
תנחשו מה? סלט “ביצים” גם לטבעונים!
סלט ביצים טבעוני? כן, זה אפשרי! סלט "ביצים" עשוי מטופו, עם חרדל ומיונז טבעוני, בצל וסלרי. מרכיב עיקרי מצוין לסנדוויץ' שלכם, לארוחה קלילה, מהירה ומזינה
סלט ביצים טבעוני? כן, זה אפשרי! סלט "ביצים" עשוי מטופו, עם חרדל ומיונז טבעוני, בצל וסלרי. מרכיב עיקרי מצוין לסנדוויץ' שלכם, לארוחה קלילה, מהירה ומזינה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 396.1 קק״ל 1584.2 קק״לפחמימות 22.9 גרם 91.7 גרםשומן 24.9 גרם 99.5 גרםנתרן 967.8 מ״ג 3871.0 מ״גחלבון 14.6 גרם 58.6 גרםסיבים תזונתיים 19.0 גרם 75.9 גרםשומן רווי 3.5 גרם 13.8 גרםכולסטרול 8.6 מ״ג 34.4 מ״גסידן 221.8 מ״ג 887.2 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 1744.0 מ״ג 6975.9 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 5 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות396
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 396.1 קק״ל 1584.2 קק״לפחמימות 22.9 גרם 91.7 גרםשומן 24.9 גרם 99.5 גרםנתרן 967.8 מ״ג 3871.0 מ״גחלבון 14.6 גרם 58.6 גרםסיבים תזונתיים 19.0 גרם 75.9 גרםשומן רווי 3.5 גרם 13.8 גרםכולסטרול 8.6 מ״ג 34.4 מ״גסידן 221.8 מ״ג 887.2 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 1744.0 מ״ג 6975.9 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.8 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 396 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים


סלט ביצים
-
300 גרם טופו חומוס בטעם טבעי משק ויילרמיובש, חבילה אחת
-
5 כפות מיונזטבעוני
-
2 כפות שמרי בירה
-
1 1/2 כפיות חרדל דיז’וןאו חרדל רגיל
-
4 גבעולי בצל ירוקחתוך לטבעות
-
1/2 בצל סגול בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
1 גבעול סלריחתוך לקוביות קטנות
-
1 כפית שטוחה מלח גסמלח הודי שחור (קאלה נמק)
-
1/4 כפית כורכום
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה
- חותכים את הטופו לקוביות קטנות, או לחלופין מועכים עם מזלג.
- שמים בקערת ערבוב גדולה את הטופו, המיונז הטבעוני, שמרי הבירה, החרדל, הבצל הירוק, הבצל האדום, הסלרי והתבלינים ומערבבים בעדינות בעזרת כף עד שמתקבל סלט אחיד. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מלח הודי שחור שאחראי על הטעם ה”ביצתי”, וכורכום שצובע את הסלט בצהוב.
מוסיפים לקערה את כל המרכיבים ומערבבים בעדינות. צילום: שניר גואטה - מגישים את סלט הביצים הטבעוני עם פרוסות לחם ותוספת לפי הטעם.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- חותכים את הטופו לקוביות קטנות, או לחלופין מועכים עם מזלג.
- שמים בקערת ערבוב גדולה את הטופו, המיונז הטבעוני, שמרי הבירה, החרדל, הבצל הירוק, הבצל האדום, הסלרי והתבלינים ומערבבים בעדינות בעזרת כף עד שמתקבל סלט אחיד. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מלח הודי שחור שאחראי על הטעם ה”ביצתי”, וכורכום שצובע את הסלט בצהוב.
- מגישים את סלט הביצים הטבעוני עם פרוסות לחם ותוספת לפי הטעם.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (11)
מאיפה משיגים טופו חומוס? מעולם לא שמעתי על זה

היי, ניתן להשיג ברשתות השיווק ובחנויות טבע.