כנאפה של קיץ! כנאפה ביתי עם נקטרינות מקורמלות

כנאפה ביתי מדהים, עם נקטרינות מקורמלות בסוכר וקינמון, שיערות קדאיף קראנצ'יות, סירופ מתוק ופיסטוקים! קינוח מרשים ומתוק שכייף להגיש בסוף הארוחה
כנאפה ביתי מדהים, עם נקטרינות מקורמלות בסוכר וקינמון, שיערות קדאיף קראנצ'יות, סירופ מתוק ופיסטוקים! קינוח מרשים ומתוק שכייף להגיש בסוף הארוחה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    403
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 402.9 קק״ל 3223.4 קק״ל
    פחמימות 51.5 גרם 411.7 גרם
    שומן 17.4 גרם 139.0 גרם
    נתרן 110.5 מ״ג 883.8 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 35.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 14.1 גרם
    שומן רווי 7.0 גרם 55.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 74.7 מ״ג 597.6 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 193.1 מ״ג 1545.2 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 4.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    403
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 402.9 קק״ל 3223.4 קק״ל
    פחמימות 51.5 גרם 411.7 גרם
    שומן 17.4 גרם 139.0 גרם
    נתרן 110.5 מ״ג 883.8 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 35.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 14.1 גרם
    שומן רווי 7.0 גרם 55.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 74.7 מ״ג 597.6 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 193.1 מ״ג 1545.2 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 4.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

נקטרינות מקורמלות

כנאפה

סירופ סוכר

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את הנקטרינות המקורמלות: שמים את הנקטרינות במחבת, מוסיפים את הסוכר והקינמון ומבשלים תוך ערבוב כ-10-15 דקות, או עד שהן מתרככות, מתכווצות טיפה ומתחילות להתקרמל. מכבים את הלהבה ומשאירים בצד.
  2. מכינים את הכנאפה: שמים את שערות הקדאיף בקערה גדולה ומפרידים אותן. מוסיפים את רוב הבלובנד (שומרים כ-3 כפות בצד) ואבקת הסוכר ומערבבים היטב, עד שכל השערות מצופות בשומן באופן אחיד.
  3. מחממים בערך כף בלובנד במחבת גדולה בקוטר 24 ס”מ. מניחים מעל 1/2 מכות שערות הקדאיף. מייצרים שכבה אחידה ככל שניתן, ללא חורים וקרחות. אפשר ממש להדק אותה לתחתית המחבת.
  4. תוך כדי הטיגון מפזרים את הנקטרינות המקורמלות - במרכז ובצדדים, כאשר נשארים שוליים נקיים של כ-1.5 ס”מ.
  5. מכסים את הנקטרינות עם יתרת שערות הקדאיף ומהדקים היטב בצדדים, אפשר בעזרת מרית.
  6. מטגנים את הכנאפה על הצד הראשון כ-5 דקות, או עד להזהבה (מרימים בזהירות את הקצה ובודקים האם השערות השחימו).
  7. שמים על המחבת צלחת בקוטר גדול יותר מהמחבת, מגש גדול או קרש ובזהירות הופכים עליו את הכנאפה.
  8. מוסיפים למחבת את יתרת הבלובנד ומחליקים את הכנאפה בעדינות חזרה למחבת. מטגנים כ-5 דקות נוספות, או עד שגם הצד השני מזהיב.
  9. מכינים את הסירופ: שמים בקלחת או סיר את המים והסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 3-4 דקות, או עד שמתקבל סירופ סוכר.
  10. מעבירים את הכנאפה על צלחת הגשה (אפשר שוב להפוך, או להעביר בעדינות בעזרת פלטה רחבה) ומשקים בנדיבות בסירופ הסוכר.
  11. מפזרים את הפיסטוק ומגישים מיד.

    מפזרים פיסטוקים ומגישים מיד. צילום: שניר גואטה
    מפזרים פיסטוקים ומגישים מיד. צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כנאפה של קיץ! כנאפה ביתי עם נקטרינות מקורמלות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות