מיני פנקייקים! הטרנד שכוווווווולם מדברים עליו!

אם אתם נמצאים ברשת כנראה שיצא לכם להיתקל בטרנד המטורף שכבש את הרשת: פנקייקים קטנטנים שאוכלים כמו קורנפלקס! הילה סער מביאה את הטרנד עד אליכם, רק קצת יותר בריא
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

טרנד המיני פנקייקים בטיק-טוק לא פסח עלינו. הילדים שלי כל הזמן רוצים להכין מיני-פנקייקים, לצלם את התהליך, ולהעלות לטיק טוק כדי לקבל לייקים ולהרגיש בעניינים.

אם במקרה אין לכם טיק-טוק, או שאין לכם ילדים בגילאים הרלוונטיים, אני אסביר שמדובר בבלילת פנקייק רגילה פחות או יותר, שמזולפת מבקבוק לחיץ בטיפות קטנות, כדי ליצור טיפות פנקייקים קטנטנות וחמודות. אוכלים אותם כמו קורנפלקס, עם חלב, פירות ומייפל.

אז אחרי כמה פעמים שהילדים הכינו בעצמם, ממתכונים שהם לקחו מהטיק-טוק, ואני נקראתי לעזור, להפוך, להציל פנקייקים שרופים ולנקות אחריהם, החלטתי שהגיע הזמן להכין גרסה משלי, עם מתכון בגרסה הבריאה.

אני מכינה כבר שנים פנקייקים מקמח כוסמין מלא, שיש בהם גם קוואקר, רסק תפוחים ושמן קוקוס. הפעם פישטתי את המתכון כדי שיהיה קל ומהיר להכין, ושיישאר לנו זמן להתעסק עם המיני-פנקייקים במחבת.

מערבבים, מטגנים ואוכלים. ארוחת בוקר כייפית לשבת בבוקר. ואם אין לכם זמן להתעסק עם ההיפוך של הקטנטנים האלה, אתם כמובן יכולים להכין גם פנקייקים רגילים. אני מכינה מאותה בלילה גם וופל בלגי בטוסטר וופל. בקיצור - הבלילה הזו יכולה ללכת איתכם רחוק.

טיפ בריא:

פנקייקים בגרסה הבריאה הם ארוחת בוקר מקובלת מבחינתי, כי הם מכילים קמח מלא, סיבים תזונתיים, חלבון ושומן בריא ולא מכילים סוכר מעובד. השומן מאט את ספיגת הסוכר בדם ושומר על תחושת שובע לאורך זמן.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות - לתקתק ביחד מטבח בריא

מצרכים

בלילה

תוספות

אופן הכנה

  1. טורפים בקערה את הביצה. מוסיפים חלב סויה, שמן ומייפל. טורפים שוב לבלילה אחידה. מוסיפים את המרכיבים היבשים: קמח, אבקת אפייה ומלח, וטורפים שוב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. מעבירים את הבלילה לבקבוק לחיץ עם פיית זילוף.

    טורפים את הבלילה בקערה עד לקבלת בלילה אחידה. צילום: הילה סער
    טורפים את הבלילה בקערה עד לקבלת בלילה אחידה. צילום: הילה סער

  2. מחממים מחבת נון-סטיק על אש בינונית. במידה והמחבת שלכם דורשת שימון, מתיזים מעט שמן זית או שמן קוקוס ומנגבים בעזרת נייר סופג לפני תחילת הטיגון.
  3. מזלפים למחבת עיגולים קטנים מהבלילה, ברווחים. מטגנים דקה-שתיים עד שהצבע משתנה ונוצרות בועות. הופכים ומטגנים עוד חצי דקה מהצד השני.

    מזלפים עד שמופיעות בועות, הופכים ומורידים מהאש. צילום: הילה סער
    מזלפים עד שמופיעות בועות, הופכים ומורידים מהאש. צילום: הילה סער

  4. מוציאים מהמחבת וחוזרים על הפעולה עד לסיום הבלילה.
  5. מחלקים לקערות, מוסיפים פירות חתוכים, מייפל וחלב סויה ומגישים.

    מגישים בקערה עם מייפל, חלב ופירות חתוכים. צילום: הילה סער
    מגישים בקערה עם מייפל, חלב ופירות חתוכים. צילום: הילה סער

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 211.0 קק״ל 844.2 קק״ל
פחמימות 29.0 גרם 115.8 גרם
שומן 8.0 גרם 32.1 גרם
נתרן 267.4 מ״ג 1069.5 מ״ג
חלבון 7.9 גרם 31.7 גרם
סיבים תזונתיים 3.5 גרם 14.0 גרם
שומן רווי 1.3 גרם 5.1 גרם
כולסטרול 63.3 מ״ג 253.2 מ״ג
סידן 69.0 מ״ג 275.9 מ״ג
ברזל 2.0 מ״ג 7.8 מ״ג
אשלגן 189.6 מ״ג 758.6 מ״ג
אבץ 1.5 מ״ג 6.1 מ״ג

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (9)

Avatar

הצג עוד