מאפינס דלעת מתקתקים לארוחת בוקר בריאה

הילדים מתעוררים רעבים בכל בוקר ואתם רוצים לפנק אותם בארוחת בוקר זריזה שאפשר להכין מראש? הילה סער עם מתכון בריא וטעים של מאפינס דלעת מתקתקים
הילדים מתעוררים רעבים בכל בוקר ואתם רוצים לפנק אותם בארוחת בוקר זריזה שאפשר להכין מראש? הילה סער עם מתכון בריא וטעים של מאפינס דלעת מתקתקים
  • הילה סער
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    127
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 127.1 קק״ל 2288.1 קק״ל
    פחמימות 19.4 גרם 349.5 גרם
    שומן 4.3 גרם 77.7 גרם
    נתרן 95.7 מ״ג 1723.1 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 65.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 40.1 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 52.8 גרם
    כולסטרול 32.8 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 22.1 מ״ג 397.2 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 18.4 מ״ג
    אשלגן 156.4 מ״ג 2815.6 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 18.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    127
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 127.1 קק״ל 2288.1 קק״ל
    פחמימות 19.4 גרם 349.5 גרם
    שומן 4.3 גרם 77.7 גרם
    נתרן 95.7 מ״ג 1723.1 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 65.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 40.1 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 52.8 גרם
    כולסטרול 32.8 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 22.1 מ״ג 397.2 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 18.4 מ״ג
    אשלגן 156.4 מ״ג 2815.6 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 18.2 מ״ג
    סגור

הילדים במסגרות, קופסאות האוכל מתמלאות ומתרוקנות בכל יום, ומה עם ארוחת בוקר?

ילדים מתעוררים רעבים. מנגנון הרעב והשובע שלהם עובד מצוין, וכשהם מתעוררים אחרי צום של שעות, הם רוצים לאכול משהו, ובצדק.

אבל למי יש זמן להתחיל לבשל עם הלחץ של הבוקר והצלצול שתיכף מגיע? לי בטוח שלא. אני מכינה מראש מאפינס וכל מיני נשנושים קטנים ומשביעים, ומקפיאה אותם. בבוקר הילדים יכולים להוציא בעצמם מהמקפיא ולחמם.

אחד הדברים שתמיד יש לי במקפיא הוא מאפינס דלעת – מאפינס מתקתקים שיש בהם קמח כוסמין מלא, מייפל טבעי במקום סוכר, תבלינים, וכמובן – דלעת.

משימת חיי היא להכניס כמה שיותר ירקות לתזונה של הילדים, ואם אפשר בתוך מתכון טעים שנחשב כפינוק עבורם, זו בכלל הצלחה מסחררת.

דלעת היא חומר גלם מדהים לאפייה – היא רכה ונותנת למאפים מרקם נימוח, הטעם שלה לא מורגש ואפילו מוסיף מתיקות. מקלפים את הדלעת, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים או מאדים עד לריכוך. מועכים אותה בעזרת מזלג או במעבד מזון למחית אחידה יחסית (לא צריכה להיות חלקה לגמרי). משתמשים בכמה שרוצים ואת היתר אפשר להקפיא לפעם הבאה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (או מרפדים במנז’טים מנייר או מסיליקון).
  2. מכינים מחית דלעת: מקלפים את הדלעת, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים במים או מאדים עד לריכוך. מועכים בעזרת מזלג או במעבד מזון למחית אחידה יחסית.
  3. בקערה גדולה טורפים את המרכיבים הרטובים: שמן, מייפל, מחית דלעת, ביצים, תבלינים ותמצית וניל.
  4. מנפים את קמח הכוסמין לתוך תערובת הרטובים ומוסיפים את אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מערבבים קצרות בעזרת כף, כמה שפחות, רק עד לאיחוד של המרכיבים. הבלילה אמורה להיות סמיכה.
  5. ממלאים את השקעים שבתבנית בבלילה עד ל-3/4 מגובהם, הכי קל לעשות את זה בעזרת כף גלידה קפיצית.
  6. אופים את המאפינס במשך 18-22 דקות עד שהחלק העליון מתייצב. מקררים כמה דקות לפני שמחלצים מהתבנית.
  7. אפשר לשמור במקרר בקופסה אטומה עד שבוע, או להקפיא.

לעוד מתכונים קלים ומהירים:

לחמניות שמרים במילוי דלעת

מרק דלעת ערמונים

מאפינס בטטה וגבינות

מרק קובה דלעת

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מאפינס דלעת מתקתקים לארוחת בוקר בריאה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות