סלט איכרים עם שניצלוני גבינה מטוגנים

ארוחת צהריים זריזה וקלילה או מנה ראשונה נפלאה לאירוח חלבי - סלט איכרים עם שניצלוני גבינה מטוגנים שמכינים בקלי קלות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

סלט

שניצלוני גבינה

רוטב

אופן הכנה

  1. חותכים את החסה לרצועות בעובי 3 ס”מ וחוצים את העגבניות לחצי. 
  2. פורסים את הבצל לפרוסות דקות מאוד ואת המלפפונים לפרוסות אלכסוניות. 
  3. מערבבים את כל הירקות בקערה גדולה. 
  4. מניחים 3 קערות על השיש. באחת שמים קמח, בשנייה ביצים טרופות ובשלישית פירורי לחם. 
  5. מסירים את העטיפה וחותכים את הגבינה למטבעות בעובי ס”מ אחד ומקמחים בקמח. מעבירים לביצה ומשם לפירורי הלחם. חוזרים שוב לביצים ואז שוב לקמח. מכינים בצורה הזו את כל הגבינה ומניחים במקרר עד שמחממים את השמן. 
  6. מחממים שמן בגובה 3-4 ס”מ בסיר קטן או במחבת ומטגנים את שניצלוני הגבינה עד הזהבה משני הצדדים. 
  7. מניחים את השניצלונים החמים על הסלט. 
  8. מערבבים את מצרכי הרוטב ומזלפים על הסלט. אוכלים מיד. 

 

מתכון: רחלי קרוט
צילום: אפיק גבאי

הערות

  • אפשר להגיש את השניצלונים האלה גם לארוחת ערב לצד חביתה, סלט ירקות קצוץ דק או בתוך לחמנייה ממש כמו שניצל קטן
  • רוצים להכין את הסלט קודם? מכינים את הרוטב בנפרד, הירקות החתוכים מעורבבים בקערה ואת הבייבי בל כבר עטוף בפירורי לחם. לפני שהאורחים מגיעים רק מטגנים את השניצלונים, מניחים מעל הסלט ומזלפים רוטב
  • אפשר כמובן להחליף כל ירק בסלט לפי הטעם האישי שלכם. גמבה למשל תעבוד כאן מעולה
  • רוצים לשדרג? חותכים פיתה למשולשים ומברישים בשמן זית עם קצת מלח. אופים בתנור עד הזהבה ומניחים מעל הסלט כמו קרוטונים
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 939.6 קק״ל 1879.2 קק״ל
פחמימות 373.6 גרם 747.2 גרם
שומן 52.5 גרם 105.0 גרם
נתרן 1295.9 מ״ג 2591.9 מ״ג
חלבון 36.8 גרם 73.5 גרם
סיבים תזונתיים 4.5 גרם 8.9 גרם
שומן רווי 16.0 גרם 32.0 גרם
כולסטרול 296.1 מ״ג 592.2 מ״ג
סידן 86.3 מ״ג 172.6 מ״ג
ברזל 2.9 מ״ג 5.7 מ״ג
אשלגן 674.0 מ״ג 1348.0 מ״ג
אבץ 1.5 מ״ג 3.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody