מתכון צמחוני: בצלים ממולאים באורז ועשבי תיבול

מתכון שכולו חגיגה משפחתית, בצלים ממולאים באורז עשיר ונפלא בטעמים. בפנים נוצר ביס חלומי ביותר, מלא בעסיסיות שכולם יתאהבו בו ברגע
מתכון שכולו חגיגה משפחתית, בצלים ממולאים באורז עשיר ונפלא בטעמים. בפנים נוצר ביס חלומי ביותר, מלא בעסיסיות שכולם יתאהבו בו ברגע
  • אסי רוז
שמרו
כשר
23 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 3 שעות ו-10 דק׳
  • קלוריות
    210
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 210.4 קק״ל 1683.5 קק״ל
    פחמימות 44.8 גרם 358.2 גרם
    שומן 0.2 גרם 1.5 גרם
    נתרן 982.6 מ״ג 7861.2 מ״ג
    חלבון 4.0 גרם 31.7 גרם
    סיבים תזונתיים 4.4 גרם 35.3 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 63.9 מ״ג 511.6 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 10.1 מ״ג
    אשלגן 493.4 מ״ג 3947.0 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 3 שעות ו-10 דק׳
  • קלוריות
    210
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 210.4 קק״ל 1683.5 קק״ל
    פחמימות 44.8 גרם 358.2 גרם
    שומן 0.2 גרם 1.5 גרם
    נתרן 982.6 מ״ג 7861.2 מ״ג
    חלבון 4.0 גרם 31.7 גרם
    סיבים תזונתיים 4.4 גרם 35.3 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 63.9 מ״ג 511.6 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 10.1 מ״ג
    אשלגן 493.4 מ״ג 3947.0 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
23 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצל

אורז

רוטב

שימון התבנית


אופן הכנה

  1. חולטים את הבצלים: מקלפים את הבצלים וחורצים אותם לאורכם עד למרכזם.
  2. מרתיחים אותם בסיר מים למשך 20 דקות, מסננים (שימו לב, יש לשמור את מי הבישול של הבצלים) ומצננים היטב.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות, עדיף על טורבו.
  4. מכינים את תערובת האורז: מערבבים את מרכיבי האורז לתערובת אחידה.
  5. מקלפים בזהירות שכבת בצל דקיקה מהבצלים המבושלים וממלאים אותה בכף מתערובת האורז, חוזרים על הפעולה עד למילוי כל שכבות הבצל שקילפנו (את ליבת הבצלים שנותרה קוצצים ומוסיפים לתערובת האורז שנשארה לנו).
  6. בעזרת ספריי שמן מתיזים על התבנית ומניחים בתחתית שלה את תערובת האורז שנותרה.
  7. מעל מסדרים את הבצלים הממולאים שהכנו שימו לב להניח אותם שהפתח שלהם מופנה כלפי מטה, פזרו אותם בשכבה אחידה ואפשר לצופף אותם בתבנית.
  8. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה סילאן, חומץ בלסמי ומלח יחד עם המים בהם חלטנו את הבצל ושופכים אותם על התבנית עם הבצלים הממולאים, שימו לב למלא את התבנית עם מים עד שהם מכסים את כל הבצלים (אתם יכולים לטעום בשלב הזה את הרוטב ולהוסיף עוד זילוף קטן של סילאן במידת הצורך).
  9. מפזרים קצת צימוקים בין הבצלים ומכסים את התבנית היטב עם נייר אפיה ונייר כסף.
  10. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות טורבו למשך שעה או לתנור בחום של 160 מעלות טורבו למשך שלוש שעות.

*אני ממליצה על זמן האפייה הארוך, בסוף האפייה הוציאו מהתנור והסירו את הכיסוי זלפו עוד מעט סילאן מעל הבצלים והכניסו לתנור ל3-5 דקות ב 200 מעלות לקבלת צריבה יפה.

מעטרים במעט עשבי תבלין ומגישים לשולחן. בתאבון

בצלים ממולאים באורז ועשבי תיבול
בצלים ממולאים באורז ועשבי תיבול. צילום: אסי רוז
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    אורלי כהן

    האם יש צורך לבשל את האורז לפני במילוי?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא, אין צורך

קטגוריות

אביזרים

טכניקות