מלי והשורשים הפרסיים: אורז עם עשבי תיבול ותפוחי אדמה

מה אתה טהדיג? טהדיג היא אותה שכבת תפו"א קריספית, שחומה וספוגה בטעמים בתחתית הסיר של האורז הפרסי של מלי מאירוב הנה המתכון שלה לאורז פרסי עם טהדיג וירק.
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

אופן הכנה

  1. קוצצים את כל עשבי התיבול ומניחים בקערה.
  2. מטגנים את הבצל ומוסיפים לקערה.
  3. ממלאים מים בסיר כמו שממלאים לפסטה עם כף מלח, כשהמים רותחים מוסיפים את האורז.
  4. מערבבים ומבשלים 7 דקות ולאחר מכן מעבירים את סיר האורז והמים סינון דרך מסננת.
  5. בסיר נון-סטיק (אם אין לכם, שימו נייר אפייה בסיר - כולל בדפנות) מערבבים בכוס את השמן והכורכום ושופכים לסיר. מחכים שהשמן יתחמם ומוציאים 5 כפות ממנו לכוס (נשתמש בזה בהמשך…)
  6. מניחים את עיגולי תפוח האדמה בסיר בצפיפות ומפזרים מלח. חשוב שיהיה שמן בסיר, אם חסר, תוסיפו.
  7. מערבבים את האורז עם הירק, הבצל המטוגן והשמן ששמרנו בצד. מוסיפים כפית וחצי מלח ושופכים את תערובת האורז על תפוחי האדמה.
  8. עוטפים את מכסה הסיר עם מגבת וסוגרים את הסיר באופן הרמטי. מבשלים על אש גבוהה עשר דקות.
  9. מנמיכים ללהבה נמוכה ביותר ומבשלים 45 דקות. סוגרים את האש, פותחים מעט את המכסה ולאחר 10 דקות הופכים לצלחת.

    סוגרים את האש, פותחים מעט את המכסה ולאחר 10 דקות הופכים לצלחת. צילום: מלי מאירוב
    סוגרים את האש, פותחים מעט את המכסה ולאחר 10 דקות הופכים לצלחת. צילום: מלי מאירוב

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1105.8 קק״ל 1105.8 קק״ל
פחמימות 28.2 גרם 28.2 גרם
שומן 110.9 גרם 110.9 גרם
נתרן 10975.0 מ״ג 10975.0 מ״ג
חלבון 8.0 גרם 8.0 גרם
סיבים תזונתיים 8.7 גרם 8.7 גרם
שומן רווי 11.3 גרם 11.3 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 366.5 מ״ג 366.5 מ״ג
ברזל 15.5 מ״ג 15.5 מ״ג
אשלגן 1547.5 מ״ג 1547.5 מ״ג
אבץ 2.2 מ״ג 2.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (64)

    Avatar
    מלכה באזוב

    מלי מאירוב 🌹 מתכונים מעולים ומדוייקים. תודה🙏❤

    Avatar
    דיקלה פרנסיס

    מלי המהמממת!!! מלאת נתינה ואהבת חינם. אין על המתכונים שלך, מפורטים ברורים ומוצלחים. אליפות!!! תודה רבה על השיתוף והעזרה מכל הלב. אין כמוך!!!

    Avatar
    לאה סולומון

    אין על המתכונים שלך מלי, כל מתכון אליפות, מובן, מפורט ומצליח. ב”ה מקווה לנסות את האורז הזה בסופ”ש הקרוב.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody