לביבות פתיתים אפויות עם תירס וגבינות

נשארו פתיתים מארוחת הצהריים של אתמול? אל תזרקו אותם! יעל טל הכינה לכם מתכון ללביבות פתיתים אפויות עם תירס וגבינות שכל ילד ירצה לחטוף וגם המבוגרים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מתכון בדוק שאין ילד שמסרב לו!

במקום לזרוק או להגיש שוב את אותם הפתיתים מאתמול, הנה רעיון של מה אפשר לעשות עם מה שנשאר מהם.

גם מהיר, גם טעים, גם סוגר פינה.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את הפתיתים, הקוטג’, התירס, הביצה, הקמח, הגבינה המגוררת והמלח.
  3. מעבירים מהתערובת בעזרת כף תלוליות לתבנית (“מורידים” את התערובת מהכף בעזרת האצבע) ומועכים קצת (לצורת לביבה). התערובת לא מגובשת ובצקית, אל דאגה.

    תירס-פתיתים
    תלוליות של פתיתים, תירס וגבינות בדרך לתנור (צילום: יעל טל)

  4. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות, הופכים את הלביבות ואופים עוד כ-5 דקות (או עד הזהבה).
    מתכון בדוק שאין ילד שמסרב לו! צילום: יעל טלמתכון בדוק שאין ילד שמסרב לו! צילום: יעל טל
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 43.8 קק״ל 657.2 קק״ל
פחמימות 7.9 גרם 118.4 גרם
שומן 0.5 גרם 7.6 גרם
נתרן 6.0 מ״ג 89.6 מ״ג
חלבון 1.7 גרם 26.0 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.0 גרם
שומן רווי 0.1 גרם 1.9 גרם
כולסטרול 16.9 מ״ג 253.8 מ״ג
סידן 2.5 מ״ג 37.2 מ״ג
ברזל 0.1 מ״ג 1.5 מ״ג
אשלגן 7.9 מ״ג 118.9 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 0.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    Avatar
    עדן

    פיתרון טוב לשאריות ששונאים לזרוק איזה יציאה!!! אהבתי

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה:)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody