
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כולל24 שעות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים7
מצרכים
-
2 שקיות אבקת ג’לטיןמהולות בחצי כוס מים
-
2 1/2 כוסות סוכר לבן
-
2 כפות גלוקוזהאו סירופ תירס
-
200 מ"ל מים4/5 כוס
-
1 כף תמצית וניל
-
50גרם או 1/2 כוס אבקת סוכר
-
30גרם או 4 כפות שטוחות קורנפלור
אופן הכנה

- ממיסים את הג’לטין בקערת המיקסר עם חצי כוס המים (מערבבים היטב בכף) ומניחים בצד לחצי שעה.
- אחרי 20 דקות מהכנת הג’לטין, ממיסים בסיר את הסוכר עם הגלוקוז והמים ומבשלים עד לטמפרטורה של 127מעלות.
- מתחילים להקציף את הג’לטין שבקערת המיקסר (עם בלון ההקצפה) במהירות גבוהה ומוסיפים באטיות ובזרזיף דק את סירופ הסוכר מהסיר. ממשיכים להקציף 5 דקות ומוסיפים את הוניל. ממשיכים בהקצפה עוד 5 דקות עד שמתקבל קצף תפוח, יציב ומבריק.
- משמנים קלות (אפשר בתרסיס שמן) את התבנית ומוזגים לתוכה את הקצף. מיישרים מלמעלה ומניחים במקום קריר ויבש למשך 12 שעות (כדי שהמרשמלו יתייבש).
- אחרי הייבוש מערבבים בקערה את אבקת הסוכר והקורנפלור.
- חותכים בעזרת סכין חדה וגדולה את מלבן המרשמלו לריבועים בגודל שרוצים וטובלים כל קובייה בקערת אבקת הסוכר והקורנפלור כך שכולה תהיה מצופה.
- שומרים בכלי אטום במקום מוצל, קריר ויבש עד שבוע ימים.
מרשמלו ביתי. צילום: שניר גואטה
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
2365.4
קק״ל
2365.4
קק״ל
פחמימות
528.4
גרם
528.4
גרם
שומן
0.0
גרם
0.0
גרם
נתרן
63.5
מ״ג
63.5
מ״ג
חלבון
24.2
גרם
24.2
גרם
סיבים תזונתיים
0.3
גרם
0.3
גרם
שומן רווי
0.0
גרם
0.0
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
26.6
מ״ג
26.6
מ״ג
ברזל
1.0
מ״ג
1.0
מ״ג
אשלגן
31.2
מ״ג
31.2
מ״ג
אבץ
0.1
מ״ג
0.1
מ״ג
תגובות (2)
ג’לטין זה לא טבעוני… התחליף אגר אגר שמוכרים כ”ג’לטין טבעוני” עובד בצורה אחרת ובכמויות אחרות וטמפ אחרות….. קצת מבאס שג’לטין מופיע בכיה מנות טבעוניות..
נראה טוב אולי אכין