
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 74.5 קק״ל 745.0 קק״לפחמימות 3.2 גרם 32.1 גרםשומן 5.9 גרם 58.7 גרםנתרן 474.0 מ״ג 4739.6 מ״גחלבון 2.1 גרם 21.4 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.8 גרםשומן רווי 1.6 גרם 15.7 גרםכולסטרול 123.7 מ״ג 1236.9 מ״גסידן 23.0 מ״ג 230.3 מ״גברזל 0.6 מ״ג 5.7 מ״גאשלגן 41.9 מ״ג 419.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה
-
קלוריות75
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 74.5 קק״ל 745.0 קק״לפחמימות 3.2 גרם 32.1 גרםשומן 5.9 גרם 58.7 גרםנתרן 474.0 מ״ג 4739.6 מ״גחלבון 2.1 גרם 21.4 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.8 גרםשומן רווי 1.6 גרם 15.7 גרםכולסטרול 123.7 מ״ג 1236.9 מ״גסידן 23.0 מ״ג 230.3 מ״גברזל 0.6 מ״ג 5.7 מ״גאשלגן 41.9 מ״ג 419.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.0 מ״גסגור
יש פה טריק וחשוב לא להיבהל ממנו! כן, המתכון מכיל שישה חלמונים. אבל סלט תפוחי אדמה כזה עוד לא פגשתם והוא שווה את הבהלה הרגעית ובוודאי ששווה את ההכנה. דמיינו תפוחי אדמה קטנטנים או קוביות תפוחי אדמה עטופים ברוטב ירוק בוהק ומעל קצת שמן זית. לא צריך יותר מזה. הרוטב הזה הוא סוד שרושפלד חולק אתכם במיוחד ואנו מבטיחים שהסלט הזה יככב בכל הארוחות החגיגיות שלכם.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 75 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים


סלט
-
1 1/2 ק"ג תפוחי אדמה גורמהרצוי מהזן הקטן ואם אין קטנים אפשר להשתמש בגדולים ולחתוך לקוביות ארבע על ארבע
-
1 צרור כוסברה
-
1 צרור טרגוןאם מוצאים
-
4 שיני שום
-
6 חלמונים L
-
1 כוס מיץ לימון טבעי
-
1/2 צרור שמיר
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
3 כפות שמן זית עדיןלזילוף

אופן הכנה
- מניחים את תפוחי האדמה בסיר עם מים, בלי מלח, רק עד לכיסוי של סנטימטר מעל.
- מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.
- בינתיים מניחים בבלנדר את כל שאר החומרים, חוץ מהשמיר ושמן הזית, יחד עם כוס מים. טוחנים הכל.
- מורידים את הסיר מהאש, לא מסננים את המים מתוכו, ויוצקים מעל את הרוטב.
- מחזירים את הסיר לשלושים שניות לאש ובוחשים כל הזמן עד שהנוזל מתחיל לבעבע.
- מעבירים הכל מייד לתוך קערת סלט.
- המטרה היא שהחלמונים יסמיכו את הרוטב.
- את הסלט אפשר להגיש חם, פושר או קר.
- לפני ההגשה מטפטפים מלמעלה שמן זית ומפזרים עלי שמיר בנדיבות.
אופן הכנה
- מניחים את תפוחי האדמה בסיר עם מים, בלי מלח, רק עד לכיסוי של סנטימטר מעל.
- מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.
- בינתיים מניחים בבלנדר את כל שאר החומרים, חוץ מהשמיר ושמן הזית, יחד עם כוס מים. טוחנים הכל.
- מורידים את הסיר מהאש, לא מסננים את המים מתוכו, ויוצקים מעל את הרוטב.
- מחזירים את הסיר לשלושים שניות לאש ובוחשים כל הזמן עד שהנוזל מתחיל לבעבע.
- מעבירים הכל מייד לתוך קערת סלט.
- המטרה היא שהחלמונים יסמיכו את הרוטב.
- את הסלט אפשר להגיש חם, פושר או קר.
- לפני ההגשה מטפטפים מלמעלה שמן זית ומפזרים עלי שמיר בנדיבות.
@foody_il סלט תפוחי אדמה ברוטב ירוקים של רושפלד לחג הפסח! לקבלת חוברת המתכונים חינם היכנסו לאתר פודי #מתכון #תפוחאדמה #רןשפלד ♬ original sound - Foody פודי
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
מתכון לא ברור
היי, מה לא ברור במתכון? נשמח לבדוק