מתנות קטנות – הסלט הכי ים תיכוני ומשביע עם ויניגרייט אורגנו מפתיע

הכנו לכם מתכון קל ובריא לסלט הכי ים תיכוני ומשביע שאתם יכולים לחשוב עליו, סלט מלא בירקות צבעוניים וטעימים עם ויניגרייט אורגנו מפתיע
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    17

הסלט הכי לא משעמם שתמצאו בכל האזור. לזה בדיוק התכוון המשורר כשאמר: מזרח תיכון חדש!

מדובר בסלט שאף פעם לא מתעייף. הוא צבעוני, מלא במרקמים, עשיר בחלבונים, ויטמינים, טעמים, מינרלים והכי כיף שאפשר להכין אותו מראש, לסגור בקופסא ולקחת לעבודה (או פשוט לאכול בערב כשחוזרים מהעבודה) כי אחד היתרונות של הסלט המופלא הזה הוא שהוא משתבח עם הזמן והטעמים רק משתפרים ככל שהוא סופג מהויניגרייט.

מצרכים

סלט

רוטב

אופן הכנה

  1. מכינים את הסלט: חותכים את החסה לחתיכות דקות ומעבירים לקערה גדולה.
  2. מוסיפים את גריסי הפנינה (או החיטה) והחומוס המבושלים לקערה.
  3. חותכים את המלפפון והגמבות לקוביות, פורסים את גבעולי הסלרי וקוצצים את הבצל. מוסיפים הכל לקערה.
  4. מוסיפים את הזיתים, הצנוברים והגבינה המגוררת.
  5. מכינים את הרוטב: טורפים בקערה נפרדת או משקשקים בצנצנת את שמן הזית, מיץ הלימון, החומץ, השום, האורגנו, החרדל והמלח היטב.
  6. מוזגים את הרוטב על הסלט שבקערה, מערבבים ואוכלים (או שמחכים לערב ואז הוא הרבה יותר טעים).

    מוזגים את הרוטב על הסלט שבקערה, מערבבים ואוכלים
    מוזגים את הרוטב על הסלט שבקערה, מערבבים ואוכלים

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1292.4 קק״ל 1292.4 קק״ל
פחמימות 109.7 גרם 109.7 גרם
שומן 89.6 גרם 89.6 גרם
נתרן 3843.0 מ״ג 3843.0 מ״ג
חלבון 23.5 גרם 23.5 גרם
סיבים תזונתיים 34.6 גרם 34.6 גרם
שומן רווי 9.3 גרם 9.3 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 277.7 מ״ג 277.7 מ״ג
ברזל 11.9 מ״ג 11.9 מ״ג
אשלגן 2084.2 מ״ג 2084.2 מ״ג
אבץ 6.2 מ״ג 6.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody