ניוקי סלק רכים עם בזיליקום ושום

ניוקי סלק סגולים ויפים, קצת מתקתקים, ברוטב קליל של שום, בזיליקום ופרמזן. נשמע מסובך? בואו לגלות כמה קל להכין אותם בבית לכל המשפחה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    10

כמי שגדלה על ברכי המטבח ההונגרי, היה לי ממש קל להתחבר לניוקי, שמזכירים מאוד את הבצקניות ההונגריות שאצלי בבית נהגו להגיש עם הרוטב של הגולאש או פשוט בתוך מרק.

אבל בנינו, גם אם לא אכלתם בצקניות בילדותכם, אין סיכוי שלא תתאהבו בכריות הרכות האלה.

מדובר במנה שמזכירה מצד אחד פסטה ומצד שני פירה. מצד אחד יש בה משהו קליל ונעים אבל גם משביע מאוד ומספק. קצת מכל העולמות.

לפני שנים, כשהבנתי שממש ממש קל להכין ניוקי בבית, זנחתי את הניוקי המוכנים והכנתי אותם בשלל גרסאות. פעם עם רוטב פסטו ופעם עם רוטב פטריות, פעם צרובים על מחבת עם קצת מרווה ופעם שוחים לצד עגבניות צלויות.

מה שמדהים בניוקי, כמו בשאר הבצקניות, שהן מסתדרות ואוהבות כמעט כל רוטב ושאפשר להקפיא אותן אחרי החיתוך (לפני הבישול) ופשוט לבשל במים רותחים כמה דקות כשרוצים ארוחה חמה וטרייה.

אז הפעם בחרתי להביא לכם את אחד המתכונים הכי קלאסיים לניוקי. זה שלא דורש ביצים (אם תשמיטו את הגבינה מעל זה יהיה לגמרי טבעוני) ומצד שני הכי מיוחד בזכות התוספת של הסלקים שהופכים את המנה הזאת לחגיגית במיוחד בלי להתאמץ.

מצרכים

ניוקי

לרוטב

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בתבנית תנור עם נייר אפייה שמים את הסלקים ותפוחי האדמה ואופים עד שהסלק ותפוחי האדמה רכים. מצננים היטב.
  3. קולפים את הסלקים ותפוחי האדמה.
  4. טוחנים את הסלקים עד לקבלת מחית חלקה. זה בסדר אם נשארות קצת חתיכות קטנות.
  5. מועכים את תפוחי האדמה לפירה וממערבבים עם הסלק הטחון.
  6. מוסיפים קמח ומלח ולשים עם הידיים עד לקבלת בצק.
  7. על משטח מקומח היטב מרדדים 1/3 מכמות הבצק לנחש בעובי 1 ס”מ וחותכים למקטעים ברוחב 3 ס”מ. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
  8. מבשלים את הניוקי בסיר עם הרבה מים מומלחים עד שהם צפים.
  9. מכינים את הרוטב: פורסים את שיני השום לפרוסות דקות.
  10. מחממים מחבת רחבה ומתיזים תרסיס בטעם חמאה.
  11. מטגנים את השום במשך דקה ואז מוסיפים את הניוקי לטיגון קל של 2-3 דקות. בשלב הזה אפשר להוסיף למחבת גם עלי בזיליקום למי שאוהב.
  12. מגישים עם קרם פרש, עלי בזיליקום טריים, פלפל שחור וגבינת פרמזן מעל.המתכון בשיתוף פאם

הערות

  • למי שאין תנור, או לא רוצה להפעיל תנור, אפשר גם לבשל את הסלקים ותפוחי האדמה רק חשוב במקרה הזה להפטר מכל הנוזלים לפני המעיכה לפירה. במידה והבצק יוצא מאוד מאוד דביק בגלל שהתווספו מים אפשר להוסיף עוד טיפה קמח.
  • קחו בחשבון שהבצק הזה רך ודביק ולכן חשוב להשתמש פה בקמח בנדיבות בשלב הגלגול לנחשים. ככל שהבצק יהיה דביק יותר יצאו לכם ניוקי במרקם רך וכיפי יותר אז קחו בחשבון שזה שווה את ההתעסקות עם בצק מעט דביקי.
  • כמו שכתבתי בהתחלה, אחרי שלב חיתוך הבצק לניוקי אפשר להעביר אותם לקופסה או שקית ולהקפיא. כשרוצים ארוחה ארוחה וטרייה פשוט מוציאים ומבשלים כרגיל במים רותחים.
  • מומלץ לקמח מדי פעם את הסכין כשאתם חותכים את הניוקי.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 227.4 קק״ל 1818.8 קק״ל
פחמימות 27.9 גרם 223.3 גרם
שומן 9.8 גרם 78.2 גרם
נתרן 419.5 מ״ג 3355.6 מ״ג
חלבון 4.7 גרם 37.7 גרם
סיבים תזונתיים 7.3 גרם 58.7 גרם
שומן רווי 28.2 גרם 225.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 21.1 מ״ג 168.6 מ״ג
ברזל 0.7 מ״ג 5.7 מ״ג
אשלגן 145.2 מ״ג 1161.2 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 3.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    Avatar
    Elad Weisbelith

    הכנתי את המתכון והאורחות שלי עפו על זה. אך אני בישלתי את הירקות. אכן הוספתי הרבה יותר קמח. יש המלצה לשיטת עבודה עם בצק דביק שכזה?

    Avatar
    יעל פארן

    אפשר להשתמש בקמח שיפון או כוסמין?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להמיר בקמח כוסמין בהיר, שיפון פחות מתאים למתכון זה כי הוא כבד יותר. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody