מאפינס דלעת מתקתקים לארוחת בוקר בריאה
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 145.6 קק״ל 2620.4 קק״לפחמימות 17.8 גרם 319.8 גרםשומן 7.2 גרם 129.4 גרםנתרן 94.4 מ״ג 1698.7 מ״גחלבון 2.6 גרם 47.2 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 14.2 גרםשומן רווי 5.5 גרם 98.7 גרםכולסטרול 32.8 מ״ג 590.8 מ״גסידן 19.5 מ״ג 351.7 מ״גברזל 0.4 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 105.3 מ״ג 1896.3 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 10.7 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות146
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 145.6 קק״ל 2620.4 קק״לפחמימות 17.8 גרם 319.8 גרםשומן 7.2 גרם 129.4 גרםנתרן 94.4 מ״ג 1698.7 מ״גחלבון 2.6 גרם 47.2 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 14.2 גרםשומן רווי 5.5 גרם 98.7 גרםכולסטרול 32.8 מ״ג 590.8 מ״גסידן 19.5 מ״ג 351.7 מ״גברזל 0.4 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 105.3 מ״ג 1896.3 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 10.7 מ״גסגור
הילדים במסגרות, קופסאות האוכל מתמלאות ומתרוקנות בכל יום, ומה עם ארוחת בוקר?
ילדים מתעוררים רעבים. מנגנון הרעב והשובע שלהם עובד מצוין, וכשהם מתעוררים אחרי צום של שעות, הם רוצים לאכול משהו, ובצדק.
אבל למי יש זמן להתחיל לבשל עם הלחץ של הבוקר והצלצול שתיכף מגיע? לי בטוח שלא. אני מכינה מראש מאפינס וכל מיני נשנושים קטנים ומשביעים, ומקפיאה אותם. בבוקר הילדים יכולים להוציא בעצמם מהמקפיא ולחמם.
אחד הדברים שתמיד יש לי במקפיא הוא מאפינס דלעת – מאפינס מתקתקים שיש בהם קמח כוסמין מלא, מייפל טבעי במקום סוכר, תבלינים, וכמובן – דלעת.
משימת חיי היא להכניס כמה שיותר ירקות לתזונה של הילדים, ואם אפשר בתוך מתכון טעים שנחשב כפינוק עבורם, זו בכלל הצלחה מסחררת.
דלעת היא חומר גלם מדהים לאפייה – היא רכה ונותנת למאפים מרקם נימוח, הטעם שלה לא מורגש ואפילו מוסיף מתיקות. מקלפים את הדלעת, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים או מאדים עד לריכוך. מועכים אותה בעזרת מזלג או במעבד מזון למחית אחידה יחסית (לא צריכה להיות חלקה לגמרי). משתמשים בכמה שרוצים ואת היתר אפשר להקפיא לפעם הבאה.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 146 | כמות מנות 18 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
250 גרם דלעת
-
1/2 כוס שמן קוקוסאו שמן זית
-
1/2 כוס סירופ מייפל
-
2 ביצים L
-
1 כפית קינמון טחון
-
1/2 כפית ג’ינג’ר טחון
-
1/4 כפית אגוז מוסקטטחון
-
1/4 כפית ציפורן טחון
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 3/4 כוסות קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/4 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (או מרפדים במנז’טים מנייר או מסיליקון).
- מכינים מחית דלעת: מקלפים את הדלעת, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים במים או מאדים עד לריכוך. מועכים בעזרת מזלג או במעבד מזון למחית אחידה יחסית.
- בקערה גדולה טורפים את המרכיבים הרטובים: שמן, מייפל, מחית דלעת, ביצים, תבלינים ותמצית וניל.
- מנפים את הקמח לתוך תערובת הרטובים ומוסיפים את אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מערבבים קצרות בעזרת כף, כמה שפחות, רק עד לאיחוד של המרכיבים. הבלילה אמורה להיות סמיכה.
- ממלאים את השקעים שבתבנית בבלילה עד ל-3/4 מגובהם, הכי קל לעשות את זה בעזרת כף גלידה קפיצית.
- אופים את המאפינס במשך 18-22 דקות עד שהחלק העליון מתייצב. מקררים כמה דקות לפני שמחלצים מהתבנית.
- אפשר לשמור במקרר בקופסה אטומה עד שבוע, או להקפיא.
לעוד מתכונים קלים ומהירים:
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (או מרפדים במנז’טים מנייר או מסיליקון).
- מכינים מחית דלעת: מקלפים את הדלעת, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים במים או מאדים עד לריכוך. מועכים בעזרת מזלג או במעבד מזון למחית אחידה יחסית.
- בקערה גדולה טורפים את המרכיבים הרטובים: שמן, מייפל, מחית דלעת, ביצים, תבלינים ותמצית וניל.
- מנפים את הקמח לתוך תערובת הרטובים ומוסיפים את אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מערבבים קצרות בעזרת כף, כמה שפחות, רק עד לאיחוד של המרכיבים. הבלילה אמורה להיות סמיכה.
- ממלאים את השקעים שבתבנית בבלילה עד ל-3/4 מגובהם, הכי קל לעשות את זה בעזרת כף גלידה קפיצית.
- אופים את המאפינס במשך 18-22 דקות עד שהחלק העליון מתייצב. מקררים כמה דקות לפני שמחלצים מהתבנית.
- אפשר לשמור במקרר בקופסה אטומה עד שבוע, או להקפיא.
לעוד מתכונים קלים ומהירים:
הכנתם את המתכון?
תגובות (12)
מתכון מעולה. בן שלי בן שנתיים וחצי אוכל את המאפינס האילו בבוקר. ממש אוהב אותם
תודה רבה על דברייך, נטלי
מתכון מצויין, קל ויצא ממש טעים הבנות שלי עפו על זה ונגמר מהר מאוד תודה
איזה כיף, עינב!
טעים ובריא