ניוקי טבעוני עם רוטב פטריות מוקרם

אולגה טוכשר מכינה ניוקי טבעוני - בצקניות קטנות תוצרת בית שמוגשות עם רוטב פטריות מוקרם ללא מוצרי חלב. מנה מנחמת שמכינים למי שאוהבים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    16


מה שמדהים במטבח האיטלקי, מעבר לעניין הברור מאליו של טעם, הוא שכל המנות בו מנחמות. פסטות, פיצות, תבשילים, מרקים, קינוחים - הכל קיים בשביל שנאכל ונרגיש שסוף סוף הגענו למקום השקט והבטוח. גם ניוקי אינו יוצא מן הכלל. בצקניות קטנות תוצרת בית על בסיס תפוחי אדמה, שמוגשות עם רוטב פטריות מוקרם ללא מוצרי חלב, הן הדרך הטובה ביותר להגיד למישהו שאוהבים "ברוך הבא הביתה".

מצרכים

ניוקי

  • 500 גרם או 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 245 גרם או 1 3/4 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח דק
  • 1 כף מלח גס
  • 2 כפות שמן זית

רוטב

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני
  • 3 שיני שום
  • 1 קופסה פטריות שמפיניון
  • 1 קופסה פטריות פורטובלו
  • 1 קופסה פטריות שימג'י
  • 1 כפית שמרי בירה
  • 1 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט

הגשה

  • 5 גבעולי עירית

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. קולפים וחותכים את הבצל ואת השום לקוביות קטנות.
  3. פורסים את פטריות השמפיניון והפורטובלו לפרוסות, ומפרקים את השימג'י.
  4. קוצצים את העירית.
  5. מניחים את תפוחי האדמה על תבנית אפייה, מכניסים לתנור ואופים כשעה או עד שהם מתרככים. מצננים.
  6. מקלפים את הקליפה ומועכים לפירה כמה שיותר חלק. מוסיפים את המלח והקמח בהדרגה, מערבבים ולשים עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק.
  7. מקמחים היטב את משטח העבודה, מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, ומגלגלים כל אחד מהם לגליל ארוך. במידת הצורך משתמשים בעוד קמח.
  8. חותכים את הגלילים לפרוסות באורך כ-3 ס"מ, ואם רוצים, מגלגלים אותם על הצד הבולט של המזלג ע"מ להקנות להם את צורת הניוקי המסורתית. מקמחים מעט ומשאירים בצד.
  9. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים. מוסיפים את המלח הגס. זורקים פנימה את הניוקי, בכמה סבבים, ומבשלים עד שהם מתחילים לצוף.
  10. מחממים במקביל את שמן הזית במחבת. מוציאים את הניוקי המוכנים בעזרת כף מחוררת ומקפיצים במחבת במשך 2-3 דקות עד שהם מתחילים להזהיב. משאירים בצד.
  11. מכינים את רוטב הפטריות המוקרם: מחממים את השמן במחבת ומאדים את הבצל עד להזהבה.
  12. מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לטגן.
  13. מוסיפים את הפטריות, מערבבים היטב ומקפיצים עוד כ-6 דקות, עד שהן מתחילות להתרכך. מוסיפים את השמנת לבישול והתבלינים, מערבבים, מבשלים כ-2 דקות נוספות, ומכבים את האש.
  14. מניחים את הניוקי בצלחת הגשה, יוצקים מעל את הרוטב, מפזרים את העירית ומגישים.

הערות

  • כמות הקמח מתחלקת בצורה הבאה: 125 גרם לבצק הניוקי ו-100 גרם לקימוח משטח העבודה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תגובות נסגרו ע״י אדמין