לזניית חצילים ברוטב עגבניות ובשמל

עגבניות וחצילים הם שילוב מנצח. תמרה אהרוני משדכת בין השניים בלזניה רכה ומיוחדת: לזניית חצילים ברוטב עגבניות ובשמל. קלאסיקה איטלקית עם טוויסט
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

לזניה

בשמל

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל - 180 מעלות. משמנים קלות את התבנית. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ. כותשים את השום. קוצצים את הבצל. פורסים את העגבניות והמוצרלה. מגררים את הפרמזן.
  2. יוצקים שמן בגובה 1/2 ס”מ למחבת גדולה ומחממים. מטגנים את פרוסות החציל כ - 3 דקות מכל צד עד להזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  3. באותה המחבת מטגנים את השום והבצל כ - 3 דקות, או עד שהבצל נהיה שקוף.
  4. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, ממליחים ומפלפלים ומבשלים כ - 15 דקות.
  5. מכינים את הבשמל: בסיר קטן ממסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומטגנים כ - 2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את החלב, ממליחים ומפלפלים ומבשלים תוך כדי ערבוב להסמכה. מסירים מהלהבה ומערבבים פנימה את הפרמזן.
  6. מרכיבים: מניחים בתחתית התבנית שכבה אחידה של דפי לזניה, מוסיפים פרוסות חצילים, פרוסות מוצרלה, פרוסות עגבנייה ויוצקים מעל את רוטב העגבניות והבשמל. חוזרים שוב על אותו הסדר ומסיימים בבשמל ופרמזן.
  7. אופים כ-40 דקות עד שהלזניה מזהיבה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 894.9 קק״ל 3579.5 קק״ל
פחמימות 71.5 גרם 286.0 גרם
שומן 49.5 גרם 198.0 גרם
נתרן 1675.7 מ״ג 6702.8 מ״ג
חלבון 43.7 גרם 175.0 גרם
סיבים תזונתיים 11.0 גרם 44.1 גרם
שומן רווי 24.0 גרם 96.1 גרם
כולסטרול 93.5 מ״ג 374.0 מ״ג
סידן 874.9 מ״ג 3499.6 מ״ג
ברזל 2.3 מ״ג 9.3 מ״ג
אשלגן 1254.3 מ״ג 5017.4 מ״ג
אבץ 3.1 מ״ג 12.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody