סלט שורשים עם עשבי תיבול, קשיו מסוכר וקריספי אטריות אורז
רחלי קרוט מכינה סלט שורשים קראנצ'י בטירוף! שלל ירקות, אטריות דקות מטוגנות וקשיו מסוכר, מתובל ברוטב אסיאתי מתקתק ועשיר של סויה, שמן שומשום, מירין, וצ'ילי מתוק
רחלי קרוט מכינה סלט שורשים קראנצ'י בטירוף! שלל ירקות, אטריות דקות מטוגנות וקשיו מסוכר, מתובל ברוטב אסיאתי מתקתק ועשיר של סויה, שמן שומשום, מירין, וצ'ילי מתוק
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 696.7 קק״ל 1393.3 קק״לפחמימות 70.9 גרם 141.7 גרםשומן 36.4 גרם 72.9 גרםנתרן 714.2 מ״ג 1428.3 מ״גחלבון 16.5 גרם 33.0 גרםסיבים תזונתיים 11.7 גרם 23.4 גרםשומן רווי 5.8 גרם 11.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 165.3 מ״ג 330.6 מ״גברזל 5.8 מ״ג 11.5 מ״גאשלגן 1164.4 מ״ג 2328.9 מ״גאבץ 3.6 מ״ג 7.2 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 15 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות697
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 696.7 קק״ל 1393.3 קק״לפחמימות 70.9 גרם 141.7 גרםשומן 36.4 גרם 72.9 גרםנתרן 714.2 מ״ג 1428.3 מ״גחלבון 16.5 גרם 33.0 גרםסיבים תזונתיים 11.7 גרם 23.4 גרםשומן רווי 5.8 גרם 11.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 165.3 מ״ג 330.6 מ״גברזל 5.8 מ״ג 11.5 מ״גאשלגן 1164.4 מ״ג 2328.9 מ״גאבץ 3.6 מ״ג 7.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 697 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
1 גזר בינוניקלוף
-
1/2 חבילה נבטיםמאיזה סוג שאוהבים
-
1/4 כרוב לבן בינוניאו סגול
-
1 סלק בינוניקלוף
-
1/2 צרור נענע
-
1/2 צרור כוסברה
-
1/2 צרור עיריתאו בצל ירוק
-
3/4 כוס אגוזי קשיו קלוייםמסוכרים, או בוטנים מסוכרים
-
1/4 חבילה אטריות אורז בעובי 3 מ”ממזרח מערב
-
2 כפות שמן קנולהאו לפי הצורך, לטיגון האטריות
רוטב
-
5 כפות רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
-
2 כפות מיריןמזרח מערב
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
3 שיני שוםקלופות
-
1/2 לימון בינוניסחוט למיץ טרי
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’רקלוף
-
1 כפית סוכר חוםאו כהה
אופן הכנה
- קולפים את הגזר והסלק לג’וליינים בעזרת קולפן ג’וליינים או יוצרים פרוסות דקות בעזרת קולפן רגיל ומניחים אותן אחת על השנייה וחותכים לרצועות דקות.
- חותכים את הכרוב לרצועות דקות מאוד. כמה שיותר דק יותר כיף בפה.
- קוצצים גס את הכוסברה והעירית ופורסים את הבצל הירוק לפרוסות דקות.
- קוצצים גס את הקשיו או הבוטנים.
- מערבבים בקערה גדולה את כל מצרכי הסלט. בשלב הזה אפשר לשמור במקרר עד להגשה (משעה ועד 6 שעות אבל לא יותר).
- מכינים את הרוטב: קוצצים דק דק את השום, הצ’ילי והג’ינג’ר. אבל ממש דק. מערבבים את כל מצרכי הרוטב היטב.
- בסיר בינוני שמים שמן בגובה 10 ס”מ ומביאים לרתיחה.
- שוברים את האטריות כדי שלא תהיינה ארוכות מדי ומטגנים בשמן במשך 30 שניות. ברגע שהאטריות לבנות וצפות למעלה הן מוכנות. ואיך יודעים שהשמן מוכן לקבלת האטריות? זורקים פנימה פיסה קטנה של אטרייה ואם היא מתנפחת ומלבינה תוך כמה שניות בודדות השמן מספיק חם ומוכן.
- מעבירים את האטריות לצלחת עם נייר אפייה, מפזרים מלח ושומרים בצד. בשלב הזה אפשר לשמור את האטריות בשקית סגורה עד 6 שעות.
- מרכיבים ומגישים: מערבבים את מצרכי הסלט, מזלפים מהרוטב ומערבבים. מעטרים בגבעה ענקית של אטריות אורז מטוגנות ומתענגים.
מהר לפני שיגמר!
עוד מתכונים מנצחים של רחלי קרוט מחכים לכם בספר המושלם “מתכון מנצח”
אופן הכנה
- קולפים את הגזר והסלק לג’וליינים בעזרת קולפן ג’וליינים או יוצרים פרוסות דקות בעזרת קולפן רגיל ומניחים אותן אחת על השנייה וחותכים לרצועות דקות.
- חותכים את הכרוב לרצועות דקות מאוד. כמה שיותר דק יותר כיף בפה.
- קוצצים גס את הכוסברה והעירית ופורסים את הבצל הירוק לפרוסות דקות.
- קוצצים גס את הקשיו או הבוטנים.
- מערבבים בקערה גדולה את כל מצרכי הסלט. בשלב הזה אפשר לשמור במקרר עד להגשה (משעה ועד 6 שעות אבל לא יותר).
- מכינים את הרוטב: קוצצים דק דק את השום, הצ’ילי והג’ינג’ר. אבל ממש דק. מערבבים את כל מצרכי הרוטב היטב.
- בסיר בינוני שמים שמן בגובה 10 ס”מ ומביאים לרתיחה.
- שוברים את האטריות כדי שלא תהיינה ארוכות מדי ומטגנים בשמן במשך 30 שניות. ברגע שהאטריות לבנות וצפות למעלה הן מוכנות. ואיך יודעים שהשמן מוכן לקבלת האטריות? זורקים פנימה פיסה קטנה של אטרייה ואם היא מתנפחת ומלבינה תוך כמה שניות בודדות השמן מספיק חם ומוכן.
- מעבירים את האטריות לצלחת עם נייר אפייה, מפזרים מלח ושומרים בצד. בשלב הזה אפשר לשמור את האטריות בשקית סגורה עד 6 שעות.
- מרכיבים ומגישים: מערבבים את מצרכי הסלט, מזלפים מהרוטב ומערבבים. מעטרים בגבעה ענקית של אטריות אורז מטוגנות ומתענגים.
מהר לפני שיגמר!
עוד מתכונים מנצחים של רחלי קרוט מחכים לכם בספר המושלם “מתכון מנצח”
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
בכל נראה טעים