נמסיס – עוגת השוקולד המושלמת

מכורים לשוקולד? מצאנו את העוגה נמושלמת עבורכם. אלון שבו מכין גרסה מושחתת וטעימה במיוחד לקינוח הנמסיס שוקולד והיא פצצת שוקולד מושלמת לוורידים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    6

מצרכים

  • 125 גרם ביצים
  • 75 גרם סוכר לבן
  • 160 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה

סירופ סוכר

  • 55 גרם מים
  • 50 גרם סוכר לבן

אופן הכנה

  1. אוטמים רינגים בקוטר 10 ס”מ בעזרת נייר אפייה ושכבה נוספת של רדיד אלומיניום ומסדרים אותם על מגש אפייה. בנוסף מחממים תנור ל-125 מעלות בתכנית טורבו. 
  2. בקערת המיקסר מקציפים ביצים עם סוכר במהירות גבוהה עד ליצירת קציפה תפוחה ובהירה (כ-5 דקות). 
  3. במקביל- ממיסים בקערה בינונית שוקולד מריר וחמאה על בן מארי או בפולסים במיקרוגל.
  4. מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה בסיר קטן מים וסוכר. 
  5. מוסיפים את סירופ הסוכר הרותח לתערובת השוקולד והחמאה המומסים ומערבבים היטב לתערובת אחידה. 
  6. מקפלים בעדינות את קציפת הביצים לתוך תערובת השוקולד עד לקבלת תערובת הומוגנית ואוורירית. 
  7. יוצקים את הבלילה ל-6 הרינגים ואופים במשך 15-20 דקות ועד להתייצבות הבלילה (על מנת לוודא שהבלילה אכן נאפתה יש להרעיד את המגש ולראות שהבלילה נותרת יציבה). מצננים בטמפרטורת החדר. 
  8. מומלץ לאכול את העוגה כשהיא בטמפרטורת החדר לצד שמנת חמוצה. 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 367.0 קק״ל 2202.1 קק״ל
פחמימות 38.7 גרם 231.9 גרם
שומן 22.1 גרם 132.8 גרם
נתרן 34.4 מ״ג 206.5 מ״ג
חלבון 4.6 גרם 27.7 גרם
סיבים תזונתיים 2.1 גרם 12.8 גרם
שומן רווי 13.5 גרם 81.2 גרם
כולסטרול 124.5 מ״ג 747.0 מ״ג
סידן 33.6 מ״ג 201.6 מ״ג
ברזל 2.2 מ״ג 13.4 מ״ג
אשלגן 198.7 מ״ג 1192.4 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 5.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody