-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 398.6 קק״ל 3188.5 קק״לפחמימות 76.7 גרם 613.8 גרםשומן 8.4 גרם 66.9 גרםנתרן 399.4 מ״ג 3195.6 מ״גחלבון 6.4 גרם 50.8 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 26.5 גרםשומן רווי 1.1 גרם 8.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1.1 מ״ג 8.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 23.7 מ״ג 189.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות399
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 398.6 קק״ל 3188.5 קק״לפחמימות 76.7 גרם 613.8 גרםשומן 8.4 גרם 66.9 גרםנתרן 399.4 מ״ג 3195.6 מ״גחלבון 6.4 גרם 50.8 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 26.5 גרםשומן רווי 1.1 גרם 8.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1.1 מ״ג 8.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 23.7 מ״ג 189.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.3 מ״גסגור
אין ספק שהבוכרים יודעים להכין ארוחות שלמות בסיר אחד! אושפלאו היא מנה כזו – ארוחה חגיגית שלמה, טעימה, צבעונית ומשביעה! קבלו מתכון מושלם להכנת אושפלאו עם כרעי עוף, אורז פרסי, צימוקים אוזבקיים, חבושים וגפרורי גזר רכים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 399 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
אושפלאו
-
3 כוסות אורז פרסישטוף היטב שלוש פעמים ומושרה במים לחצי שעה
-
6 כפות שמן זית
-
4 יחידות כרעי עוף
-
2 יחידות בצליםפרוס דק דק
-
6 יחידות גזריםקלופים ופרוסים לגפרורים
-
4 יחידות חבושיםקלופים, מגולענים וחתוכים לרבעים
-
1 כוס צימוקים כהיםאוזבקיים
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית מלח דק
-
1 כף זרעי כמון
-
1 ראש שוםשטוף
-
5 כוסות מים רותחים
הגשה
-
1 חופן גרגירי רימון
אופן הכנה
- ממליחים ומפלפלים את חלקי העוף. מחממים את שמן הזית בסוטאז’ (סיר רחב) על כיריים ומשחימים היטב את חלקי העוף; כדאי לעבוד בשניים-שלושה סבבים, תלוי בעוצמת הלהבה ובגודל הסוטאז’.
- מוציאים את העוף מהסוטאז’, מוסיפים עוד שמן זית ומטגנים את הבצל להזהבה קלה.
- מוסיפים את מקלות הגזר, החבושים, הצימוקים, הפלפל השחור, המלח וזרעי הכמון. מטגנים 3-4 דקות נוספות תוך כדי ערבוב עדין, מבלי לשבור את מקלות הגזר, עד שהגזרים משחימים מעט.
- מסננים את האורז.
- מניחים שכבה של חלקי העוף המושחמים בתחתית סיר גבוה, מעליהם שכבה נאה של תערובת הגזר-בצל-צימוקים ומעליהם שכבת אורז. חוזרים על הפעולות פעם נוספת או פעמיים (תלוי בגודל הסיר) תוך כדי הידוק השכבות בעזרת כף. מניחים את ראש השום במרכז שכבת האורז.
- מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה ומוזגים דרך כף מחוררת את המים הרותחים (כדי שהמים לא ייצרו ״בולענים״ בשכבת האורז). המים צריכים להגיע לגובה כ-2 ס״מ מעל האורז.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים עד שפני המים יורדים מתחת לגובה האורז.
- יוצרים 3 ערובות בתוך התבשיל בעזרת ידית כף מחוררת. מכסים, מעבירים ללהבה קטנה ומבשלים כ-20 דקות.
- בודקים שהאורז מבושל מספיק ואם לא, מבשלים עוד כ-10 דקות. מכבים את הלהבה ונותנים לתבשיל לנוח כ-20 דקות.
- מסירים את השום, עורמים את האורז במרכזה קערת הגשה בעזרת כף רחבה ומסדרים סביבו את חלקי העוף. אפשר גם להפוך את כל הסיר על צלחת הגשה. מפזרים גרגירי רימון ומגישים.
אופן הכנה
- ממליחים ומפלפלים את חלקי העוף. מחממים את שמן הזית בסוטאז’ (סיר רחב) על כיריים ומשחימים היטב את חלקי העוף; כדאי לעבוד בשניים-שלושה סבבים, תלוי בעוצמת הלהבה ובגודל הסוטאז’.
- מוציאים את העוף מהסוטאז’, מוסיפים עוד שמן זית ומטגנים את הבצל להזהבה קלה.
- מוסיפים את מקלות הגזר, החבושים, הצימוקים, הפלפל השחור, המלח וזרעי הכמון. מטגנים 3-4 דקות נוספות תוך כדי ערבוב עדין, מבלי לשבור את מקלות הגזר, עד שהגזרים משחימים מעט.
- מסננים את האורז.
- מניחים שכבה של חלקי העוף המושחמים בתחתית סיר גבוה, מעליהם שכבה נאה של תערובת הגזר-בצל-צימוקים ומעליהם שכבת אורז. חוזרים על הפעולות פעם נוספת או פעמיים (תלוי בגודל הסיר) תוך כדי הידוק השכבות בעזרת כף. מניחים את ראש השום במרכז שכבת האורז.
- מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה ומוזגים דרך כף מחוררת את המים הרותחים (כדי שהמים לא ייצרו ״בולענים״ בשכבת האורז). המים צריכים להגיע לגובה כ-2 ס״מ מעל האורז.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים עד שפני המים יורדים מתחת לגובה האורז.
- יוצרים 3 ערובות בתוך התבשיל בעזרת ידית כף מחוררת. מכסים, מעבירים ללהבה קטנה ומבשלים כ-20 דקות.
- בודקים שהאורז מבושל מספיק ואם לא, מבשלים עוד כ-10 דקות. מכבים את הלהבה ונותנים לתבשיל לנוח כ-20 דקות.
- מסירים את השום, עורמים את האורז במרכזה קערת הגשה בעזרת כף רחבה ומסדרים סביבו את חלקי העוף. אפשר גם להפוך את כל הסיר על צלחת הגשה. מפזרים גרגירי רימון ומגישים.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן