ממרוקו באהבה! תבשיל טאג’ין חגיגי עם פירות יבשים ואגוזים

תבשיל טאג'ין חגיגי במיוחד לראש השנה ומלא בכל טוב: בשר איכותי, שפע פירות יבשים ואגוזים ותיבול עמוק ועשיר בטעמים מפתיעים
תבשיל טאג'ין חגיגי במיוחד לראש השנה ומלא בכל טוב: בשר איכותי, שפע פירות יבשים ואגוזים ותיבול עמוק ועשיר בטעמים מפתיעים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    1004
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1004.0 קק״ל 6024.2 קק״ל
    פחמימות 136.5 גרם 819.2 גרם
    שומן 118.9 גרם 713.4 גרם
    נתרן 1167.4 מ״ג 7004.3 מ״ג
    חלבון 168.2 גרם 1009.1 גרם
    סיבים תזונתיים 83.2 גרם 499.1 גרם
    שומן רווי 87.7 גרם 526.0 גרם
    כולסטרול 663.3 מ״ג 3979.8 מ״ג
    סידן 173.3 מ״ג 1039.8 מ״ג
    ברזל 86.5 מ״ג 518.9 מ״ג
    אשלגן 724.0 מ״ג 4344.0 מ״ג
    אבץ 94.4 מ״ג 566.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    1004
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1004.0 קק״ל 6024.2 קק״ל
    פחמימות 136.5 גרם 819.2 גרם
    שומן 118.9 גרם 713.4 גרם
    נתרן 1167.4 מ״ג 7004.3 מ״ג
    חלבון 168.2 גרם 1009.1 גרם
    סיבים תזונתיים 83.2 גרם 499.1 גרם
    שומן רווי 87.7 גרם 526.0 גרם
    כולסטרול 663.3 מ״ג 3979.8 מ״ג
    סידן 173.3 מ״ג 1039.8 מ״ג
    ברזל 86.5 מ״ג 518.9 מ״ג
    אשלגן 724.0 מ״ג 4344.0 מ״ג
    אבץ 94.4 מ״ג 566.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. שמים את כל הפירות היבשים בקערה, יוצקים מעל את המירין ומיץ התפוזים, מערבבים ומשרים בזמן בישול הבשר.
  2. מחממים שמן במחבת או סיר. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
  3. מעבירים את הבשר המבושל לקערה ושומרים בצד.
  4. מחממים שמן במחבת או הסיר שהשתמשנו בו לטיגון הבשר ומטגנים את הבצל במשך כ-4 דקות עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את השום ומערבבים.
  5. מוסיפים את הבשר המבושל, מתבלים ברוטב הטריאקי ורוטב הצ’ילי, מערבבים וממשיכים לטגן במשך 5-6 דקות עד להזהבה עמוקה.
  6. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, סוגרים את הסיר עם מכסה ומבשלים במשך כשעה עד שעה וחצי.
  7. מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
  8. מעבירים את התבשיל לטאג’ין.
  9. מסננים את הפירות המיובשים ומוסיפים לתבשיל. מוסיפים את נוזל המשרה והתבלינים ומערבבים. 
  10. מכניסים את הטאג’ין עם המכסה לתנור ואופים במשך כשעה, עד שהבשר רך.
  11. מחממים מחבת יבשה וקולים את האגוזים, השקדים והצנוברים על אש נמוכה, עד הזהבה ומפזרים אותם מעל התבשיל.
  12. מגישים את המנה עם קוסקוס.

    טאג'ין חגיגי 2
    חגיגה של טעמים. צילום: שי נייבורג, סטיילינג קולינרי: מיכל לוי אלחלל

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ממרוקו באהבה! תבשיל טאג’ין חגיגי עם פירות יבשים ואגוזים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    מיכל

    בסרטון כתוב לתנור….במתכון כתוב בישול כשעה….יכולים להבהיר כמה זמן הטאגין צריך להיות בתנור ועל איזה חום?

      Avatar
      Foody Foody

      היי מיכל, תודה על ההערה, המתכון בבדיקה. נשמח לענות לך ברגע שהבדיקה תסתיים. שבוע טוב!

      Avatar
      Foody Foody

      היי מיכל, בדקנו ותיקנו את המתכון. כפי המפורט באופן ההכנה, יש לבשל את התבשיל בסיר במשך שעה עד שעה וחצי, להעביר לטאג’ין ולאפות בתנור בחום של 150 מעלות במשך כשעה, עד שהבשר רך. בהצלחה!

    Avatar
    Amira Sapha

    מתי מבשלים את הבשר? כתוב להוסיף את הבשר המבושל 🤷‍♀️

      Avatar
      Foody Foody

      היי אמירה, המתכון תוקן והוספנו לאופן ההכנה איך מבשלים את הבשר.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות