מרק עוף עם קניידלך

מרק עוף וירקות עם קניידלך אווריריים וטעימים זו קלסיקה שמחברת בין הדורות, המנה שמאז ומעולם פתחה את הארוחה. היא אינה מסובכת להכנה, ומחממת כל-כך את הלב ואת הבטן, שאסור לכם בשום אופן לוותר עליה.
מרק עוף וירקות עם קניידלך אווריריים וטעימים זו קלסיקה שמחברת בין הדורות, המנה שמאז ומעולם פתחה את הארוחה. היא אינה מסובכת להכנה, ומחממת כל-כך את הלב ואת הבטן, שאסור לכם בשום אופן לוותר עליה.
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 1]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    338
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 337.6 קק״ל 3376.0 קק״ל
    פחמימות 18.2 גרם 181.6 גרם
    סוכר 3.8 גרם 37.9 גרם
    שומן 17.3 גרם 173.4 גרם
    נתרן 1089.5 מ״ג 10894.9 מ״ג
    חלבון 18.4 גרם 184.0 גרם
    סיבים תזונתיים 10.9 גרם 108.8 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 23.5 גרם
    כולסטרול 146.0 מ״ג 1460.0 מ״ג
    סידן 268.1 מ״ג 2681.0 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 26.0 מ״ג
    אשלגן 1815.0 מ״ג 18149.7 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 21.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    338
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 337.6 קק״ל 3376.0 קק״ל
    פחמימות 18.2 גרם 181.6 גרם
    סוכר 3.8 גרם 37.9 גרם
    שומן 17.3 גרם 173.4 גרם
    נתרן 1089.5 מ״ג 10894.9 מ״ג
    חלבון 18.4 גרם 184.0 גרם
    סיבים תזונתיים 10.9 גרם 108.8 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 23.5 גרם
    כולסטרול 146.0 מ״ג 1460.0 מ״ג
    סידן 268.1 מ״ג 2681.0 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 26.0 מ״ג
    אשלגן 1815.0 מ״ג 18149.7 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 21.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 1]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרק עוף וירקות

קניידלך


אופן הכנה

  1. מכינים את המרק: בסיר גדול מחממים שמן וצורבים את העוף מכל הכיוונים. חשוב לחכות שהעוף יזהיב ורק אז להפוך, וָלא - יהיה לכם קשה לשחרר אותו מתחתית הסיר. מדובר בשלב חשוב כי הוא מייצר בתחתית הסיר קרמול וטיגון ואלה נותנים צבע וטעם למרק, כשהמים מגיעים ומרימים את המשקעים האלה.
  2. מוסיפים בצל שלם קלוף, שיני שום, ענפי סלרי ושורש פטרוזיליה קלוף ומטגנים במשך 5 דקות. מערבבים מדי פעם בפעם.
  3. קולפים ומוסיפים גזר ומטגנים במשך 2 דקות נוספות.
  4. מוזגים 14-12 כוסות מים רותחים ומערבבים. מבשלים במשך 10 דקות.
  5. מוסיפים כרובית (אפשר לחתוך אותה לשני חצאים כדי שתיכנס לסיר).
  6. מערבבים בכוס אבקת מרק עם קצת מים רותחים מהמרק עד שהיא נמסה לגמרי ואין גושים. מוסיפים למרק עם מלח וצרור שמיר ומערבבים.
  7. מבשלים את המרק עד שהגזר והכרובית רכים לגמרי. אם צריך מתקנים תיבול במעט מלח.
  8. מכינים את הקניידלך: קולפים ומבשלים תפוח אדמה במים מומלחים עד שהוא רך לגמרי. מועכים לפירה.
  9. מרתיחים המון מים בסיר גדול (לבישול הקניידלך).
  10. בקערה גדולה מערבבים תפוח אדמה מעוך לפירה, ביצים, קמח מצה, מים, שמן, מלח ופלפל שחור. מניחים לתערובת לנוח רבע שעה במקרר או חצי שעה בחוץ.
  11. יוצרים בידיים רטובות עיגולים בגודל פינג פונג, ומבשלים בסיר עם המים הרותחים.
  12. הקניידלך מוכנים כשהם צפים, רכים ושמנמנים (כעשר דקות בישול).
  13. שומרים בכלי סגור במקרר או מעבירים מיד למרק.

צילום: בעז לביא
סטיילינג: קרן ברק

הערות

  • במקום 4 שוקי עוף אפשר להשתמש בכל 4 חלקי עוף שיש: כנפיים, ירכי עוף, צוואר או גב
  • אפשר להחליף את השמיר במרק בפטרוזיליה, ואם לא אוהבים - אפשר לא לשים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרק עוף עם קניידלך

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות