
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים13
מצרכים
עוגת שוקולד
-
165 גרם חמאהחתוכה לקוביות
-
200 גרם שוקולד מריר48% חתוך לקוביות
-
3 ביצים L
-
2 חלמונים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
165 גרם סוכר חום בהיר דמררה
-
2 כפות קמח לבן
-
1 כף אבקת קקאו
-
1 קורט מלח דק
מוס קינדר לבן
-
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
3 כפות ממרח בטעם קינדר לבן
קישוט
-
1 כוס שוקולד חלבגילופים
-
3 כפות סוכריות צבעוניות
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את עוגת השוקולד: שמים בסיר קטן את קוביות החמאה וממיסים על אש קטנה, כאשר החמאה נמסה מכבים את האש ומוסיפים את קוביות השוקולד וטורפים למסה חלקה.
- בקערה גדולה טורפים ביצים, חלמונים ותמצית וניל, מוסיפים בהדרגה את הסוכר (בשתי נגלות) וטורפים למסה תפוחה ואוורירית.
- מוסיפים את השוקולד לקערה וטורפים היטב.
- מוסיפים את הקמח, הקקאו והמלח וטורפים עד למסה חלקה (שימו לב, לא לטרוף יותר מידי).
צילום: בן חן דיאמנט - משמנים מעט את התבנית, מניחים עליה נייר אפייה (חתוך לגודל התבנית), שופכים מעל את המסה שהכנו, ומכניסים לאפייה של כ-25 דקות (או עד כאשר ננעץ קיסם ויוצא עם פירורים לחים מעט)
- מצננים היטב את העוגה.
- מכינים את המוס: שמים את השמנת בקערת מעבד מזון ומקציפים עד לקבלת קצף נוקשה ויציב, מוסיפים את מחית הקינדר, טורפים מעט ומקפלים עד אשר המחית נטמעת בקצפת. שומרים בקירור את המוס עד לשימוש.
צילום: בן חן דיאמנט - מרכיבים את העוגה: שמים שקף מסביב לעוגה, שופכים את המוס מעל העוגה ומיישרים יפה וחלק, מקפיאים כשעתיים להתייצבות, לפני ההגשה מוציאים את העוגה כשעה וחצי מהפריזר למקרר ומפזרים גילופי שוקולד וסוכריות צבעוניות.
צילום: בן חן דיאמנט צילום: בן חן דיאמנט
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
5215.1
קק״ל
5215.1
קק״ל
פחמימות
346.4
גרם
346.4
גרם
שומן
404.4
גרם
404.4
גרם
נתרן
1504.3
מ״ג
1504.3
מ״ג
חלבון
59.1
גרם
59.1
גרם
סיבים תזונתיים
19.6
גרם
19.6
גרם
שומן רווי
241.8
גרם
241.8
גרם
כולסטרול
2100.7
מ״ג
2100.7
מ״ג
סידן
718.7
מ״ג
718.7
מ״ג
ברזל
19.7
מ״ג
19.7
מ״ג
אשלגן
2323.1
מ״ג
2323.1
מ״ג
אבץ
10.6
מ״ג
10.6
מ״ג
תגובה אחת
הכנתי עוגה זאת ליום הולדת של הבת שלי יצא טעים מאוד