סלט קוסקוס עם עגבניות צלויות וגבינת פטה

שי-לי ליפא מכינה סלט קוסקוס משגע עם המון עשבי תיבול וגבינת פטה, ומוסיפה עגבניות צלויות שמשדרגות את הטעם
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

סלט

רוטב

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מרתיחים את המים. חוצים את עגבניות השרי. מפוררים גס את הגבינה. קוצצים גס את עשבי התיבול. מגרדים את קליפת הלימון וסוחטים את המיץ. קוצצים דק את השום.
  2. מניחים את העגבניות בתבנית כשחלקן החתוך כלפי מעלה, יוצקים 1/2 מכמות שמן הזית ומתבלים במלח והפלפל. אופים כ-25 דקות, עד שהעגבניות רכות וזהובות.
  3. מערבבים בקערה גדולה את הקוסקוס ו-2 כפות שמן הזית. יוצקים את המים, מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום. משהים 10 דקות.
  4. מערבבים את הקוסקוס בעזרת מזלג, כדי לאוורר ולהפריד את הגרגרים. מעבירים את העגבניות לקערת הקוסקוס עם הנוזלים שלהן. מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים במלח והפלפל ומערבבים. טועמים, מתקנים את התיבול ומגישים.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 560.4 קק״ל 2241.5 קק״ל
פחמימות 77.0 גרם 308.1 גרם
שומן 19.3 גרם 77.2 גרם
נתרן 2055.2 מ״ג 8220.7 מ״ג
חלבון 24.5 גרם 98.0 גרם
סיבים תזונתיים 12.0 גרם 47.8 גרם
שומן רווי 3.9 גרם 15.5 גרם
כולסטרול 9.4 מ״ג 37.5 מ״ג
סידן 287.5 מ״ג 1150.1 מ״ג
ברזל 3.6 מ״ג 14.3 מ״ג
אשלגן 935.8 מ״ג 3743.2 מ״ג
אבץ 2.8 מ״ג 11.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody