מלוחות או מתוקות: גוז’רים ופחזניות כשרות לפסח
- אלכס ולינוי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 422.2 קק״ל 6332.7 קק״לפחמימות 11.1 גרם 166.1 גרםשומן 38.5 גרם 577.9 גרםנתרן 1041.3 מ״ג 15619.8 מ״גחלבון 10.7 גרם 160.4 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 24.7 גרםשומן רווי 9.1 גרם 136.3 גרםכולסטרול 201.5 מ״ג 3023.1 מ״גסידן 98.8 מ״ג 1481.4 מ״גברזל 1.3 מ״ג 19.8 מ״גאשלגן 205.7 מ״ג 3085.6 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 14.1 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה
-
קלוריות422
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 422.2 קק״ל 6332.7 קק״לפחמימות 11.1 גרם 166.1 גרםשומן 38.5 גרם 577.9 גרםנתרן 1041.3 מ״ג 15619.8 מ״גחלבון 10.7 גרם 160.4 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 24.7 גרםשומן רווי 9.1 גרם 136.3 גרםכולסטרול 201.5 מ״ג 3023.1 מ״גסידן 98.8 מ״ג 1481.4 מ״גברזל 1.3 מ״ג 19.8 מ״גאשלגן 205.7 מ״ג 3085.6 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 14.1 מ״גסגור
יש משהו קסום בחגים ופסח במיוחד. יש אווירה חזקה של משפחתיות וגם הכל כל כך נקי!
כשחשבנו על המתכון הזה נסינו לחשוב על תחליף ראוי לכל הביסים שלרוב מתגעגעים אליהם במהלך החג.
אז אולי אנחנו קצת דרמטיים כי בסה”כ מדובר על שבוע, אבל אנחנו לוקחים את האוכל שלנו מאוד ברצינות וביסים טובים זה חשוב כמעט יותר מהכל בכל ימות השנה.
פחזניות זה אחד הדברים הטעימים ויש לזה גרסאות מתוקות ומלוחות ובשני המקרים זה פשוט מושלם. אז נכון שהתחליפים הם לא בדיוק הדבר האמיתי אבל הצלחנו ליצור מתכון שלא מבייש את תחליפי החג ויעשה לכם כיף טעים וכשר.
מרכיבים 24 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 422 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלוח
מתוק
תוספות
-
30 גרם גבינת פרמזן
-
100 גרם שוקולד מריר
-
250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
4 כפות סוכר לבן
אופן הכנה
- מרתיחים בסיר את המים, השמן, המלח והסוכר, לאחר שרתח, מוסיפים את קמח המצה ומערבבים היטב עם כף ומורידים מהאש.
- במיקסר עם וו גיטרה מוסיפים פנימה בהדרגה את הביצים. חשוב לא להכניס עוד ביצה עד שהקודמת נטמעת היטב בבצק.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- בגרסה המלוחה: בשלב הזה מערבבים פנימה את הפרמז’ן המגורד.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף ועל תבנית עם נייר אפייה מזלפים לצורת פחזניתה.
- מפזרים מעל עוד קצת פרמז’ן מגורד. אפשר לתבל גם בטימין/ פלפל שחור גרוס או כל תבלין אחר שאתם אוהבים.
- מכניסים לתנור שחיממנו מראש לאפייה של בין 18-22 דקות אפייה. עד להזהבה.
- מטבל אבוקדו וביצים: מכינים ביצים קשות.
- חותכים את האובקדו והביצים לקוביות. קוצצים את הפלפל החריף מוסיפים לפי הטעם ורמת החריפות הרצויה.
- מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ ומתבלים. מומלץ את הלימון להוסיף לפני הוספת הביצים.
- בגרסה המתוקה: לאחר הטמעת הביצים, מעבירים לשק זילוף ועל תבנית עם נייר אפייה מזלפים לצורת פחזנייה או למקלות- אקלר.
- מכניסים לתנור שחיממנו מראש לאפייה של בין 18-22 דקות אפייה. עד להזהבה.
- גאנש שוקולד: ממיסים בקערת זכוכית במיקרו את השוקולד המריר עם 30 מ”ל שמנת מתוקה. מערבבים ושמים בצלחת שטוחה.
- מכינים קצפת: את שארית השמנת המתוקה מקציפים עם הסוכר עד לקבלת קצפת חזקה.
- טובלים צד אחד של האקלרים/פחזניות בשוקולד וממלאים בקצפת. ניתן גם לבזוק במקום השוקולד אבקת סוכר מעל.
- ניתן למלא את הפחזניות בעזרת צנתר ושק זילוף או לחילופין לפתוח את האקלר/פחזנייה כמו לחמנייה ולמלא בקצפת.
אופן הכנה
- מרתיחים בסיר את המים, השמן, המלח והסוכר, לאחר שרתח, מוסיפים את קמח המצה ומערבבים היטב עם כף ומורידים מהאש.
- במיקסר עם וו גיטרה מוסיפים פנימה בהדרגה את הביצים. חשוב לא להכניס עוד ביצה עד שהקודמת נטמעת היטב בבצק.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- בגרסה המלוחה: בשלב הזה מערבבים פנימה את הפרמז’ן המגורד.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף ועל תבנית עם נייר אפייה מזלפים לצורת פחזניתה.
- מפזרים מעל עוד קצת פרמז’ן מגורד. אפשר לתבל גם בטימין/ פלפל שחור גרוס או כל תבלין אחר שאתם אוהבים.
- מכניסים לתנור שחיממנו מראש לאפייה של בין 18-22 דקות אפייה. עד להזהבה.
- מטבל אבוקדו וביצים: מכינים ביצים קשות.
- חותכים את האובקדו והביצים לקוביות. קוצצים את הפלפל החריף מוסיפים לפי הטעם ורמת החריפות הרצויה.
- מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ ומתבלים. מומלץ את הלימון להוסיף לפני הוספת הביצים.
- בגרסה המתוקה: לאחר הטמעת הביצים, מעבירים לשק זילוף ועל תבנית עם נייר אפייה מזלפים לצורת פחזנייה או למקלות- אקלר.
- מכניסים לתנור שחיממנו מראש לאפייה של בין 18-22 דקות אפייה. עד להזהבה.
- גאנש שוקולד: ממיסים בקערת זכוכית במיקרו את השוקולד המריר עם 30 מ”ל שמנת מתוקה. מערבבים ושמים בצלחת שטוחה.
- מכינים קצפת: את שארית השמנת המתוקה מקציפים עם הסוכר עד לקבלת קצפת חזקה.
- טובלים צד אחד של האקלרים/פחזניות בשוקולד וממלאים בקצפת. ניתן גם לבזוק במקום השוקולד אבקת סוכר מעל.
- ניתן למלא את הפחזניות בעזרת צנתר ושק זילוף או לחילופין לפתוח את האקלר/פחזנייה כמו לחמנייה ולמלא בקצפת.