מילה חדשה וטעימה: טרטצ’אפטי – לחם שטוח במיוחד לחג!

אלכס ולינוי הכינו לכם מתכון ללחם שטוח, או כמו שהם קוראים לו - טרטצ'אפטי (משהו בין טורטיה לצ'אפטי), פשוט להכנה ועם מצרכים שאפשר להשיג בכל סופר ובמיוחד לפסח
אלכס ולינוי הכינו לכם מתכון ללחם שטוח, או כמו שהם קוראים לו - טרטצ'אפטי (משהו בין טורטיה לצ'אפטי), פשוט להכנה ועם מצרכים שאפשר להשיג בכל סופר ובמיוחד לפסח
  • אלכס ולינוי
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 1]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    78
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 78.2 קק״ל 1172.3 קק״ל
    פחמימות 6.1 גרם 91.1 גרם
    שומן 4.4 גרם 65.8 גרם
    נתרן 243.9 מ״ג 3658.6 מ״ג
    חלבון 3.5 גרם 52.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 26.0 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 17.4 גרם
    כולסטרול 39.4 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 14.0 מ״ג 209.6 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 9.4 מ״ג
    אשלגן 99.2 מ״ג 1487.7 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 5.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    78
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 78.2 קק״ל 1172.3 קק״ל
    פחמימות 6.1 גרם 91.1 גרם
    שומן 4.4 גרם 65.8 גרם
    נתרן 243.9 מ״ג 3658.6 מ״ג
    חלבון 3.5 גרם 52.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 26.0 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 17.4 גרם
    כולסטרול 39.4 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 14.0 מ״ג 209.6 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 9.4 מ״ג
    אשלגן 99.2 מ״ג 1487.7 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 5.8 מ״ג
    סגור

פסח זה חג שגורם לכולנו לשים לב פתאום, לכל המתכונים שאנחנו מכינים כל השנה שיכולים להתאים גם לפסח! אבל הכיף הכי גדול זה המתכונים המסורתיים, אלה שאנחנו מכינים במיוחד לחג ומחכים להם כל השנה. אז יצרנו השנה את המתכון הזה, שנשמח שיהפוך למתכון המסורתי של כל אחד מכם בחג הפסח או בשאר ימות השנה.

הדבר הכי קסום בעייני בחגים זה המסורת, בין אם אנחנו אנשים מאמינים או לא, דתיים או לא, הרי זה הכל עניין של הגדרות. אבל העובדה שישנן מסורות שגורמות לכל המשפחה להתאסף יחד, בידיעה שבאותו ערב כמעט כל המדינה עושה אותו דבר זה פשוט מיוחד.

אז השנה, לצערי, כולנו נעשה פחות או יותר אותו דבר רק לא כחג פסח רגיל, בין אם נחגוג דרך הזום או עם המשפחה הגרעינית שגם ככה סגורה יחד בבית. בטוחה שעדיין נמצא את הדרך להפוך את החג למיוחד.

אם יש משהו אחד שמאפיין אותנו כעם, זה שאנחנו אוהבים אוכל ומחפשים כל סיבה למסיבה להעמיס. מקווה שהמתכון הזה יהיה עוד משהו קטן שיעשה לכם שמח ויעלה לכם חיוך על הפנים כי מה נותר לנו כרגע לעשות מלבד לאכול?

ניסינו לחשוב על משהו פשוט להכנה ועם מצרכים שאפשר להשיג בכל סופר. היופי בזה שזה דורש ממש מעט זמן הכנה וזה יכול ללוות כמעט כל ארוחה, תבשיל או מנה. זה סוג של לחם שטוח, או כמו שאלכס החליט לקרוא לזה טרטצ’אפטי כי זה משהו בין טורטיה לצ’אפטי אבל הכי חשוב זה פשוט טעים!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 1]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. שמים בקערה את קמח התירס, שופכים מעל את מים הרותחים מערבבים היטב ומכסים בצלחת למשך 10 דקות.
  2. מערבבים בקערה את כל הרכיבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  3. מחממים מחבת, משמנים מעט ובעזרת מצקת מכינים את הלחם השטוח שלנו - כמו בהכנת פנקייק מחכים שייווצרו בועות בחלק העליון והופכים לצריבה גם מהצד השני.

    כמו ההכנת פנקייק. צילום: אלכס ולינוי
    כמו ההכנת פנקייק. צילום: אלכס ולינוי

  4. אפשר לאכול את זה עם מה שרק עולה לדעתם- תבשילים, גבינות, ירקות. אם רוצים את זה כתחתית לאופציה מתוקה ניתן לשים רק 1/4 כפית מלח וכף סוכר.

    טרטצ'אפטי. צילום: אלכס ולינוי
    טרטצ’אפטי. צילום: אלכס ולינוי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מילה חדשה וטעימה: טרטצ’אפטי – לחם שטוח במיוחד לחג!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    שי

    טעיםםם! קליל וממש חביב על הילדים. פתרון טוב לפסח

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות