מתנות קטנות – הסלט הכי ים תיכוני ומשביע עם רוטב וינגרט אורגנו מפתיע

הכנו לכם מתכון קל ובריא לסלט הכי ים תיכוני ומשביע שאתם יכולים לחשוב עליו, סלט מלא בירקות צבעוניים וטעימים עם ויניגרט אורגנו מפתיע
הכנו לכם מתכון קל ובריא לסלט הכי ים תיכוני ומשביע שאתם יכולים לחשוב עליו, סלט מלא בירקות צבעוניים וטעימים עם ויניגרט אורגנו מפתיע
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    1969
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1968.6 קק״ל 1968.6 קק״ל
    פחמימות 191.4 גרם 191.4 גרם
    שומן 101.1 גרם 101.1 גרם
    נתרן 3489.4 מ״ג 3489.4 מ״ג
    חלבון 50.7 גרם 50.7 גרם
    סיבים תזונתיים 76.4 גרם 76.4 גרם
    שומן רווי 11.8 גרם 11.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 1001.6 מ״ג 1001.6 מ״ג
    ברזל 16.6 מ״ג 16.6 מ״ג
    אשלגן 6994.3 מ״ג 6994.3 מ״ג
    אבץ 8.5 מ״ג 8.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    1969
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1968.6 קק״ל 1968.6 קק״ל
    פחמימות 191.4 גרם 191.4 גרם
    שומן 101.1 גרם 101.1 גרם
    נתרן 3489.4 מ״ג 3489.4 מ״ג
    חלבון 50.7 גרם 50.7 גרם
    סיבים תזונתיים 76.4 גרם 76.4 גרם
    שומן רווי 11.8 גרם 11.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 1001.6 מ״ג 1001.6 מ״ג
    ברזל 16.6 מ״ג 16.6 מ״ג
    אשלגן 6994.3 מ״ג 6994.3 מ״ג
    אבץ 8.5 מ״ג 8.5 מ״ג
    סגור

הסלט הכי לא משעמם שתמצאו בכל האזור. לזה בדיוק התכוון המשורר כשאמר: מזרח תיכון חדש!

מדובר בסלט שאף פעם לא מתעייף. הוא צבעוני, מלא במרקמים, עשיר בחלבונים, ויטמינים, טעמים, מינרלים והכי כיף שאפשר להכין אותו מראש, לסגור בקופסא ולקחת לעבודה (או פשוט לאכול בערב כשחוזרים מהעבודה) כי אחד היתרונות של הסלט המופלא הזה הוא שהוא משתבח עם הזמן והטעמים רק משתפרים ככל שהוא סופג מהויניגרייט.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את הסלט: חותכים את החסה לחתיכות דקות ומעבירים לקערה גדולה.
  2. מוסיפים את גריסי הפנינה (או החיטה) והחומוס המבושלים לקערה.
  3. חותכים את המלפפון והגמבות לקוביות, פורסים את גבעולי הסלרי וקוצצים את הבצל. מוסיפים הכל לקערה.
  4. מוסיפים את הזיתים, הצנוברים והגבינה המגוררת.
  5. מכינים את הרוטב: טורפים בקערה נפרדת או משקשקים בצנצנת את שמן הזית, מיץ הלימון, החומץ, השום, האורגנו, החרדל והמלח היטב.
  6. מוזגים את הרוטב על הסלט שבקערה, מערבבים ואוכלים (או שמחכים לערב ואז הוא הרבה יותר טעים).

    מוזגים את הרוטב על הסלט שבקערה, מערבבים ואוכלים
    מוזגים את הרוטב על הסלט שבקערה, מערבבים ואוכלים

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתנות קטנות – הסלט הכי ים תיכוני ומשביע עם רוטב וינגרט אורגנו מפתיע

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    זויה

    חייבת לנסות להכין נראה מעולה וטעים

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות