![פריטטה עם בטטה. צילום: שניר גואטה](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/2020/06/30153615/%D7%A8%D7%90%D7%99%D7%AA-%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%98%D7%98%D7%94.jpg)
מתקתקים ארוחה: פריטטה זריזה עם בטטות
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 532.3 קק״ל 2129.0 קק״לפחמימות 23.0 גרם 92.1 גרםשומן 43.4 גרם 173.6 גרםנתרן 1630.0 מ״ג 6520.0 מ״גחלבון 29.8 גרם 119.4 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 10.0 גרםשומן רווי 23.2 גרם 92.8 גרםכולסטרול 475.4 מ״ג 1901.4 מ״גסידן 435.6 מ״ג 1742.6 מ״גברזל 4.0 מ״ג 16.2 מ״גאשלגן 593.7 מ״ג 2374.7 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 11.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות532
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 532.3 קק״ל 2129.0 קק״לפחמימות 23.0 גרם 92.1 גרםשומן 43.4 גרם 173.6 גרםנתרן 1630.0 מ״ג 6520.0 מ״גחלבון 29.8 גרם 119.4 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 10.0 גרםשומן רווי 23.2 גרם 92.8 גרםכולסטרול 475.4 מ״ג 1901.4 מ״גסידן 435.6 מ״ג 1742.6 מ״גברזל 4.0 מ״ג 16.2 מ״גאשלגן 593.7 מ״ג 2374.7 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 11.9 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 532 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
![plus](https://foody.co.il/app/themes/Foody/resources/images/icons/plus.png)
![minus](https://foody.co.il/app/themes/Foody/resources/images/icons/minus.png)
-
6 ביצים L
-
240 מ"ל קרם קוקוסמזרח מערבכוס אחת או קרטון אחד
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
3 כפות שמן זית
-
1 בטטה גדולהקלופה וחתוכה לקוביות קטנות
-
1 בצל קטןחתוך לקוביות
-
3 שיני שוםקצוצות
-
1/2 צרור פטרוזיליהקצוצה, או כוסברה
-
1/4 כוס פירורי פנקומזרח מערב
-
100 גרם גבינה צהובה 22%מגוררת
![](https://foody-media.s3.eu-west-1.amazonaws.com/w_images/loader.gif)
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- טורפים היטב בקערה את הביצים, קרם הקוקוס והתבלינים.
טורפים היטב בקערה את הביצים, קרם הקוקוס והתבלינים. צילום: שניר גואטה - מחממים את השמן במחבת ומטגנים את קוביות הבטטה כ-8-10 דקות, עד שהן מתחילות להתרכך. שומרים בצד.
- מחממים עוד קצת שמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מחזירים את הבטטה ומערבבים.
- מוסיפים אל קערת תערובת הביצים את הירקות, הפטרוזיליה, פירורי הפנקו והגבינה ומערבבים היטב.
מוסיפים לתערובת הביצים את הירקות, הפטרוזיליה, פירורי הפנקו והגבינה. צילום: שניר גואטה - יוצקים את המסה לתוך מחבת או תבנית ואופים כ-15 דקות, או עד שהפריטטה מתייצבת ומזהיבה.
- מגישים מיד.
אופים כ-15 דקות ומגישים מיד. צילום: שניר גואטה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- טורפים היטב בקערה את הביצים, קרם הקוקוס והתבלינים.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את קוביות הבטטה כ-8-10 דקות, עד שהן מתחילות להתרכך. שומרים בצד.
- מחממים עוד קצת שמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מחזירים את הבטטה ומערבבים.
- מוסיפים אל קערת תערובת הביצים את הירקות, הפטרוזיליה, פירורי הפנקו והגבינה ומערבבים היטב.
- יוצקים את המסה לתוך מחבת או תבנית ואופים כ-15 דקות, או עד שהפריטטה מתייצבת ומזהיבה.
- מגישים מיד.
![מתקתקים ארוחה: פריטטה זריזה עם בטטות](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/2020/06/30153615/%D7%A8%D7%90%D7%99%D7%AA-%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%98%D7%98%D7%94.jpg)
הכנתם את המתכון?
תגובות (5)
היי, האם אפשר להחליף את קרם הקוקוס בחלב? ובמה אפשר להחליף את הבטטה?
מומלץ למצוא מתכון שיותר מותאם לחלב וירק אחר, ניתן לחפש “פריטטה” בחיפוש:
https://foody.co.il/?s=%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%98%D7%98%D7%94
שלום, האם ניתן להחליף את הפירורי פנקו בקמח כוסמין מלא ? תודה
![Avatar](https://foody.co.il/app/uploads/2023/11/avatar_user_7_1701353199-54x54.png)
פחות מומלץ. המרקם יהיה אחר ופחות אוורירי.
תודה.