מאפינס דלעת מתקתקים לארוחת בוקר בריאה

הילדים מתעוררים רעבים בכל בוקר ואתם רוצים לפנק אותם בארוחת בוקר זריזה שאפשר להכין מראש? הילה סער עם מתכון בריא וטעים של מאפינס דלעת מתקתקים
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

הילדים במסגרות, קופסאות האוכל מתמלאות ומתרוקנות בכל יום, ומה עם ארוחת בוקר?

ילדים מתעוררים רעבים. מנגנון הרעב והשובע שלהם עובד מצוין, וכשהם מתעוררים אחרי צום של שעות, הם רוצים לאכול משהו, ובצדק.

אבל למי יש זמן להתחיל לבשל עם הלחץ של הבוקר והצלצול שתיכף מגיע? לי בטוח שלא. אני מכינה מראש מאפינס וכל מיני נשנושים קטנים ומשביעים, ומקפיאה אותם. בבוקר הילדים יכולים להוציא בעצמם מהמקפיא ולחמם.

אחד הדברים שתמיד יש לי במקפיא הוא מאפינס דלעת - מאפינס מתקתקים שיש בהם קמח כוסמין מלא, מייפל טבעי במקום סוכר, תבלינים, וכמובן - דלעת.

משימת חיי היא להכניס כמה שיותר ירקות לתזונה של הילדים, ואם אפשר בתוך מתכון טעים שנחשב כפינוק עבורם, זו בכלל הצלחה מסחררת.

דלעת היא חומר גלם מדהים לאפייה - היא רכה ונותנת למאפים מרקם נימוח, הטעם שלה לא מורגש ואפילו מוסיף מתיקות. מקלפים את הדלעת, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים או מאדים עד לריכוך. מועכים אותה בעזרת מזלג או במעבד מזון למחית אחידה יחסית (לא צריכה להיות חלקה לגמרי). משתמשים בכמה שרוצים ואת היתר אפשר להקפיא לפעם הבאה.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (או מרפדים במנז’טים מנייר או מסיליקון).
  2. מכינים מחית דלעת: מקלפים את הדלעת, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים במים או מאדים עד לריכוך. מועכים בעזרת מזלג או במעבד מזון למחית אחידה יחסית.
  3. בקערה גדולה טורפים את המרכיבים הרטובים: שמן, מייפל, מחית דלעת, ביצים, תבלינים ותמצית וניל.
  4. מנפים את קמח הכוסמין לתוך תערובת הרטובים ומוסיפים את אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מערבבים קצרות בעזרת כף, כמה שפחות, רק עד לאיחוד של המרכיבים. הבלילה אמורה להיות סמיכה.
  5. ממלאים את השקעים שבתבנית בבלילה עד ל-3/4 מגובהם, הכי קל לעשות את זה בעזרת כף גלידה קפיצית.
  6. אופים את המאפינס במשך 18-22 דקות עד שהחלק העליון מתייצב. מקררים כמה דקות לפני שמחלצים מהתבנית.
  7. אפשר לשמור במקרר בקופסה אטומה עד שבוע, או להקפיא.

לעוד מתכונים קלים ומהירים:

לחמניות שמרים במילוי דלעת

מרק דלעת ערמונים

מאפינס בטטה וגבינות

מרק קובה דלעת

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 18 מנות
קלוריות 123.1 קק״ל 2216.4 קק״ל
פחמימות 19.4 גרם 349.0 גרם
שומן 4.2 גרם 74.9 גרם
נתרן 88.3 מ״ג 1589.2 מ״ג
חלבון 3.5 גרם 62.8 גרם
סיבים תזונתיים 1.9 גרם 34.4 גרם
שומן רווי 2.9 גרם 52.4 גרם
כולסטרול 28.2 מ״ג 507.6 מ״ג
סידן 21.6 מ״ג 388.3 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 19.8 מ״ג
אשלגן 142.4 מ״ג 2562.5 מ״ג
אבץ 1.1 מ״ג 19.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody