סלט שומר טבעוני מנדרינה ורימון

ארוחת סתיו טבעונית היא תרוץ מושלם להכין סלט שומר עם מנדרינה ורימון. דפי קרמר עם מתכון לסלט מרענן, בריא, ומלא בטעמים מתפצפצים
ארוחת סתיו טבעונית היא תרוץ מושלם להכין סלט שומר עם מנדרינה ורימון. דפי קרמר עם מתכון לסלט מרענן, בריא, ומלא בטעמים מתפצפצים
  • דפנה קרמר
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    308
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 307.5 קק״ל 1230.2 קק״ל
    פחמימות 26.6 גרם 106.6 גרם
    שומן 19.2 גרם 76.9 גרם
    נתרן 109.7 מ״ג 438.6 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 14.3 גרם
    סיבים תזונתיים 7.7 גרם 30.7 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 11.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 105.1 מ״ג 420.2 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 6.6 מ״ג
    אשלגן 995.3 מ״ג 3981.1 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • קלוריות
    308
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 307.5 קק״ל 1230.2 קק״ל
    פחמימות 26.6 גרם 106.6 גרם
    שומן 19.2 גרם 76.9 גרם
    נתרן 109.7 מ״ג 438.6 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 14.3 גרם
    סיבים תזונתיים 7.7 גרם 30.7 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 11.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 105.1 מ״ג 420.2 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 6.6 מ״ג
    אשלגן 995.3 מ״ג 3981.1 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.2 מ״ג
    סגור

עם שוך הקרבות (בעיקר על המקום בבטן) אני מוצאת את עצמי בבליל ימי השישי (נשבעת שהיו איזה מאה רצופים בחודש תשרי!) עומדת פעם אחר פעם המומה מול סיריי ותנורי נוכח עוד ארוחה משפחתית/ חברית/ אירוחית מלאת בשרים, דגים ועופות ועמוסת תוספות, שלטובתה נקראתי לדגל או סתם למטבח, למרות שהפעם הבטחנו ש”נעשה ארוחה קלה כי כמה אפשר לאכול?”.

למעשה, כנראה שמדובר ברצף בליסות שרק הוא יכול להסביר לעולם איך נוצרה חיה בממדי פיל, ממוטה או היפופוטם, לתפארת ימי בראשית והבריאה.

באורח נס, רגע לפני שהודעתי לעולם על פרישה מהמטבח לצמיתות, התקשרה הבחורה החמודה ביותר בארץ וביקשה להתארח אצלי עם משפחה וחברים לארוחה טבעונית. “חוגגים ליוגב יומולדת 40”, היא סיפרה. היא הוסיפה שהוא משתגע מהתמונות שאני מעלה ברשתות, ועד עכשיו הם לא העזו בכלל לבדוק כי יוגב טבעוני.

בתחילת השנה היא החליטה לנסות להצטרף אליו למסע הזה. מבשרים ועופות היא נמנעת כבר שנתיים ועכשיו הבשילה בה ההחלטה לוותר גם על ביצים ומוצרי חלב לטובת עולם טוב ובריא יותר. 

כקרניבורית, “הם” (הטבעונים) נעים אצלי בסקאלה שבין לא ברורים לבלתי נסבלים, אבל כמו שכתבתי כמה שורות למעלה, היא הבחורה הכי חמודה בארץ וכל מה שבא לי זה כבר לראות את הפנים שמסתתרות מאחורי הקול הנעים והווייב המיוחד והכובש הזה שלה.

כמובן שהחלטתי להיענות לאתגר, זו גם עונה נפלאה לארוחה בדיוק מהסוג הזה. יש משהו מאד מאוס בצירוף המילים “חומרי גלם” ו”עונתי” אבל היי, טבעונים וסתיו – מותר לי. 

השפע המתחדש של הירקות והפירות שמביא איתו הסתיו גרם לי רגעי אושר ערב הארוחה המתקרבת, אחת הארוחות הנפלאות שעוד תזכרנה לטובה בארכיון הגוד וייבס שלי.

מהסלטים שחיכו על השולחן (לצד הלחמים החמים והנפלאים שתוכלו למצוא במתכונים הקודמים שלי) גנב את ההצגה אחד שהוא כל כך פשוט וקל להכנה ויחד עם זאת חגיגי, מרענן, בריא, ומלא בטעמים מתפצפצים.

שנייה וחצי הכנה, גבירותי ורבותיי, וקבלו את מלך הביסבסים: סלט שומר, מנדרינות ורימונים!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט

ויניגרט

הגשה


אופן הכנה

  1. פורסים את השומר לרצועות דקיקות (2 מ״מ).
  2. מפלטים פלחי מנדרינה או קלמנטינה (אפשר לקנות משומר).
  3. מוציאים גרעיני רימון מרימון טרי.
  4. מעבירים לקערה אחת את 3 המרכיבים.
  5. מערבבים את כל חומרי הרוטב.
  6. מוסיפים את הרוטב לירקות 10 דקות לפני ההגשה ומערבבים היטב.
  7. מקשטים בנבטי חמנייה.

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט שומר טבעוני מנדרינה ורימון

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות