
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כולל35 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים16
מצרכים
סלט
-
1 קלח גרגירי תירסאפשר גם תירס טרי או קפוא
-
1 כף שמן זיתלטיגון התירס
-
1 אבוקדו גדול
-
1/2 כוס זיתים שחוריםמגולענים
-
1/2 בצל סגול בינוניקצוץ (אפשר גם יותר אם אוהבים)
-
4 כפות כוסברהקצוצה (לא חובה)
-
1/4 פלפל צ’ילי ירוק קטן(ללא גרעינים, לא חובה)
-
3 כפות פטרוזיליהקצוצה
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
3 כפות מיץ לימוןסחוט טרי (או 2 כפות חומץ יין אדום)
-
1/2 כפית מלח דק(או לפי הטעם)
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון(או לפי הטעם)
-
1 כפית חומץ בלסמי
אופן הכנה
- מכינים את הקינואה: שוטפים את הקינואה דרך מסננת דקה במים זורמים. מעבירים לסיר עם המים והמלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהקינואה מרוככת ומוכנה לאכילה.
- מכינים את הסלט: מחממים מחבת נון סטיק קטנה עם כף שמן וקולים את גרעיני התירס קלות (שיזהיבו מעט, הזהרו שלא יישרפו). מניחים בצד ומקררים.
- חותכים את האבוקדו לקוביות ומעבירים לקערה. מוסיפים את הזיתים, הבצל, הכוסברה, הפלפל החריף, הפטרוזיליה, הקינואה והתירס.
- מכינים את הרוטב: טורפים בקערה את שמן הזית, הלימון, המלח והפלפל השחור.
- מוסיפים את הרוטב לקערה עם הירקות והקינואה. מערבבים היטב ומגישים.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
1165.3
קק״ל
1165.3
קק״ל
פחמימות
57.3
גרם
57.3
גרם
שומן
92.9
גרם
92.9
גרם
נתרן
3834.9
מ״ג
3834.9
מ״ג
חלבון
17.4
גרם
17.4
גרם
סיבים תזונתיים
22.9
גרם
22.9
גרם
שומן רווי
12.0
גרם
12.0
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
168.1
מ״ג
168.1
מ״ג
ברזל
7.8
מ״ג
7.8
מ״ג
אשלגן
1643.6
מ״ג
1643.6
מ״ג
אבץ
4.1
מ״ג
4.1
מ״ג
תגובות (5)
מעולה לעיין. ולבטן קל אחלה של מתכון
הכנתי כבר מספר פעמים, טעים מאוד
הכנתי כבר מס פעמים
אחלא רעיון!!! תודה על סלט טעים ומרענן
תודה רבה רון, שמחים שניסית ונהנית!