. מוסיפים למחבת את יתרת הבלובנד ומחליקים את הכנאפה בעדינות חזרה למחבת. מטגנים כ-5 דקות נוספות, או עד שגם הצד השני מזהיב.
  9. מכינים את הסירופ: שמים בקלחת או סיר את המים והסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 3-4 דקות, או עד שמתקבל סירופ סוכר.
  10. מעבירים את הכנאפה על צלחת הגשה (אפשר שוב להפוך, או להעביר בעדינות בעזרת פלטה רחבה) ומשקים בנדיבות בסירופ הסוכר.
  11. מפזרים את הפיסטוק ומגישים מיד.

    מפזרים פיסטוקים ומגישים מיד. צילום: שניר גואטה
    מפזרים פיסטוקים ומגישים מיד. צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 402.9 קק״ל 3223.4 קק״ל
פחמימות 51.5 גרם 411.7 גרם
שומן 17.4 גרם 139.0 גרם
נתרן 110.5 מ״ג 883.8 מ״ג
חלבון 4.4 גרם 35.3 גרם
סיבים תזונתיים 1.8 גרם 14.1 גרם
שומן רווי 7.0 גרם 55.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 74.7 מ״ג 597.6 מ״ג
ברזל 0.7 מ״ג 5.9 מ״ג
אשלגן 193.1 מ״ג 1545.2 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 4.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar