מרק כתום אסיאתי עם ג’ינג’ר, שום וצ’ילי

איילת הירשמן מכינה מרק כתום אסיאתי, מלא בטעמים וניחוחות של המזרח הרחוק. משתמשים בדלורית שמוסיפה מתיקות נהדרת
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אופן הכנה

  1. קולפים את הדלורית, נפטרים מהגרעינים וחותכים לקוביות בגודל 2-3 ס”מ.
  2. קוצצים דק את הבצל, פלפל הצ’ילי, הג’ינג’ר והשום.
  3. שמים בסיר את החמאה ושמן הזית ומחממים על להבה בינונית-גבוהה עד שהחמאה נמסה.
  4. מוסיפים את הבצל ומטגנים 5-7 דקות עד שהוא רך ושקוף.
  5. מוסיפים את הצ’ילי, הג’ינג’ר והשום ומטגנים עוד כמה דקות.
  6. מוסיפים את הדלורית, מעט מלח ופלפל שחור, מערבבים ומבשלים 5 דקות.
  7. יוצקים פנימה את ציר הירקות ומביאים לרתיחה. מכסים חלקית, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות עד שהדלורית רכה מאוד.
  8. מעבירים את המרק למעבד מזון או משתמשים בבלנדר מוט - וטוחנים אותו למחית.
  9. יוצקים את המרק החם לקעריות, ומוסיפים לכל קערה כף חמאת בוטנים. מערבבים היטב.
  10. מוסיפים את הכוסברה או הפטרוזיליה והצ’ילי, ואם רוצים יוגורט או שמנת חמוצה.

הערות

  • אם לא אוהבים כוסברה, אפשר להחליף בפטרוזיליה
  • אם אין ציר ירקות, מחליפים בכמות זהה של מים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 445.7 קק״ל 1782.8 קק״ל
פחמימות 32.6 גרם 130.3 גרם
שומן 27.9 גרם 111.5 גרם
נתרן 918.8 מ״ג 3675.0 מ״ג
חלבון 23.3 גרם 93.0 גרם
סיבים תזונתיים 6.1 גרם 24.6 גרם
שומן רווי 8.8 גרם 35.0 גרם
כולסטרול 24.2 מ״ג 96.8 מ״ג
סידן 166.7 מ״ג 666.6 מ״ג
ברזל 2.3 מ״ג 9.0 מ״ג
אשלגן 986.1 מ״ג 3944.3 מ״ג
אבץ 1.4 מ״ג 5.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody