איך מכינים חמין לשבת?

אם חשקה נפשכם בחמין מעולה בשבת הקרובה, עדין לא מאוחר מדי. זה הזמן להפסיק לפנטז, להשרות את הקטניות, להזמין חברים או משפחה ולבחור יין טוב
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    יום 1, 6 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    18

סופשבוע חורפי לא יכול להיות שלם ללא סיר חמין מהביל (או צ’ולנט, תלוי מאיזה חלק של הגלובוס בוחרים להסתכל עליו) שמעמידים כבר בשישי בצהרים ואוכלים ממנו לאורך כל השבת. כי הרי ידוע שמעטים התבשילים בעולם המסוגלים להתחרות עם האמוציות שמעוררת מנת חמין חמה ביום חורף קר והיטיב לתאר זאת המשורר היינריך היינה: “צ’וּלְנְט הוּא מַאֲכַל-שָׁמַיִם, שֶׁהָאֵל, הוּא בִּכְבוֹדוֹ, אֶת מֹשֶׁה, לִמֵּד לִרְקֹחַ בִּמְרוֹמֵי הָהָר סִינַי”.

אני מבטיחה לכם שהמתכון הקלאסי הזה לחמין יתחיל לעורר את הפרובוקציות האמוציונליות הללו כבר במהלך הלילה של שישי ועלול אף לגרום לחלק מבני הבית להשכים קום בשבת בבוקר כדי לטעום…

אז קחו לכם עשר דקות לקרוא את המתכון ולהתארגן על הקטניות כבר היום, בדרך חזרה מהעבודה, כדי להשרות אותן בקערת מים עד מחר בצהריים, להכניס הכל לסיר (סיר גדול מאד, של כ-15 ליטרים המתאים גם לאפייה בתנור) ולהרים טלפון לחברים ומשפחה שיבואו לעזור לחסל את הסיר בשבת.

שבת חמין לכם!

לעוד מתכונים של יעל טל

מצרכים

אופן הכנה

  1. משרים בקערות נפרדות את כל אחד מסוגי הקטניות עם הרבה מים למשך לילה שלם. בבוקר מסננים מהמים, שוטפים דרך מסננת במים זורמים ומחזירים להשרייה עד שמתחילים בבישול.
  2. מרתיחים סיר בינוני עם מים ומוסיפים לו את הביצים. מבשלים אותן במים רותחים 7 דקות ומסירים מהאש (רק כדי לא להכניס ביצים ישר מהקרטון לסיר החמין).
  3. מחממים את השמן ומטגנים את הבשר מכל צדדיו ואת העצמות (עד שהבשר משנה את צבעו). מוציאים את הבשר והעצמות מהסיר ומניחים בקערה בצד.
  4. מסננים את השעועית הלבנה, השעועית האדומה, החומוס והאזוקי מהמים ומכניסים לסיר בו טוגנו הבשר והעצמות (עם המשקעים שבו).
  5. מפזרים על הקטניות את הבשר והעצמות המטוגנים.
  6. על הבשר והעצמות מפזרים את תפוחי האדמה הקלופים.
  7. חוצים את שני הפלפלים הירוקים לאורכם מנקים מהגרעינים ומניחים בסיר.
  8. מוסיפים את הביצים לסיר.
  9. ממלאים את הסיר במים (עד שהמים מכסים את הכל).
  10. בקערית נפרדת מערבבים את כל התבלינים: חוויג’, מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה. מוסיפים לתבלינים כרבע כוס מים ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
  11. מוסיפים את תערובת התבלינים לסיר ומערבבים בזהירות במים שבסיר.
  12. מפזרים את שיני השום הקלופות ומניחים בצל אחד שלם קלוף.
  13. שמים את הסיר על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה.
  14. מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי רתיחה עדינה כשעה וחצי.
  15. מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
  16. לפני שמכניסים לתנור, מוסיפים לסיר את הקישקע (שיהיה מכוסה בנוזלים) ומכניסים לתנור ל-15 שעות לפחות.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 707.7 קק״ל 7076.6 קק״ל
פחמימות 18.3 גרם 182.7 גרם
שומן 39.9 גרם 399.2 גרם
נתרן 1167.4 מ״ג 11674.3 מ״ג
חלבון 62.3 גרם 623.3 גרם
סיבים תזונתיים 3.1 גרם 31.5 גרם
שומן רווי 15.8 גרם 157.6 גרם
כולסטרול 497.0 מ״ג 4969.8 מ״ג
סידן 69.5 מ״ג 695.4 מ״ג
ברזל 5.8 מ״ג 58.5 מ״ג
אשלגן 433.4 מ״ג 4334.4 מ״ג
אבץ 16.2 מ״ג 161.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    Tali

    תודה על ההוראות המדוייקות! יש לנו חמין למחר!!

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף! שתפו בתמונות ואם יצא טעים? שבוע טוב (: