מק אנד צ’יז כרובית – פשטידת פסטה שילדים אוהבים

איך גורמים לילדים לאכול יותר ירקות בלי לקבל בכי וצעקות? לעידית נרקיס כ"ץ יש תשובה מעולה - מכינים מק אנד צ'יז כרובית! מטמינים ירקות בפשטידת הפסטה וכל המשפחה מרוצה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-5 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    10

אני לא יודעת איך זה קרה, אבל הבן שלי לא אוהב כרובית. הבן שלי (!) לא אוהב כרובית! כמו בינה מלאכותית שנתקעת על פרדוקס - אני לא יודעת איך לעבד את זה. ומה לעשות שכרובית היא מהפרודוקטים הכי פופולריים בבית שלנו, שאפסיק לקנות אותה? אז על אפו ועל חמתו אני תוקעת לו כרובית בכל מיני קונסטלציות והוא אפילו לא שם לב.

מאפה הפסטה הזה הוא מק אנד צ’יז קלאסי, כמעט. אני מוסיפה לו ירק, שמבחינת האמריקאים זה כנראה לא היה עובר חלק ואני גם לא משתמשת בפסטת המקרוני שממנה לקוח השם “מק אנד צ’יז”. למרות שאצלנו מקרוני נתפסת כפסטה ארוכה כמו ספגטי, זו בעצם פסטה קצרה ומכופפת. תוכלו להשתמש בכל פסטה קצרה למק אנד צ’יז, העיקר שזו צורה שאוהבים. אני השתמשתי בריגטוני.

עוד מילה רגע על המנה - מק אנד צ’יז זו בעצם פשטידת פסטה עם רוטב בשמל וגבינה. לפני שאתם סוגרים את הדפדפן, רוטב בשמל הוא בעצם חלב שמוסמך עם חמאה וקמח, לא מדע טילים. אז כן, צריך ללכלך עוד סיר, אבל לפחות חסכתי לכם סיר נוסף לכרובית, שמתבשלת עם הפסטה באותו הסיר.

להטמין ירק בפשטידת פסטה תמימה? הם בחיים לא ישימו לב! (צילום: עידית נרקיס כ"ץ)
להטמין ירק בפשטידת פסטה תמימה? הם בחיים לא ישימו לב! (צילום: עידית נרקיס כ”ץ)

מצרכים

רוטב

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומחממים סיר עם הרבה מים בשביל הפסטה והכרובית. בנוסף, משמנים קלות תבנית פיירקס מלבנית.
  2. כשהמים רותחים, מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה. 3-4 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים לסיר את פרחי הכרובית.
  3. מכינים את הרוטב: ממיסים בסיר את החמאה. כשהיא נמסה מוסיפים אליה את הקמח ומערבבים, עד שהקמח נטמע לחלוטין בחמאה המומסת. ממשיכים לערבב עוד כחצי דקה.
  4. מוסיפים את החלב: את כוס החלב הראשונה מוסיפים לאט תוך כדי טריפה, כדי שלא יווצרו גושים ברוטב ואח”כ מוסיפים את שאר החלב. טורפים ומבשלים את הרוטב מספר דקות עד שהוא מסמיך. אין צורך להביא אותו לרתיחה. טובלים כף בסיר ומעבירים אצבע על החלק האחורי שלה - אם הפס שהאצבע שלנו השאירה על הרוטב נשאר במקומו ולא נסגר - הרוטב סמיך מספיק.
  5. מתבלים את הרוטב במלח, אגוז מוסקט ושום. מוסיפים גם את כל גבינת הצ’דר ואת רוב הגבינה הצהובה. כדאי לשמור חלק ממנה כדי לפזר מעל המאפה רגע לפני שהוא נכנס לתנור.
  6. מסננים את הפסטה והכרובית המבושלים ומעבירים לקערה גדולה. אין צורך לשטוף את הפסטה.
  7. יוצקים מעל את רוטב הבשמל ומערבבים היטב. טועמים ובודקים שלא חסר מלח.
  8. מעבירים את המאפה לתבנית, מיישרים את פני השטח ומפזרים מעל את הגבינה הנותרת.
  9. אופים כ-45 דקות עד שהמאפה מתייצב. מעבירים את התנור למצב גריל עליון ואופים 2-3 דקות נוספות עד הזהבה. בזמן שאופים את המאפה בגריל נשארים קרוב לתנור ובודקים שכלום לא נשרף.

הערות

  • אפשר להשתמש רק בגבינה צהובה רגילה, אבל הטעם יהיה מעניין יותר אם תשתמשו בשני סוגי גבינה שונים שאוהבים. אפשר לגוון עם כל סוג של גבינה קשה
  • הבשמל הזה הוא בשמל די נוזלי (לפני הוספת הגבינות) כדי שלא תצא לנו יציקה בתוצר הסופי, אל תיבהלו
  • אם אתם ממש הרפתקנים, אפשר להוסיף לבשמל גם כפית חרדל
  • את הכרובית אפשר להחליף בברוקולי ולבשל באותו האופן. אפשר גם לשלב ירקות אחרים כמו קוביות דלעת או זוקיני, אבל יש להקפיץ אותם קודם בקצת שמן זית ותבלינים
  • אם רוצים מעטה פריך למאפה, אופים אותו כמתואר במתכון. אם רוצים לשמור עליו רך יותר, מכסים את התבנית בנייר כסף בזמן האפייה, ורק בזמן ההשחמה בגריל מסירים אותו

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2410.5 קק״ל 2410.5 קק״ל
פחמימות 120.6 גרם 120.6 גרם
שומן 155.6 גרם 155.6 גרם
נתרן 5521.2 מ״ג 5521.2 מ״ג
חלבון 136.2 גרם 136.2 גרם
סיבים תזונתיים 24.2 גרם 24.2 גרם
שומן רווי 69.4 גרם 69.4 גרם
כולסטרול 316.8 מ״ג 316.8 מ״ג
סידן 1913.2 מ״ג 1913.2 מ״ג
ברזל 5.5 מ״ג 5.5 מ״ג
אשלגן 4795.8 מ״ג 4795.8 מ״ג
אבץ 10.7 מ״ג 10.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody