מרק אורו גז – האנטיביוטיקה של הבוכרים!

רון יוחננוב מכין מרק בוכרי, עם המון שום, בזיליקום ואטריות, או בכינויו בעדה - מרק התרופה! זה בול הזמן לפנק את עצמכם במנת מרק מבריאה שתחמם לכם את הבטן והנשמה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

לבוכרים יש את מרק הקסם, זה שמכינים בכל פעם שמישהו מרגיש קצת מקורר, מצונן או סתם כשמתחשק.

יש מנהג להכין את המרק הזה בכל מוצאי שבת כדי לאגור כוחות לשבוע שבא עלינו לטובה.
יש אמונה בוכרית שאומרת שכשאוכלים את המרק הזה במוצ״ש מקבלים כוח להיות חזקים ובריאים עד יום רביעי.
ככה שביום חמישי תמיד שוב מחכים לסופ”ש כדי לאכול המרק-תרופה-בוכרי!

אנחנו בימי קורונה, צריכים להתחזק ולהתחסן.

אני מבטיח לכם שאם תאמיני מספיק חזק, זה ישפיע גם עליכם, אין מה להפסיד.

רק בריאות לכולנו.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים שמן על להבה בינונית בסיר עמוק. מוסיפים את השום ומזהיבים מעט - שימו לב לא לשרוף את השום.
  2. מוספים את הבזיליקום והמים. מביאים לרתיחה ומוספים את האטריות.
  3. מבשלים עד שהאטריות מתרככות.
  4. מגישים עם עם לימון טרי ליד, ולפני שאוכלים סוחטים.

    מרק אורו גז בוכרי. צילום: רון יוחננוב
    מרק אורו גז בוכרי. צילום: רון יוחננוב

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 117.9 קק״ל 943.1 קק״ל
פחמימות 13.2 גרם 106.0 גרם
שומן 6.1 גרם 48.6 גרם
נתרן 766.8 מ״ג 6134.7 מ״ג
חלבון 2.7 גרם 22.0 גרם
סיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.0 גרם
שומן רווי 0.7 גרם 5.9 גרם
כולסטרול 10.6 מ״ג 84.7 מ״ג
סידן 38.2 מ״ג 305.3 מ״ג
ברזל 0.9 מ״ג 7.0 מ״ג
אשלגן 79.7 מ״ג 638.0 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 4.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody