סופגניות דבש יווניות בסירופ מתוק

רוצים להפתיע את המשפחה בחג החנוכה? מטגנים סופגניות דבש קטנות בסירופ מתקתק היישר מהמטבח היווני. והבונוס? מכינים בזריזות בלי התפחה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

בצק

סירופ

טיגון

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערה את הקמח והשמן ומערבבים בכף עץ לקבלת פירורים עבים ולחים.
  2. שמים את הביצים והחלב בקערה נפרדת. מוסיפים את המלח והסוכר וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים אותה לתוך קערת הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק רך אבל יציב למדי (אם הבצק דליל מדי, מוסיפים קצת קמח ומערבבים). משהים 10 דקות בטמפרטורת החדר.
  3. מכינים את הסירופ: מועכים מעט את פולי ההל. שמים בסיר את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה. מחממים על להבה נמוכה 2 דקות. מכבים ומשאירים על הכיריים.
  4. מחממים את השמן בסיר לטיגון עמוק. הבצק צריך להיות עכשיו במרקם שמאפשר ליצור ממנו כדורים רכים. אם הוא עדיין דליל מדי, מוסיפים קצת קמח.
  5. משמנים מעט את הידיים ויוצקים מהבצק כדורים בגודל שזיפים קטנים.
  6. מטגנים את כדורי הבצק בשמן עד להזהבה מצד אחד, הופכים בזהירות ומטגנים עד להזהבה מהצד השני. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  7. מעבירים את הכדורים המטוגנים לסירופ החמים, ומשהים אותם בתוכו 10-15 דקות לפחות.
  8. קוצצים דק את הפיסטוקים.
  9. מגישים את הכדורים חמימים. אפשר לצקת עוד מעט סירופ מעל ולפזר למעלה את הפיסטוקים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 146.2 קק״ל 2923.3 קק״ל
פחמימות 24.2 גרם 484.1 גרם
שומן 4.9 גרם 98.2 גרם
נתרן 167.8 מ״ג 3355.4 מ״ג
חלבון 2.5 גרם 49.3 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 8.3 גרם
שומן רווי 0.7 גרם 13.7 גרם
כולסטרול 25.5 מ״ג 510.3 מ״ג
סידן 11.2 מ״ג 224.5 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 8.7 מ״ג
אשלגן 61.3 מ״ג 1226.3 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 4.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody