מאפה פילו במילוי בשר עם סלט עגבניות

רוצים להכין מנה ראשונה שכל האורחים ידברו עליה? ישראל אהרוני מלמד איך מכינים מאפה פילו במילוי בשר שמגישים עם סלט עגבניות חריף וטחינה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    26

מצרכים

אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
  2. מכינים את החצילים: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  3. חותכים את החציל לקוביות בגודל אחיד, מעבירים לתבנית התנור, מתיזים מעט ספריי שמן וקולים כ-20 דקות.
  4. מכינים את המילוי: קוצצים דק את השום, הפלפל החריף, הבצל והעגבניות המיובשות.
  5. יוצקים את השמן למחבת רחבה, מוסיפים פלפל ירוק ושום ומטגנים קלות.
  6. מוסיפים את הבצל ומטגנים כשלוש דקות.
  7. מוסיפים את הבשר, רסק העגבניות, המלח והפלפל השחור ומטגנים עד להשחמה.
  8. מוסיפים עגבניות מיובשות קצוצות, בזיליקום וקוביות חציל קלוי, מערבבים ומצננים היטב.
  9. מתיזים שמן על דף פילו ומפזרים מעט פירורי לחם. חוזרים על הפעולה 3 פעמים.
  10. מניחים מחצית מכמות הבשר על דפי הפילו ומגלגלים לגליל. חוזרים על הפעולה בשנית עם יתר המרכיבים.
  11. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה.
  12. מכינים את הסלט: חוצים את העגבניות לחצאים. קוצצים דק את הבצל הירוק, הפלפל החריף והכוסברה.
  13. מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה. טועמים ומתקנים תיבול.
  14. מכינים טחינה: מעבדים את כל המרכיבים מלבד המים במעבד מזון. מוסיפים מים בהדרגה עד הגעה למרקם הרצוי.
  15. חותכים את המאפים לפרוסות ומגישים בליווי סלט עגבניות וטחינה.

 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 857.8 קק״ל 5146.6 קק״ל
פחמימות 42.1 גרם 252.4 גרם
שומן 54.5 גרם 326.7 גרם
נתרן 1441.8 מ״ג 8650.7 מ״ג
חלבון 30.6 גרם 183.8 גרם
סיבים תזונתיים 7.8 גרם 46.7 גרם
שומן רווי 15.4 גרם 92.2 גרם
כולסטרול 71.7 מ״ג 430.0 מ״ג
סידן 126.4 מ״ג 758.4 מ״ג
ברזל 5.8 מ״ג 35.0 מ״ג
אשלגן 1289.1 מ״ג 7734.5 מ״ג
אבץ 160.7 מ״ג 964.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody