
-
זמן הכנה40 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים19
מצרכים
בצק
-
75 גרם פניני טפיוקה
-
75 גרם מים פושריםאפשר להוסיף עד 100 גרם סה"כ, לפי מרקם הבצק
מלית
-
150 גרם עוף טחון
-
10 גרם כוסברהשורש כוסברה
-
15 גרם שום
-
1 קורט פלפל לבן טחון
-
1 קורט מלח דק
-
30 גרם בצלי שאלוטפרוסים דק
-
25 גרם סוכר דקליםאפשר להחליף בסוכר רגיל
-
20 גרם רוטב דגיםאפשר להוסיף עוד לפי הטעם
-
3 גרם שורש גלנגלטחון לאבקת גנלגל יבש
-
3 גרם מיץ ג’ינג’ר
-
20 גרם שוםמטוגן
-
20 גרם בצלי שאלוטמטוגן
-
25 גרם בוטנים טבעייםמטוגנים
-
1 בקבוק שמן קנולהאו שמן נייטרלי אחר, לטיגון
הגשה
-
2 כפות שמן שומשום
-
1 חופן עלי חרדלמספר עלים כמספר הכיסונים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק של הסאקו סאי: מערבבים את הפנינים והמים לקבלת בצק קשה יחסית.
- מכינים את המלית של הסאקו סאי: טוחנים במכתב ועלי את שורש הכוסברה, השום והפלפל הלבן למחית (יש מהמתכון הקודם?).
- מטגנים את מחית הכוסברה במעט שמן. מוסיפים שאלוט טרי פרוס וממשיכים לטגן. מוסיפים את העוף הטחון וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הסוכר ומקרמלים. מוסיפים את יתר התבלינים, מבשלים מעט ומסירים מהאש.
- מוסיפים שום ושאלוט מטוגנים (אפשר לקנות מוכן או להכין מראש) ומצננים את המלית שהתקבלה.
- כשהמלית קרה יוצרים ממנה כדורים קטנים ממלאים בהם מעטפת מבצק הטפיוקה בערך כמו שממלאים קובה.
- מניחים את כיסוני הסאקו סאי בסלסלת אידוי מרופדת בסנו סושי -נייר אפייה טבעי, ומאדים 10 דקות בערך.
- אופן הגשת סאקו סאי: מגישים על עלי חרדל עם מעט שמן שומשום.
מאדים את כיסוני הסאקו סאי בסלסלת אידוי מרופדת בנייר אפייה (צילום: שניר גוואטה) סאקו סאי - כיסוני טפיוקה ועוף מתוק (צילום: שניר גוואטה)
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
10
מנות
קלוריות
66.5
קק״ל
664.9
קק״ל
פחמימות
5.6
גרם
55.9
גרם
שומן
3.6
גרם
35.6
גרם
נתרן
257.8
מ״ג
2578.1
מ״ג
חלבון
3.1
גרם
31.4
גרם
סיבים תזונתיים
0.3
גרם
2.6
גרם
שומן רווי
0.7
גרם
7.0
גרם
כולסטרול
12.9
מ״ג
129.0
מ״ג
סידן
9.4
מ״ג
93.6
מ״ג
ברזל
0.3
מ״ג
2.6
מ״ג
אשלגן
109.1
מ״ג
1091.1
מ״ג
אבץ
0.3
מ״ג
2.8
מ״ג
תגובות (0)