
-
זמן הכנה35 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים15
מצרכים
בלילה בהירה
-
4 ביצים L
-
1 1/2
כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
1 כוס שמן קנולה
-
1 כוס רוויון
-
2 1/2
כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 כפית תמצית וניל
בלילה כהה
-
1 כף אבקת קקאו
הגשה
-
5 כוסות חלב 3%
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות אבקת סוכר
-
1 חבילה עוגיות אוראו
-
1 חבילה סוכריות עדשים צבעוניות
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים במנז’טים את תבנית המאפינס עם שקעי מדרגה גדולים.
- מכינים כוסות חלב להגשה המאפינס.
- מכינים את הבלילה הבהירה: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במשך 2 דקות לתערובת אוורירית.
- מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה איטית.
- מוסיפים את הריוויון תוך כדי הקצפה איטית.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים למיקסר את תמצית הווניל ואת החומרים היבשים ומעבדים קצרות לאיחוד.
- מכינים את הבלילה הכהה: מעבירים 1/4 מהבלילה לקערה נפרדת, מוסיפים את הקקאו וטורפים לאיחוד.
- ממלאים כל שקע עד 3/4 גובה בבלילה הבהירה. מוסיפים כף של הבלילה הכהה מעל הבלילה הבהירה, למילוי השקע. מערבבים קלות כל עוגה בעזרת סכין, ליצרית דוגמת שיש.
- אופים 25 דקות, עד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא יבש.
- בינתיים מכינים קצפת: במיקסר עם וו מטרפה, מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
- מניחים את המאפינס בתוך כוסות החלב, מקשטים בקצפת, עוגיות וממתקים ומגישים.
הערות
- אפשר להחליף את הרוויון בחלב שהושרה 10 דקות עם 1 כף חומץ
- אם נשאר שקע ריק בתבנית, ממלאים בו 2 כפות מים כדי לשמור שהתבנית לא תתחמם מדי באפייה
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
5
מנות
קלוריות
1363.0
קק״ל
6815.2
קק״ל
פחמימות
157.0
גרם
785.0
גרם
שומן
68.6
גרם
342.8
גרם
נתרן
706.8
מ״ג
3534.2
מ״ג
חלבון
28.8
גרם
144.1
גרם
סיבים תזונתיים
3.4
גרם
17.0
גרם
שומן רווי
18.0
גרם
90.1
גרם
כולסטרול
238.9
מ״ג
1194.6
מ״ג
סידן
429.8
מ״ג
2149.1
מ״ג
ברזל
2.8
מ״ג
14.1
מ״ג
אשלגן
682.1
מ״ג
3410.4
מ״ג
אבץ
2.8
מ״ג
14.2
מ״ג
תגובות (0)