סלט ביצים ביתי עם פיתות קלויות

השף שגב משה מלמד להכין סלט ביצים ביתי מושקע וטעים במיוחד שמגישים על משולשי לאפה שחומה בתוספת חציל שרוף, עשבי תיבול וצנוברים קלויים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    19

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-230 מעלות במצב טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מקלפים את הביצים הקשות. שורפים את החציל על אש גלויה ומקלפים.
  3. טוחנים בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון את החרדל, השום, מיץ וגרד הלימון, הפטרוזיליה, השמיר והצ’ילי עד לקבלת תערובת אחיד. מוסיפים את הביצים השלמות ומועכים את הכל יחד בעזרת מזלג.
  4. מוסיפים את בשר החציל ומערבבים היטב. מתבלים ומתקנים את התיבול במידת הצורך.
  5. מניחים את הלאפה על גבי התבנית, מתבלים בשמן השום והפטרוזיליה, מפזרים את המלח ומחממים בתנור במשך 2 דקות, או עד שהלאפה מקבלת גוון שרוף.
  6. מוציאים את הלאפה חותכים ל-4 משולשים.
  7. כותשים את השום ומערבבים עם שמן הזית והפטרוזיליה להגשה.
  8. מניחים על כל משולש כף גדולה של סלט הביצים, מפזרים את הבצל הירוק והצנוברים ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 3 מנות
קלוריות 615.5 קק״ל 1846.4 קק״ל
פחמימות 91.7 גרם 275.1 גרם
שומן 132.0 גרם 395.9 גרם
נתרן 1288.0 מ״ג 3864.1 מ״ג
חלבון 100.2 גרם 300.6 גרם
סיבים תזונתיים 84.8 גרם 254.4 גרם
שומן רווי 84.9 גרם 254.6 גרם
כולסטרול 85.3 מ״ג 255.8 מ״ג
סידן 130.2 מ״ג 390.5 מ״ג
ברזל 82.6 מ״ג 247.7 מ״ג
אשלגן 474.5 מ״ג 1423.5 מ״ג
אבץ 81.7 מ״ג 245.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody