מרק אורו גז – האנטיביוטיקה של הבוכרים!

רון יוחננוב מכין מרק בוכרי, עם המון שום, בזיליקום ואטריות, או בכינויו בעדה - מרק התרופה! זה בול הזמן לפנק את עצמכם במנת מרק מבריאה שתחמם לכם את הבטן והנשמה
רון יוחננוב מכין מרק בוכרי, עם המון שום, בזיליקום ואטריות, או בכינויו בעדה - מרק התרופה! זה בול הזמן לפנק את עצמכם במנת מרק מבריאה שתחמם לכם את הבטן והנשמה
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    105
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 104.6 קק״ל 837.0 קק״ל
    פחמימות 13.2 גרם 106.0 גרם
    שומן 4.6 גרם 37.1 גרם
    נתרן 1057.5 מ״ג 8459.9 מ״ג
    חלבון 2.7 גרם 21.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.0 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 4.2 גרם
    כולסטרול 10.6 מ״ג 84.7 מ״ג
    סידן 38.1 מ״ג 305.2 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 6.9 מ״ג
    אשלגן 79.7 מ״ג 637.9 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    105
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 104.6 קק״ל 837.0 קק״ל
    פחמימות 13.2 גרם 106.0 גרם
    שומן 4.6 גרם 37.1 גרם
    נתרן 1057.5 מ״ג 8459.9 מ״ג
    חלבון 2.7 גרם 21.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.0 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 4.2 גרם
    כולסטרול 10.6 מ״ג 84.7 מ״ג
    סידן 38.1 מ״ג 305.2 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 6.9 מ״ג
    אשלגן 79.7 מ״ג 637.9 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.0 מ״ג
    סגור

לבוכרים יש את מרק הקסם, זה שמכינים בכל פעם שמישהו מרגיש קצת מקורר, מצונן או סתם כשמתחשק

יש מנהג להכין את המרק הזה בכל מוצאי שבת כדי לאגור כוחות לשבוע שבא עלינו לטובה.
יש אמונה בוכרית שאומרת שכשאוכלים את המרק הזה במוצ״ש מקבלים כוח להיות חזקים ובריאים עד יום רביעי.
ככה שביום חמישי תמיד שוב מחכים לסופ”ש כדי לאכול המרק-תרופה-בוכרי!

 

אנחנו בימי קורונהצריכים להתחזק ולהתחסן

אני מבטיח לכם שאם תאמיני מספיק חזק, זה ישפיע גם עליכם, אין מה להפסיד.

רק בריאות לכולנו.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים שמן על להבה בינונית בסיר עמוק. מוסיפים את השום ומזהיבים מעט - שימו לב לא לשרוף את השום.
  2. מוספים את הבזיליקום והמים. מביאים לרתיחה ומוספים את האטריות.
  3. מבשלים עד שהאטריות מתרככות.
  4. מגישים עם עם לימון טרי ליד, ולפני שאוכלים סוחטים.

    מרק אורו גז בוכרי. צילום: רון יוחננוב
    מרק אורו גז בוכרי. צילום: רון יוחננוב

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרק אורו גז – האנטיביוטיקה של הבוכרים!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות