לזניה צמחונית עם בטטה, עגבניות וגבינה

מחפשים מנת אירוח מרשימה לחגיגת שבועות? ישראל אהרוני מכין לזניה צמחונית עם בטטה, עגבניות וגבינה, מאפה זהוב וריחני שיקצור מלא מחמאות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

בשמל

רוטב עגבניות

לזניה

אופן הכנה

  1. מכינים בשמל: ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים בה את הקמח כשתי דקות. מוסיפים חלב, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור וטורפים עד רתיחה. מבשלים מספר דקות עד שהרוטב מסמיך ומסירים מהאש.
  2. בקערה גדולה מערבבים את העגבניות הקצוצות עם גבינת הריקוטה.
  3. פורסים את העגבניות לפרוסות עבות.
  4. קולפים את הבטטות ופורסים לפרוסות דקיקות בעזרת מנדולינה (או בעזרת סכין חדה מאוד).
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בתרסיס שמן.
  6. מרפדים את התבנית בשכבה של עלי לזניה, מעליה מחצית מרוטב העגבניות והריקוטה, פרוסות בטטה דקיקות, פרוסות עגבנייה ועלי בזיליקום. מעל יוצקים שליש מהבשמל ומפזרים מעט פרמזן. חוזרים על הפעולה שוב - עלי לזניה, רוטב עגבניות וכן הלאה. מעל הכול שמים שכבה נוספת של עלי לזניה, את השליש האחרון של הבשמל ומפזרים גבינת פרמזן.
  7. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים 30 דקות בתנור החם. בתום חצי שעה, מסירים את נייר הכסף ואופים 15 דקות נוספות להשחמה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 3705.8 קק״ל 3705.8 קק״ל
פחמימות 381.9 גרם 381.9 גרם
שומן 156.3 גרם 156.3 גרם
נתרן 9984.0 מ״ג 9984.0 מ״ג
חלבון 208.4 גרם 208.4 גרם
סיבים תזונתיים 38.9 גרם 38.9 גרם
שומן רווי 93.1 גרם 93.1 גרם
כולסטרול 412.4 מ״ג 412.4 מ״ג
סידן 6026.2 מ״ג 6026.2 מ״ג
ברזל 22.0 מ״ג 22.0 מ״ג
אשלגן 6646.9 מ״ג 6646.9 מ״ג
אבץ 18.0 מ״ג 18.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody