לחם סודה אירי ללא התפחה

שי-לי ליפא מכינה לחם סודה מהמטבח האירי בתבנית עגולה, כמו עוגה, בלי שמרים ובלי התפחה. אופים בבית בקלי קלות לכל המשפחה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    10

מצרכים

ציפוי

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות ומשמנים את התבנית בתרסיס השמן.
  2. ממיסים את החמאה.
  3. מערבבים את הקמחים, הסוכר, הסודה לשתייה והמלח בקערה גדולה. מוסיפים את הרוויון, החמאה המומסת והביצה ולשים רק עד לקבלת בצק אחיד (נזהרים לא ללוש יותר מדי).
  4. מניחים את הבצק בתבנית, חורצים איקס, מברישים את כיפת הבצק במעט מים ומפזרים את הגרעינים.
  5. אופים 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות, ואופים עוד 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז הלחם יוצא יבש.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 606.4 קק״ל 2425.5 קק״ל
פחמימות 104.5 גרם 417.8 גרם
שומן 14.9 גרם 59.6 גרם
נתרן 854.0 מ״ג 3416.2 מ״ג
חלבון 19.0 גרם 76.0 גרם
סיבים תזונתיים 8.9 גרם 35.8 גרם
שומן רווי 8.0 גרם 32.1 גרם
כולסטרול 95.7 מ״ג 382.9 מ״ג
סידן 144.1 מ״ג 576.4 מ״ג
ברזל 3.6 מ״ג 14.3 מ״ג
אשלגן 490.6 מ״ג 1962.5 מ״ג
אבץ 2.5 מ״ג 10.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody