לחם כוסמין משגע – שדרגו את הסנדוויץ’ שלכם בבריאות

נכון שלהכין לחם לבד מצריך קצת עבודה, אבל במקרה הזה המאמץ לגמרי משתלם ואפילו בריא יותר! לחם כוסמין מנחם שיעשה פלאים לסנדוויץ' שלכם, במיוחד כשהוא חם מהתנור
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

ציפוי

אופן הכנה

  1. שמים את שני סוגי הקמחים בקערת המיקסר עם וו לישה. מפוררים לתוכם את השמרים ומערבבים.
  2. מוסיפים את המים, השמן, הביצה, החלמון והסוכר ולשים 6 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את המלח ולשים עוד 4 דקות, עד שנוצר בצק גמיש ולא דביק.
  4. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה.
  5. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים במשקל 60 גרם כל אחד ומניחים בתבנית עגולה עם נייר אפייה בתחתית. מניחים את הכדורים בצפיפות (שימו לב שצורת הכדור לא נהרסת) מכסים במגבת ומתפיחים עוד 45 דקות.
  6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  7. טורפים בקערה קטנה את הביצה עם המים ומברישים את כדורי הבצק. מפזרים מעט מלח גס מעל וטימין.
  8. מכניסים את התבנית לחלקו העליון של התנור. מוסיפים לתנור תבנית במדף התחתון ומוזגים לתוכה חצי כוס מים בזהירות. אופים 35 דק’ עד שהחלה זהובה.

    לחם כוסמין (צילום: ברימאג)
    לחם כוסמין (צילום: ברימאג)

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 14 מנות
קלוריות 411.8 קק״ל 5765.0 קק״ל
פחמימות 58.5 גרם 818.4 גרם
שומן 15.3 גרם 214.8 גרם
נתרן 559.2 מ״ג 7829.3 מ״ג
חלבון 10.4 גרם 145.2 גרם
סיבים תזונתיים 5.0 גרם 70.5 גרם
שומן רווי 1.9 גרם 27.0 גרם
כולסטרול 51.0 מ״ג 713.8 מ״ג
סידן 25.9 מ״ג 363.3 מ״ג
ברזל 2.4 מ״ג 33.0 מ״ג
אשלגן 217.1 מ״ג 3038.8 מ״ג
אבץ 1.5 מ״ג 21.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody